Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

MoparMan

ott van, látja. M.2 PCIE SSD-0. az egy samsung cucc

Ferkóka

Ha RAID ON -ra állítom, akkor az első kép van, ha a UEFI boot mode is akkor a második kép.
Win10 volt rajt, meg egy csomó adatom sajnos.

MoparMan

AHCI+UEFI?

sajnos csak találgatni lehet... mondjuk legalább el nem romlik tőle...
ha minden kötél szakad a meghajtót kivéve menthetők az adatok. már ha valaki szorgalomból nem kapcsolta be a bitlockert úgy hogy a kulcsot nem adta oda hozzá...

Ferkóka

Hát sajna a lent második kép

Ferkóka

Lehet hogy nincs rajt oprendszer?
A géppel volt, akkor újat kell venni?

GG

Ne készülj ennyire a világvégére.

Egy live küldő bootos eszközről (CD v. USB) meg kellene nézni, hogy milyen storage milyen partíciói látszanak, minek kellene bootolnia, erre milyen lehetőség van, hol vannak az adatok.

Ha nem mozogsz otthonosan a témában, akkor szakember, szerviz segítségét érdemes kérni, például azét, amelyik a BIOS-t forgácsolta. (Vagy pont azt nem...).

Üdv, G.

zozo

Egy bootolható (pl. linuxos) pendrive vagy CD segitségével meg tudod nézni, van-e adat a HD/SSD meghajtón.

zozo

(Míg telefonáltam, megelőztél :) )

MoparMan

ha a géppel volt gyárilag előtelepítve akkor beszerezhető az image a service tag alapján.
de ne szaladj ennyire előre.
van még sok lehetőség. bízd hozzáértőre ha meghaladja a tudásodat.

Ferkóka

Most hívta a rokon a szervizt (ő vitte el), azt mondták, hogy az adattárhoz nem nyúltak, ha nem bírok vele vigyem vissza.
Csak az a baj, nekem 220km, a rokongyerekek meg nem sűrűn jönnek.

MoparMan

akkor vidd be egy helyi szervizbe. mondd el, hogy mi történt a géppel, mi van most és mit szeretnél.

87xftpuhd

Egy dolgot még meg lehet tenni, most láttam az üzeneteket.

A "Boot Sequence" oldalon elsőnek UEFI-re kell állítani, majd hozzá kell adni egy új elemet az "Add boot option" gombbal, megjelenik egy új ablak oda ezek kellenek:
Name:
igazából akármi, de legyen a rend kedvéért Windows Boot Manager
Az alsó mezőbe pedig:
/EFI/BOOT/BOOTX64.EFI

Secure- boot windowsnál jó ha van, ha linux volt rajta ne kapcsold be.
Az Advanced boot options menüben pedig ki kell venni a pipát az "Enable Legacy Boot Options" mellől

a perjelek mind jobbra dőljenek, ha így nem jó lehet hogy bal peres :D Asusnál kellett kézzel írni utoljára az jobbos :D

Beállítás ügyileg pedig:
Sata az legyen AHCI-n, ha hozzá értő állította akkor elsőre az lesz, de amúgy igazából doszt mert NVME SSD van benne annak meg nem számít
(Drives alszekcót még érdemes lehet megnézni, nincs-e kikapcsolva a sata aljzat)

Ha minden jól megy, akkor amint ezt elolvasod be is indul a géped :) [#vigyor]

87xftpuhd

Ha nagyon el akadsz a dologgal, akkor írj privátot és pénteken délután összehozzuk messengeren.
(remélem nem baj a tegezés, ahogy láttam mindenki tegeződve ír, ha tévedek akkor elnézést)

Ferkóka

Nagyon megköszönném, privátba jelentkezek.

remrendes

Az S3 szerintemm SK Hynix.