Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

afjybsise

Van, ha jól emlékszem, csináltam ilyen .dxf - 3D dolgot freecadben. Próbálok este keresni valami YT videót erről.

TROMF22

Az jó lenne.
A jelek arra utalnak, hogy lehetséges.
Most már az következne, hogy hogyan.

afjybsise

Azt hiszem ezt keresed.

A 0.19-es verzió szerintem jobb, mint az azt követő. Alapszinten egyszerű szoftver ez, sok segítséggel, nyilván angol nyelvtudással könnyebb. Lézervágáshoz rengeteg mindent csináltam vele, de esztergályosoknak is csináltam műszaki rajzot egy-egy "modellemből", amiből tudott dolgozni.

Tanulni jó vele, de, ha nagyon megszokod, akkor nehéz lesz egy "igazi" szoftverre átállni. Én Solid Edget használok már inkább, de gondolom nektek a CNC programozás miatt fontos a Fusion, én ilyesmivel nem foglalkozom.

TROMF22

Köszönöm szépen, neked és a többieknek is.
Azt hiszem FreeCAD ügyben már nincs más hátra, minthogy belevágjak.

afjybsise

Ha kérdésed merül fel, írj nyugodtan üzenetet!

jani300

Üdv !
Megy kicsit a bénázás az indexen .
EU 175 -215 MENETTÁBLÁZAT ,KAROK BEÁLLÍTÁSA ÜGYÉBEN .
Nincsen valakinek értékelhető képe ,infója erről .
Nincs közöm a dologhoz ,max annyi volt nálam mindkét gépből ,de régen .
Csak kicsit  ,bosszant a dolog ,hogy egy hat milis vezérorsóval rendelkező gépen nem lehet legalább a metrikus beállításokat megtalálni .

Rabb Ferenc

Talán Csuhás mester irodalom jegyzékében találsz használható infót.

jani300

Derült mér ki turpisság az indexen is erről .
100 as cserekerék helyett 112 es van fent talán ,így nem kell annyira csodálkozni ha nem pontos az áttétel .
De csak bökte a csőröm hogy nem bírnak vele .
De én is jártam úgy pár hónapja hogy nem stimmelt egy enmelkedés 4 dpi vagy mi kellett volna , hát rájöttem azért később ,hogy kell azért cserélni cserekereket ,a metrikus ott sem jó ,pedig elég modern kusong .

Vetesi75

Gépkönyv az van, csak nincs benne ilyen irányú információ.

Vetesi75

Kola fórumtárs, ha erre (vagy arra) tévedne, nagy valószínűséggel tudna legalább a cserekerekekről valami biztosat - neki van (volt?) EU-ja, bár az előtoló hajtóművet már szerintem régen használaton kívül tartja.

jani300

Igen ,tudom .
Cnc re alakította .

Vetesi75

Ha mostanság összefutok az egyszer volt főnökömmel, talán már megbékélt annyira, hogy beengedjen a műhelyébe és fotózzak... :)
Neki még nagy valószínűséggel meg van az EU175 - azon szerintem én vágtam utoljára menetet. Akkor még a cserekerekek is a helyükön voltak, az előválasztó is korrekt volt, mint táblaügyileg is hiánytalan. Az ottani termelés volumenéből ítélve kicsi a valószínűsége, hogy mai napig nagyobb változás érte volna azt a gépet, max. lezúztak a norton soron pár fogaskereket... (azt nem nehéz - ebből a szempontból elfuserált egy konstrukció. A gép ergonomikusságáról meg ne beszéljünk, mert egy E400-hoz képest szerintem büntetés rajta dolgozni. Egyébként az E400 sem a kedvencem...)

KoLa

Nekem csak a főorsóház maradt az ágyazattal, + szegnyereg.
Minden egyebet odaajándékoztam egyik fórumtársunknak!
Eredeti állapotában sosem használtam.

Vetesi75

Szia! Jó látni, hogy aktív vagy.
Ezt  nem tudtam, csak azt, hogy átépítetted. Szóval akkor csak magasító szerepe lett a középső kockának..

KoLa

Középső kocka? mire gondolsz?