Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ecp4rs0md

Egy ilyen generátort hogy tudok ellenőrizni, hogy jó-e? Megforgatni megtudom.

fisrcxuk3

Sokféleképp,pl;  darabokra szeded ,kiméred .Vagy adsz neki gerjesztést a kefére, rátekersz másfél méter madzagot a szíjtárcsára , kimenetre egy fényszóró izzó, és berántod.Ha felgerjed, határozott rántásra ,és elszakad a madzag , akkor már valamit tud ,de akár szkóppal is vizsgálhatod.

2ni23j35s

Az esetek 75%-ban a diódahídban szokott elmenni valamelyik egyenirányító. néha szénkefe, többször csapágy hiba lehet, nagyon ritkán ég le a tekercselés. Megforgatni dugós-kulccsal fúrógéppel a legegyszerűbb.
Szerintem...

JZoli

Helló! szükségem lenne egy Lenze 9371BC- kezelőpanelra. Elég lenne kölcsön is, mert egy frekiváltóval küzdök, ezt kellene felprogramozni, de más típussal nem akar menni.

noctiluxx

Sziasztok! DM542 valamiért túlterhelődik. Először csak néha nem ment, de most csak koccan egyet és elveszi az ena jelet
- Kábelen mérve a motort ugyanazta az 1.5 ohmot mutatja, mint a jó tengelyek
- A jó tengelyeken megy szépen ugyanaz meghajtó
- A motor körbefordul kézzel

TBS-TEAM

Legtöbbször meghajtó és a motor között lévő kábel probléma.
József

wolf6494

[#conf][#conf][#conf]

Kedves Fórumtársak!

Valaki közületek esetleg tudna S.O.S. segíteni, hogy miképp lehetne egy Weintek TK6070iP HMI-nél egy óvatlanul végrehajtott, firmware-rátöltéssel együtt történt képernyő-szerkesztést újra használhatóvá tenni?

A betöltés után a HMI dob egy Incompatible Project Settings-et, viszont az On-line szimulációban PLC-kapcsolódás-hibát ír.
Attól tartok, hogy esetleg a MATSUSHITA_FP.si driver szívat.
De nem igazán vágom az egészet...

EasyBuilder 8000 V4.65.09 + Weintek TK6070iP + Panasonic FP-XH-C60T PLC

Segítségért rendkívül hálás lennék!

Üdvözlettel:
István
Farkas István

aafn0jhd0

Jelöltem 3 pöttyel a tekercsek kezdőpontjait.
- Igen, az Ua-Va tekercs mindkét oszlopon egyenlő menetszámmal van.
- Az Ua-Va tekercs majdnem annyi menetszámú (-10%), mint az U1-X. (U1-X pedig pont annyi mint V1-Y)
- Az első, második rajzomon azért van különbség, mert jobb átláthatóság miatt lehagytam azokat a kapcsokat amik nincsenek bekötve (U2, V2). A most mellékelt 3. rajzon azt is jelöltem, melyik (5) kapcsok vannak bekötve a mágneskapcsolókba. (a kábelezés ezen része nincs módosítva)
- Egyik mágneskapcsoló indítja a másikat, így a kettő közötti késleltetés 0,1-0,2 mp.
- Jelenlegi bekötés nem jó, ezért nem írnám le, na zavarjon.

Ha további rajz, mérés, fotó kell, szólj. Köszönöm!

aafn0jhd0

Meglett a megoldás!
Köszönöm mindenkinek aki gondolkozott az ügyön!
Németországból csodával határos módon sikerült előkeríteni egy leírást, kapcsolást erről az 50 éves kemencéről (a gyártó 30 éve megszűnt). Berajzoltam, hogy a 2 állapotban mi került a kapcsokra.

Eredetileg így működött:
- Bekapcsoláskor sorba kötötte a 3 primer tekercset 400 V-ra, azaz 12 V ment a fűtőrudakra.

- Felfűtéskor átkapcsolt a fenti állapotból és párhozamosan kötötte a 2 fő tekercset 400V-ra. Így a maximum 35V ment a fűtőrudakra. (X-U1 és Y-V1)

Ezzel a fűtőrudakat indította lágyan, a hálózatot ugyan úgy megrántotta átváltáskor mint most, attól függően, a szinusz hullám épp hol jár a meghúzás pillanatában.

PSoft

[#eljen]

Örülök hogy sikerült pontot tenned, nem csak a kezdő végekre, hanem a történet végére is.

TBS-TEAM

Nem kellene elgondolkodni a vezérlés korszerüsítésén, ha
ugyanúgy rángatja a hálózatot?
József

aafn0jhd0

A német leírást tegnap lefordítottuk és az szerint a hálózatot sem fogja így annyira rángatni. Ezt nem teljesen értem miért, de ki fogjuk próbálni. Ha mégis rángatja, keresünk megoldást a lágyabb indulásra.

ANTAL GÁBOR

Van egy tippem. Szerintem ezen e kis feszültségen nálatok szilit rudak működnek . ( Nem hagyományos kanthal huzal a fűtés hanem szilit ami sokkal magasabb hőmérsékletet tud és nem lágyul )
 No a szilit erősen PTC   vagyis positive temperature coefficiens -sel rendelkezik  . Tehát alacsony feszültségen indultok ( a feszültség miatt kicsi az áram , azután megmelegszik a rúd és megnő az ellenállása , tehát melegen rá lehet kapcsolni a nagyobb feszültségre , nem fog akkorát rántani

2f428kduf

Ráadásul idővel növekedik az ellenállása, elég extrém mértékben. Ezért a trafó.

aafn0jhd0

A rudak MoSi2 anyagúak, de ettől függetlenül igazad lehet az ellenállásuk növekedéséről!