Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

svejk

Egyébként meg minek is kell nekem ilyenekbe belefolyni. [#falbav]
Mindegy Jani300 a hibás![#vigyor3]

svejk

Tele van már ez a pár hozzászólás is féreérthető, félremagyarázható megállípításokkal.

Persze a Dahalndernél is van csillag meg háromszög kötés de azt nem igazán így jelölik.
Vagy hogy ha kondis üzemmel működtetümk 3 fázisú tekercsrendszert az még attól nem 1 fázisú, stb...

Ehhh... "ugorgyunk"!

Egy ilyen motorba manapság bele kell rúgni vagy ahogy Jani300 írta ki kell rezelni. :)
No persze a kíváncsiaság meg a tudásvágy az más csak az a baj az ilyen kérdéseken meg összeugrik pár ember.

PSoft

Hogy Neked minek, azt...nem tudom.
Jól elől vagy hozzánk képest.(hsz) [#vigyor2]
De nekem muszáj, bele kell húznom, nehogy má' a Jani elkerüljön.
Már csak...6584-el van mögöttem. :)

svejk

jani300

Itt vagyok ! :)

Sose aggódj , leszel Te is nyugdíjas , jobban rá fogsz érni :)

PSoft

Igaza van [#910@hostya] -nak, hogy:

IdézLétezik ilyen..
Szimmetrikus 3f tekercselés, ami lehet csillag/delta kapcsolásban, de lehet 1f-ú üzemben is használni egy + kondenzátor használatával...

Számtalan "régi" készülékben három fázisú, szimmetrikus tekercselésű aszinkron motor ketyeg, egy fázisról, kondenzátorral.
Csak pár példa, a teljesség igénye nélkül:
-a sokunk által -régről- ismert, [#kacsint] NDK-s villanyírógépek hat kivezetéses köpenymotorja
(ugyanez Orosz kivitelben is, csak három kivezetéssel)
-régi Cehszlovák mozigépek hajtómotorja
-a magyar IMI motoros laborkeverők motorja
-a régi keverőtárcsás mosógépek hajtómotorja.
stb...

Ezt pld. marómotorként(is) használva, csillagba kötve, frekiváltóról hajtottam.

dtb

Sziasztok. Adott egy bolti, mozgásérzékelős 50W kültéri lámpa. Mi okozhatja azt a hibát, jelenséget, hogy a leszerelt állapotban, mikor az érzékenységet, meg a fényerőt állítgatom, akkor jó, kapcsol rendesen, majd felszerelés után egy nappal már érzékeléskor nem kapcsol teljes fényerőre, csak halványan, villódzva világítanak a ledek, de gyakorlatilag semmi fényereje nincs.
Mindhárom vezeték bekötve, (fázis, nulla, védő), konnektor ugyanaz, a fázis jó vezetéken van.
Csatolom a vezérlő panel fotóját, hátha az segít...

dtb

Még egy kiegészítés: A mozgásérzékelőt kiiktatva normális fényerővel világit a lámpa, folyamatosan, villogás nélkül.

bbalazs

Az állítgatás is a kültéren történik? Van rajta megvilágítás érzékelő (hogy nappal ne kapcsoljon)?

Rabb Ferenc

Nem szereti a hideget. Nekem a relés változat a fordítottját csinálta. Nulla fok alatt állandóan meghúzva tartott a relé, ezért állandóan világított.

Valamelyik "hőérzékeny" alkatrésze a bűnös. Ez lehet elkó, dióda, ic... Csere!

De ha van kedved vele játszani és van fagyasztó spray-od akkor próbálkozhatsz vele.

dtb

A beállítás is a kültéren történt, direkt megvártam, míg szürkülni kezd, akkor jó volt. Három paramétert lehet állítani: fény, időtartam, és érzékenység.
Csatolok egy fotót, elvileg ez a jobb fajta, bolti.

6rk75uezn

Hálásan köszönöm szépen!!

ecp4rs0md

Valaki készített már induktív hevítőt? Köszönöm.

Szalai György

Valahol itt kezdődött.
[#t121p1713#]