Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zsolt123

ja, ez biztos szépen dolgozik, ellenben a flexhez való alu darabolótárcsával. próbálkoztam olyannal alumíniumot vágni (asszem Bosch-sal), végső soron működik, de se nem gyors, de nem szép a vágási felület, inkább keni, mint vágja... az aprófogú fűrésztárcsa aluhoz sokkal jobb.
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

zsolt123

úgy voltam vele, hogy ha tutira nem töröm el a korongot és tutira nem vágom meg vele magamat, akkor már megérte. ;) meg az se hátrány, hogy utána nem kell még marni/köszörülni/csiszolni is a vágott felületet, mert egész jó az eredmény.

bundyland

Igen szinte csak előnye van, de annyi ilyen dolog van hogyha mindhez csinálnék valamit akkor semmi idő nem lenne elég rá, nekem inkább egy olyan befogó szerűség kéne mint ami a körfűrészhez van és azt vezető mellett tolom, de akár be is foghatnám a körfűrészbe a flex lapot. :-)

afjybsise

Szerencsére Ti mindenhez is értetek [#vigyor]

Történt, hogy a gázüzemű vízmelegítő kéményének a tisztítóajtaja ilyen klasszik beton ajtóka volt. Helyben nem kapok "hirtelen" direkt erre a célra való valamivel mutatósabb ajtót, viszont van műanyag szervízajtóm.
Nem ismerem ezeket a szabályozásokat, de ha a fotón látható gyönyörűen bádogozott nyílást letömítem egy lemezzel, az ördögtől való? '97 óta talán egyszer volt kéményseprő nálunk vagy 10 éve, akkor sem csinált semmit.
A kérdés tehát, ha megoldom úgy, hogy tömített legyen, de ha van valami be lehessen jutni, az úgy megállja a helyét?

PSoft

Hasonló helyzetem volt, nem is olyan rég.
Beton kéményajtó törött...
Először csak a külső, majd később a belső is.

3 mm-es acéllemezből vágtam egy akkorát, amely a kéményfal síkján túlnyúlással takarja a nyílást.
A lemez négy sarkába furat, a falba(beton) meg négy alapcsavar.
1200 fokos szilóval körbenyomtam, tettem a sziló tetejére egy folpack réteget, majd rá a lemez a négy csavarral rögzítve.
A sziló "kikeményedése" után visszavettem a lemezt és lehúztam a fóliát.
Így, -ha nagyon kell- bármikor könnyen le tudom venni a nyílást takaró acéllemezt.

Egyébként, -úgy tudom- a mai napig gyártják ezeket a régi beton kéményajtókat.

PSoft

Idézaz aprófogú fűrésztárcsa aluhoz sokkal jobb.

Így igaz!
Régebben, állványba fogott mezei kisflexel, szintén egy HSS fűrésztárcsával, minimál kenéssel daraboltam alu profilokat is.
Szárazon is ment volna, de kenve...szebb volt a vágott felület.
Aluprofil darabolás...

zsolt123

tényleg szép a felület

zsolt123

nálunk a gáz kombikazán alatt (a kazán aljához képest kb. 60 cm-rel lentebb) van a nyílás, egy vékony, zsanéros, nyitható lemez ajtóval. semmi hőszigetelés (mondjuk nem is szokott meleg lenni), jelképes légzáróság. egy-két évente jönnek a kéményseprók csekkolni, még sosem szóltak érte.

afjybsise

Gondolom én, hogy a tömítettséget azért reklámozzák ezeken a gyári szerelőajtókon, hogy ha valami oknál fogva visszajönne az égéstermék, akkor ne jusson be helységbe.
Pont jó lesz akkor lemez szilózva.

Köszönöm! Amúgy lattam én is ilyen betonajtót, de ezt már nem erőltetném esztétikai megfontolasból:)

afjybsise

Akkor bátran állok neki gyártani oda valamit. Köszi neked is!

ywathzay

Jól kell zárnia, mert különben megszűnik a kéményhatás, nem lesz huzat.

zsolt123

bélelt kéménynél minek? a béléscső közvetlenül a kazán kéménycsövében végződik, közvetlen kapcsolata a kémény külső légterével nincs. a zárt égésterű, turbós kazánoknál ráadásul huzat nem is igazán kell, mert ott a füstgáz ventillátor biztosítja a kiáramlást.

jani300

Biztosan tudod kinek írtál ?
Nekem csak 12 tonna per órás gőzkazánra van vizsgám ...

swghderh5

Sziasztok!!

Egy kis segítség kéne..... Nem tudom mi történt a cnc-l,mert valami elálítódott rajta. A marások 2-3 tizeddel kisebbek lettek a mélyítéseknél. Minuszosak lettek a méretek. Eddig semmi gondom nem volt századra pontos volt a gépem,de most............ VCarve desktop 11.5 progival rajzolva és G-Code Arcs(mm) mentéssel dolgoztam Mach3-l. A"z" kordináták ezred pontosak maradtak,a kiemelkedő marások még elég pontosak(századon belül vannak) Nem állítottam a gépen semmit csak 6 éve és eddig semmi gond nem volt."elvileg" nem kotyog a gép sehol mindíg vissza áll a méretre csak kisebbre marja!!!
Ha tudtok valami ötletet azt megköszönném!

Üdv Tóth Gyuri

swghderh5

Bocsánat még  lemaradt,hogy csak műanyagot rezet és alumíniumot marok a géppel.