Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Mérd meg mekkora a feszültség a következő ponton
az alábbiak szerint:

1: Jelenlegi állapotban:
   Ua---Va között mérni feszültséget.

2: Leválasztani az U1-et Az Y-ról.
   Ua---Va között mérni feszültséget.
József

wkbgzy80t

Sziasztok!

Eddig mindíg sarokcsiszolóval daraboltam a vasakat, most viszont alkalomszerűen le kéne vágnom kb. kétszáz darabot, ráadásul jó lenne szép 45 fokban a nagy részét hegesztéshez.

Fáj a szívem 200e forintért venni fűrészes darabolót. Viszont van egy 305x30-as tárcsás faipari csúszkás gérvágóm.

Szerintetek frekvenciaváltóval le lehet azt lassítani, hogy aztán ha csinálok hozzá egy 25,4-es furatú laphoz való adaptert akkor tudjak szépen acélt darabolgatni?

Próbálkozott valaki?

Üdv!

bbalazs

Mennyire kell lelassítani? Mert esetleg egy kisebb átmérőjű tárcsa kerületi sebessége is mindjárt kisebb.
Fogszám csökkentéssel is lehet operálni.

wkbgzy80t

1800 körül mennek a fémvágók

3500 körüli névleg a faipari, terhelés alatt 2800 körül írják, sosem mértem. De valóban lassabb ha terhelve van.

wkbgzy80t

A kisebb tárcsa sztem "nem ér le" én is erre gondoltam elsőként, van is kicsi acél tárcsa 30as furattal. Sajna sztem nem működik, pláne hogy 100x100 as vas is van a listán

Rabb Ferenc

Kefés, univerzális motor fordulatszámát frekvenciaváltóval biztosan nem lehet változtatni. Esetleg egy ilyen triakos vezérlővel.

Az viszont egy külön kérdés, hogy mit fog szólni a barkács faipari gép mechanikája a 100-as acél idomokhoz.

wkbgzy80t

Hát igen néha még a fával is szenved... Viszont az is igaz hogy ért már meglepetés, egy sima körfűrésszel sikerült elvágnom egy 30 as lemezt, kb 25 cm-nyit[#rolleyes]

Szalai György

,,1800 körül mennek a fémvágók"
Már amelyik.
BAIER EHS fűrészem HSS 250 mm-es tárcsával 80 n/min fordulaton megy csak.
BOSCH GWS 20-230 sarokcsiszolóm 6600 n/min fordulaton hajtja a DIATECH Diametal 230 mm-es gyémánt korongot.
Mindkettő szépen vágja a vasat.

PSoft

Ha úgy van kötve ahogy írod, akkor a két tekercs (U1-X V1-Y) az L1-L2 fázisra(400V), párhuzamosan kapcsolódik egymással.
Szerintem sem ez az "eredeti" kapcsolás.
Az induláskor, -megint csak szerintem- bent kéne lenni az Uq-Vq-val jelölt két tagból álló tekercsnek(is), ami feltételezésem szerint a két oszlopon, egyenlő menetszámokkal van megosztva.
Próbáld azonosítani a két oszlopon megosztott primer tekercsek tekercselési irány szerinti kezdő és végző végeit és jelöld a rajzodon.

Az elsőnek közölt skicc trafórajzod primer köre és a másodjára mutatott között is vannak különbségek.
Most akkor, melyik a valóság?
A két mágneskapcsolót, ami a feltételezések szerint a "lágyindítást" végzi, mi kapcsolja/vezérli?
Hogyan vannak most a két mágneskapcsoló munkaérintkezői kötve a trafó primer tekercseinél?
Mi, mit, mikor és hova kapcsol/zár?
Egy szem távoli fotóból és egy trafó "skicc" rajzból...nem, vagy csak igen nehezen fog menni a távsegítség.

wkbgzy80t

Igazad van a rendes ipari gyorsacél tárcsás darabolók lassabban forognak de azok nem is jönnek szóba, nem tudok szerezni.

De jó, hogy mondod a gyémánt tárcsát, erre nem is gondoltam, azt úgy tudom abrazív tárcsa helyére találták ki mármint a 300+ mm méretűeket is (4000+ fordulat?), de azt hiszem hasonlóan is dolgozik (így képzelem). Ha abrazív, akkor marad a flex...

PSoft

Ha már a gyémánt tárcsát említed...

Az elmúlt hetekben, sok  szendvicspanelt kellett darabolnom.
Kisflex, 1 mm-es vágólappal...
3-4 1 m-es vágás után lapcsere, mert...elfogyott.
Annyira hogy közben, elfogyott az otthoni vágólap készletem is...
Feltettem a kisflexre a több év óta, csak alkalmanként használt 125-ös gyémántos lapomat.
Sok tíz méter vágás után...semmi baja.
Kicsit vastagabb a vágásvonala, de azt meg pont...lesz@rom. [#vigyor2]

kaqkk007

Évek óta merülőfűrészt vídiás fémvágólapot használok , évente többszáz de lehet több ezer méter panelt is vágok .

remrendes

Nem egeszseges megegetni a panelt, elobb kezd el korrodalni.

PSoft

Tudom, de ide is igaz az előző, utolsó mondatának vége. [#vigyor2]

jani300

de ide is igaz az előző, utolsó mondatának vége.

Aha !
Akkor már festékben is van , nem csak tablettában  :)