Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fektiforg

Csillag/delta - egyfázisú :-) lehet  össze photoshop -ozták, hogy szívassák a jó népet.

hostya

Írtam egy választ az indexre, olvasd el ha még érdekel...[#wave]

PSoft

Két "lélek"...egy testben. [#vigyor2]

hostya

Létezik ilyen..
Szimmetrikus 3f tekercselés, ami lehet csillag/delta kapcsolásban, de lehet 1f-ú üzemben is használni egy + kondenzátor használatával...
Nem photoshop, mert ott van az adattáblán a kondenzátor kapacitása is..[#integet2]

jani300

[#ejnye1]  Nem . Dehogy skizofrén ... :)
Leírtam az indexen elsőre a tutit :)
De megpróbáltak összezavarni ... :)
Még azt is írtam ezt a motort direkt egyfázisú ferekiváltós üzemre tervezték :)
Csak hitetlenek páran :)

jani300

Szerintem ha ezt újból elkezdenék gyártani ,vinnék a ceruzahegyezőkre ,mint a cukrot :)

PSoft

IdézMég azt is írtam ezt a motort direkt egyfázisú ferekiváltós üzemre tervezték.

Lassan, negyven éves az a motor, az adattábla szerint 85-ben gyártották.
Nem hiszem hogy az Ipari Műszergyár Ikladon tervezett/gyártott  volna motort "direkt egyfázisú frekiváltós üzemre".
De lehet...tévedek.

jani300

De jó hozzá ,nem ?
Ne fikázd a magyar ipart ,már akkor tudták :)

Szalai György

Lehet, hogy kísérleti darab volt ez is.
1980 tályán az EVIG-ben volt rövidrezárt állórészű, lineáris három fázisú indukciós motor, automatikus tolóajtó nyitásra.
Az állórésze egyetlen kifeszített vörösréz szalag, kb. 150 x 3 mm, vagy 2,5 m hosszú.
A mozgó része pedig elektronikusan vezérelt, három fázisra tekercselt, téglatest formájú, lemezelt vastest.
Működött. Még el is adtak belőle valamelyik pesti kórháznak, ha jól emlékszem.

svejk

Ja, csak a csillag/deltától nem lesz kétfordulatú.

Az ilyen linkelt táblák semmitmondóak még nagy neves gyártók is sokszor eltrehánykodják.

Legalább egy kapocsbekötést meg ellenállásértékeket mellékelt volna hozzá a kérdező.

jani300

Pedig dahlander , fent van az indexen a rajz is ,nézd meg .

Rabb Ferenc

Vannak olyan közösségi oldalak amelyeknek nem akarok tagja lenni. Ilyen a F@szbuk, Index fórum és hasonlók.

Mutasd már légyszi azt az egy fázisú dahlandert, hagy okosodjak.

PSoft

IdézAz ilyen linkelt táblák semmitmondóak még nagy neves gyártók is sokszor eltrehánykodják.

Nem minden esetben...
A múltkoriban valamelyik topikban mutatott/kérdezett valaki egy aszinkron motorról, adattáblát is mutatva.
Meglepő módon, azon az összes fontos adat mellett még az is szerepelt hogy milyen csapágyakkal szerelte a motort a gyártója.
Talán, valamilyen Holland gyártó motorja lehetett. [#nemtudom]

svejk

Ugye a "sokszor" nem kizárója  "nem minden esetben"-nek. :)

PSoft