Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Nekem úgy rémlett, hogy a nortonszekrény nem alkot teljesen különálló egységet az orsóház alatt, de most elbizonytalanítottál.

KoLa

Kezdek én is elbizonytalanodni...
Csak arra emlékszem annó hogy a főorsóházat a műhelydarura függesztettem, még alá is mentem csavarozgatni...aztán befordítottam a helyére, valamelyik prizma végig megy az ágyazatról a főorsóház alá is, ezzel gondolták az akkori mérnökök a vonalba állítást, kb 100 mm magasságban volt amikor elszakadt a 4-es drótkötél, a közepében valami nylon volt...
Ujjátszületve képet is készítettem, ha megtalálom megmutatom.

KoLa

Na megvan!
Az első képen lóg a levegőben, a másodikon a szakadt drótkötél, a harmadikon a helyére esett'

gaspa

Találkozott-e már valaki ezekkel a kis panelokkal,nem barkácsnak tünnek?A felső fan coilokba volt beépítve,PIC16F873A-val vezérelve,két erősített analóg bemenettel,3 SSR,2 relé kimenettel és pár optós ki/be menettel.Az alsó P80C592FFA processzoros soros vonalon kommunikált nyolc felsővel.A PIC foglalatban van,talán kisebb vezérléseket lehetne csinálni vele.

bundyland

Sziasztok !

A kérdésem az lenne hogy mekkora szívás egy 50cm es kazánlemezből (20mm vastag) levágni egy csíkot.
230-as flex és mondjuk 1mm es lap.
Aki már vágott ilyesmit, mennyire kivitelhető, kb. mennyi gépídő ezt levágni ?

Előre is köszi!

Csuhás

Hogy hívják ezeket a patronokat? Úgy néz ki mint ez a képen, a legnagyobb átmérője 32.5mm körüli. Talán régen marógépeken használták ezeket.

TROMF22

Föl nem emelném a "fexet" ilyen ember nyűvő munkára.
És a tárcsa sincs ingyen.

Hidracél Kecskemét, küld neked 20 x B mm szélességű,
húzott anyagot, gyorsan, korrekt áron.
2x 0,5 métert célszerű legalább.
Nekem mindig bevált, ha egy kis tartalékkal rendeltem,
néha már a következő héten sor került rá.

bundyland

Ja a csík alatt 20cm-t értettem, szerintem olyan nincs készen.

jani300

Az még éppen rentábilis ,szerintem .
1.2 az a korong amivel én vágnám .Egy korong talán élég is .
Na persze nem 20 darab munkadarabra  gondolok !

bundyland

Nem, csak kéne egy 20cmx50cmx2cm es darab és mivel pont ilyet nem lehet használtan felhajtani ezért gondolkodtam hogy veszek egy nagyobb táblát és abból levágom. Csak mivel ebben a méretben még nem flexeltem, megsaccolni sem tudom hogy mennyi idő is ezt levágni ha egyáltalán flexel le lehet. 20mm azért elég vastag.

Csuhás

Ha van egy normális fúrógéped akkor nem akkora nagy szívás egy nyolcas körüli fúróval egy gyöngysort fúrni a vágás mentén, azután akár le is törheted a darabot. Annó az ilyen melókhoz volt saját készítésű dupla hegyű pontozóm amivel haladósan lehetett kijelölni a furatokat, illetve egy orros vésőm ami illeszkedett a furatba és az orr átvágta a két furat közötti anyagot. Általában egy két ütéssel átment a huszas anyagon.

bundyland

Ez is jól hangzik, éles fúróval lehet haladósan fúrni, azzal csak az a gondom hogy utána sok a marógépen a munka mire sík lesz.

jani300

Hát ? Flexel gyorsabb és pontosabb ,de csak szerintem .
A furogatásnál még a lángvágás is jobb .
De hát az adott helyi lehetőségek döntenek ilyen dolgokban .

Miki2

Én CNC lángvágón szoktam az ilyeneket vágatni.
1-2 mm ráhagyással, és utána tisztára marom az éleket.

jani300

Végülis nekem is van önjáró lángvágó kocsim ,de még nem próbáltam .
Avval viszont szembesültem hogy egy tíz köbös oxigén csere 30 ezer aktuálisan !