Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

aafn0jhd0

A rudak MoSi2 anyagúak, de ettől függetlenül igazad lehet az ellenállásuk növekedéséről!

ANTAL GÁBOR

A MoSi2  rudak is  PTC hőfoktényezővel rendelkeznek

vadember

A negyedik oldalon van egy táblázat. 1000 C fokon alig van nagyobb az ellenállása mint a kanthal huzaloknak 20 C fokon.

link

svejk

No de nem a tényleges érték az érdekes hanem mint ahogy a táblázat is írja "erősen pozitív" az ellenállás karakterisztikájuk.

svejk

No ja...

Én már az elejeén meg akartam kérdezni milyenek is azok a fűtőrudak, de nem akartam tudatlanságomat fitogtatni. :(

Pedig ha mindjárt tudjuk valószínűleg hamarabb is meg lett volna a megoldás. [#eljen]

JZoli

Az egyik barátom megkért, hogy nézzek rá a CO hegesztőjére, mert nem adagolja a hegesztőhuzalt. A gép tipusa: Fronius Compact 250. Egy elég nagy méretű panel van benne, szerintem mindent ez vezérel. A motort megmértem, nem szakadt. Egy nagyobb méretű tirisztor vezérelné, ami egy nagy méretű graetz-től kapja a feszültséget. A tirisztor biztosan jó, mert alatrészteszterrel megnéztem. Ezt egy tranyó vezérelné, az is jó.Teszek fel képet a panelról, hátha valaki megismeri, és tud valamit esetleg a hibalehetőségekről. Sajnos a panel az eredeti helyén nehezen hzzáférhető, annyit sikerült még megmérnem, hogy 42 V körüli feszültséget kap a graaetz.

noctiluxx

Az volt, Köszönöm! Egyik vezeték elfáradt és az árnyékoláson lehúzott testre. Mondjuk nem tudom, miért volt szükség a testre ott, de egy idő után valszeg teljesne elszakadt volna...

gabi

Szia
Ha jól látom van ott egy 555-ös ic a magyar gépekbe elég sokszor elmegy. Foglalatot szoktak neki tenni és lehet cserélni.

TROMF22

Elég gyér manapság a látogatottság, de hátha tudja valaki:

Előkerült a fiókomból, egy régi, de gyári csomagolásban lévő STEYR L51 49.262.07  kerékagycsapágy. dxDxb = 34x64x37 mm.
Kétsoros, ferde hatásvonalú golyós, osztott belső gyűrűvel.
A STEYR -nél nem találtam nyomát, de a mérete alapján ma is
használatos, gyakori, és igen sok cég gyártja.
(DAC 34640037)
FAG 540466B
TIMKEN 510066
SKF VKBA 3256 stb.

Ez ugye OEM termék, vagy pótalkatrész. A típus beazonosításán kívül alig lehet találni róla valamit.
Szórványos adatok szerint C3 hézagú, 4RS tömítő rendszerrel készül.
Más célra szeretném használni, mint amire készült, ezért jó lenne további adatokat is tudni róla.
Valamelyik gyártótól lenne ilyen adatlap? Én már feltúrtam amit tudtam, eredménytelenül.

kuner

Brudgeport v-3b japax japt-3f huzalszikrához nem akadna valakinek service manual, kapcsolási,bekötési rajz a szervo hajtásokhoz?

nagysam

Sziasztok!
Van egy Fanuc AOR16G relé kártyám, amiből a méréseim szerint nem jön ki a kapcsolt jel, pedig a leden jelzi.
Gondoltam a relé lesz a beteg benne, de nem sikerül beazonosítani, hogy mit tehetnék be helyette.

Az eredeti: a kék színű, TAKAMISAWA JY110-K semmit nem találok róla.

A neten turkálva találtam OMRON G6B-1114P-US 20VDC relével szereltről is képet.

De erről a reléről sem találok semmit.

Esetleg valakinek ötlete, tapasztalata, hogy mivel helyettesíthetem?
Gyanús hogy nem 24VDC-t használ.

onagy

Az oldalán írja a tekercs feszültségét, valszeg 20V-os. Egy 24V-os relével cserélném, ha nem találok dettó ilyent.
O.

nagysam

Köszönöm a választ
Sajnos, az oldalain semmi felirat nincs.
A 24V-ostól azért bizonytalanodtam el, hogy hátha az a célja a 20V-osnak, hogy ha mínuszos a 24V, akkor is stabilan kapcsoljon.

Rabb Ferenc

Próbálj meg két vékony vezetéket ráforrasztani a tekercs lábaira és leellenőrizni, hogy jut-e - és ha igen, akkor mekkora feszültség kerül a relére.

somma

Üdv!
Az OMRONR-ról:
OMRON
hirtelen ezt leltem.