Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

jng2a4jf

Itt találtam egy egy fórumtagot aki ugyanilyen műszerrel bajlódott de nem válaszolt senki.

jng2a4jf

Az a probléma hogy sehol nincs róla manual csak hasonlókat találtam de az nem ilyen.
Tényleg nem konkrét megoldást kérek mert tudom hogy elég régi és ritka csak aki egy kicsi jártasabb a garázskapu nyitó mechanikákban jól jönne egy pár tipp.

TBS-TEAM

Általában minden garázskapu és kapunyitó úgy müködik,
hogy egy impulzusra kinyit vágállásig (az lehet programozott
vagy fizikai végállás gyártó függő).
Menet közben még egy impulzus megáll úgy marad.
Következő impulzus zár.

A végállásra nyitott két opció a szokásos:
Vagy addig vár míg nincs újabb impulzus, hogy zárjon,
vagy X beállított idő után magától visszazár.

Távirányítóhoz mi ezeket szoktuk használni ha nincs eredeti
 vagy méregdrága: Univerzális vevő
nagyon sokféle távirányító rátanitható.
József

iwun5ushs

Használt keményfém marók milyen kg áron mennek reálisan?

Miki2

Szervusztok!
Kaptam egy ilyen motort:
Mivel nagyon kicsi az esélye annak, hogy egy szervo vezérlőt sikerül venni hozzá, arra gondoltam, hogy egy frekiváltóval megpróbálom életre kelteni.
Kérdésem, hogy egy 3 fázisú 3x400 V-os frekiváltóval szabad-e vagy lehet-e ezt a motort működtetni.
Eszterga főorsó motornak kellene.
Köszönöm a választ.

sarktibsi

Csak pár tipus: yaskawa V1000 , omron Q2 , atv schneidr  61 , 71 , 930 , 950 , Lenze i510 , i550 nekem ezek vannak ( voltak ) mind tudják a szinkron szervó üzemmódot. ( atv 32,320 )

svejk

Vector vezérlésű és/vagy encoder/resolver -attól függően mi van a motorban- fogadására alkalmas frekiváltóval elvileg működtethető.

Miki2

Köszönöm a választ, szombaton beszélünk.

svejk

Őöö... igazából nekem nincs sok tapasztalatom csak amiket olvasgatok onnan jött ez le, illetve amiket látok gyári megoldásokat azok is encoderesek.

A csak vektoros visszacsatolás nélküli hajtást nekem még sosem sikerült normálisan beállítani.
Mindig ott volt a szinkronból való kiesés vagy épp az indulás problémája.
Esztergánál meg ugye főleg elég tág és szélsőséges a terhelési tartomány.

sarktibsi

Csak olyan frekiváltóval lehet amiben van PM motor vezérlés. A doksiban ez világosan le van irva. Lehet nyilt vagy zárt hurok is. Tény , hogy eggyes gyártóknál az encoder ( rezolver ) kártyát külön kell megrendelni. ( zárt hurok esetén )
A vectoros váltoval is lehet sikereket elérni , de pl: nekem 5 hz alatt már darabosan forog a tengely.
Fontos , hogy a motorról legyen meg minden adat. ( a motoron lévő adat az kevés )

simarex

Ezt a típust lenze servóval lehet hajtani Kukarobotokban van ezen servo motorok,

sarktibsi

Láttad is müködni azt a párositást? Szerinted a motoron pont olyan encoder ( rezolver ) van amit a Lenze ismer? A Lenze 9300-9400 a szerencsés?

aafn0jhd0

Kedves PSoft,

Egy csoportban ajánlották, hogy forduljak Önhöz a problémám megoldásával.
VEB Elektro fűtőrudas 6 kW-os 1600 'C-os kemencénk vezérlésének a kapcsolásában szeretnék tanácsot kérni. Felújítás alatt áll az eszköz, a vezérlése pedig már nem eredeti módon van. A mágneskapcsolók és a transzformátor kapcsolásánál merültek fel kérdések. Köszönöm szépen előre is!

svejk