Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Ha van a beállításokról ( XML-ről) mentésed akkor azt állísd vissza és teszt.
József

Arany János

A "motor tuning"-ban "steps per" értéket van lehetőséged ellenőrizni?

ywathzay

A kéményből hogy jut ki a füstgáz, azt tudod? Addig rendben, hogy a kazán "belenyomja", és utána hova lesz az égéstermék?

PSoft

Régebben, olvastam valami füstmanókról... [#kacsint]

Timár László

A kéményes körözött a SD kazánom körül, ami turbós szilíciumöntvény égésterű (Ecosy24), ha úgy tetszik zárt. Persze nem zárt, mert befúj a ventillátor, és kimegy a 60mm-es csövőn az égéstermék. Az égő meg egy tejesbögre, illetve a diódaráló hengere, olyan anyagból, mint a Forma1 kipufogója. És ütögeti a készülékét, mert mindenhol stabil 0. Ha ráfújok, akkor mutat valamit, pedig nem dohányoztam soha. a beszívás meg külön csövön, kívül a házon. Egy 4x3 cm csillám ablakon lehet vizslatni az égőt, gyújtást.

Béni

Én mérőeszköz vagy méréstechnikai hibára gondolok. (Bár belegondolva, ha ezredmillimétereket megbízhatóan mérsz, akkor a méréstechnika nem áll meg.)
Ezen kívül névleges átmérő alatti szerszám (minden keményfém ilyen), főorsó radiális csapágyazás játéka is lehet.
(Meg még néhány más dolog ...)

Miki2

Szervusztok!
Segítség kellene.
Nem CNC, de sürgős, és fontos lenne:
Van itt valaki, akinek AIXAM A741 mopedautója van?
Magán üzenetben beszéljünk.
Minden elérhetőségem az adatlapomon megtalálható.
Köszönöm.

tekes

Sziasztok!

Lehetséges házilag  alumíniumot eloxálni?

PSoft

Igen, lehetséges!
Pld. itt olvass vissza:
[#t81#]
Fórumtársunk anno' szép dolgokat csinált egész jó eredményekkel.

tekes

afjybsise

Hahó,

Térkő vágására keresek megoldást, ami első blikkre nem jelent nagy kihívást, ha méretre vágásról van szó, csakhogy nekem a vastagságát kellene redukálni. Értsd: a 6 cm vastag térkőből kellene 2cm vastagot csinálni. Sajnos a kőműves épp egy másik asztrálsíkon volt, amikor a teraszajtó alapját betonozta.
Ugye a betonszint és az ajtótok párakifolyó nyílásai között 3 cm van, tehát oda  nem megy be a térkő gyári vastagságában, ráadásul nagy lapokról van szó (talán 21x28 a legnagyobb). Nem igazán találtam erre szolgáltatást... Van ilyen egyaltalán?

TBS-TEAM

Nem kivitelezhető. Még ha elvágod is (Flex) és egyben marad
a lerakásnál össze fog törni.
Keress más burkolatot ha nem akarod a betont visszabontani.
József

GPeti1977

Hostlink kommunikációt készítettem mikrokontrollerrel, de Omron PLC-vel lett volna jó elkészíteni de hiányos a tudásom.
Van CJ1M modulom meg hozzá SCU41 RS-232 modul.
Soros bárkód olvasó legyen csatlakoztatva az SCU41 modulhoz, ez beolvas egy szériaszámot:
TB2312120040[ENTER]
Tudom hogy ezt el lehet tárolni egy memória területre.
Egy másik gép olvassa ki a szériaszámot ami egy PC, csak egy PLC-t emulál tulajdonképpen.
Meg van adva hogy a DM memória milyen címére kell eltárolni a széria számot amit lekérdez:
@01RD002000085D*\r
Majd válaszolni kell rá:
@01RD005442323331323132303034300000000055*\r

Persze még van pár kérdés válasz meg két olvasó van a gyakorlatban, de ezt a feladatot hogyan tudnám elkészíteni Omron PLC-vel?

Timár László

Azt tartja a mondás, hogy a 3. ház kb. olyan, amilyet szerettél volna elsőre.

kozo

Segítséget szeretnék kérni...

Kezem közé került egy HBS57H encoderes léptetőmotor hajtás.
NEM Leadshine, gyanítom annak koppintása lehet.

Szeretnék PCvel belenézni, paramétereit olvasgatni.
Amennyiben használ valaki ilyen hajtást vagy ismeri a "holmit", kérem segítsen!
(Sok hiábavaló időt eltöltöttem már vele, eredmény nélkül.)

Szeretném megtudni:
-RS232 csatlakozó bekötését.
-Melyik programmal lehet kommunikálni a hajtással ill. letöltési forrást is szívesen vennék...