Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

VBody sajnos már nem CNC- zik aktívan.  ( helyette vizes rakétával és drónokkal szórakoztatja az unokáit ) Jó messze tőled ( Lökösháza előtt Eleken lakik ) . Annak idején egy hatvani találkozón be is mutatta az általa készített egyik hevítőt.
Van egy határteljesítmény ( a félvezetők adják a korlátot ) aminél nagyobbat nem lehet egyszerűen csinálni .
Kola a hasítókúpok hegyeit azzal edzi ( edzette, )

Mekkorában gondolkozol ?  A neten rengeteg kapcsolás kering . Általában egy Royer oszcillátor a mag

ecp4rs0md

Kb. 10kw környékén? Mennyi a felső határ? Egy vagy három fázis? Kovácsoláshoz kellene.

ecp4rs0md

Köszönöm,  tanulmányozom.

TBS-TEAM

25Kw-ig ~30~100KHz.
300Kw-ig ~ 30KHz.
13Kw
József

ecp4rs0md

Kedves tagok! Mi lehet ez? Kalibergyári.

Szalai György

Háromélű élvonalzó a neve.

d30xhrezp

Szia!
Egy olcsó inverteres hegesztő átalakítása a legjobb megoldás.
A youtube-n van videó róla. welder to induction heater.
Megcsináltam, de a kondik melegszenek, így kellene egy 4,2uF nagyfrekvenciás teljesítmény kondenzátor. Ez a lelke,hogy egy jót tudj csinálni.  Így egy 6 menetes 50mm átmérőjű, 8mm rézcső tekercsel 40Khz környékét tudod hozni, de bele kell nyúlni a hegesztőbe,hogy tudd rezonanciára állítani a hegesztőt a tekercsel . Egy 20x2 lemezt 2mp alatt izzította, de a kondik nem bírták.

ecp4rs0md

Szia! Köszönöm.  Szerinted ér valamit? Nekem nincs rá szükségem.

Szalai György

Nem véletlenül rakják össze a kondibankot rengeteg kicsi kondenzátorból, szellősen.
Mert nem csak az a baj, hogy veszteséges és attól melegszik, hanem hogy nem tudja átadni a hőt sehova. Hőtechnikai tervezés is kéne, ami a mai készülékekből többnyire kimarad.

Szalai György

Nagyon nagyjából tízcentinként tízezerért árulják, ahogy látom az internetes használt piacokon.
Ha egyszer elkapta a rozsda, akkor már csak egy darab vas, mert senki nem hozza vissza a régi pontosságát. Pontatlanul meg csak bajt okoz.
Hogy menyiért veszik?
Hobbyista körben szerintem húszezer fölött nagyon mengondolja az ember, hogy mire vesz el a kajapénzből. Ha cégnek kell ellenőrizhető minősítéshez, az meg csak érvényes minőségi tanúsítvánnyal vesz.
Én Hobbyistaként az enyémet tízezer forintért nem tudtam otthagyni Putnokon 2021 januárban, de az csak 50 cm hasznos hosszúságú.

Bencze András

Az ipari gépekben vízhűtésű a kondi és egy jobb autónyi az ára. A kondibankról van szó, kapcsolgatják az egységeket a kívánt rezonancia frekvencia függvényében (annak megfelelően mit és milyen mélyen akarnak hevíteni). Ez külön tudomány...

rokonok

Némi segítség kéne. A linuxcncnél be tudtam állítani, hogy a 6 darab végállás kapcsoló home gomb is legyen és jól müködik így. A Mach3 ugyan ezt hogyan lehet a setupjában beállítani, hogy jól működjön? A soft limit és a gép limit közt mi az összefüggés és lehet mindkét érték ugyan az?

dtb

A soft limitnek nincs köze a hardveres végállás kapcsolókhoz. Annál a program figyeli, hogy ne menjen ki a maró a megadott munkaterületről.

jng2a4jf

Sziasztok.
Nos nemrég szereztem egy MEWALD Electro Lift láncos garázskapunyitót.Vevőegység nincs hozzá.Nekem nem garázskapuhoz lesz hanem egy asztrofotós csillagda tetejét fogja elhúzni.A hátulján van 5 csatlakozási lehetőség "1 2 3 L P" jelzésekkel.Arra már rájöttem hogyha rövidrezárom az 1-2 Pontokat pl egy nyomógombbal akkor elindul ha ismét megnyomom megáll és visszaindul na és ez az én problémám, hogy visszaindul.
Az "L" a light ugye egy izzó van az elején ezt rövidre zárva az "1"-essel (ha jól emlékszem) akkor hallani hogy egy relé kapocsolja a fényt.
A kérdésem az hogy mit jelentenek a "P" és a "3"-as illetve ha mégis rc megoldást választom erre a régi modellre van e lehetőségem egy univerzális távirányítós relét rákötni.
A kép a netről van de ugyanez.
Ja igen, semmi infót nem találtam a neten róla.
Köszönöm

zozo

Távirányitó vevőjét is az 1-esre tudod kötni, tehát ugyanúgy viselkedik, mintha összezárod. Ezek ilyenek, visszanyitnak. Persze lehetne trükközni, mondjuk késleltetéssel, hogy csak egy impulzust fogadjon el, amig be nem zár. Szerezz doksit hozzá, akkor talán lesz más megoldás is.