Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Hol látsz arra utalást, hogy ez a motor egy fázisról is üzemeltethető???

Három fázisú, csillagban 400V, deltában 230V HÁROM FÁZISÚ  táplálást igényel, pl egy 1/3 fázisú frekiváltóról.

mex

Nem kell rögtön nekiugrani...
Biztos vagyok benne, hogy az egyfázisú táplálást frekvenciaváltón keresztül értette, csak a fogalmazás nem volt egyértelmű.

PSoft

Idéz...egy fázison is 2,2kW-ot tud.

Nem!
Azt sehol nem írja hogy egy fázison is annyit tud.
Az adattábla összes jelölt feszültségszintje és teljesítmény adata 3f~ táplálásnál értendő.(3x220V 3x230V 3x240V stb.)

jani300

Szerintem nem ugrottunk neki .
De most hiába tudom ,de nem lenne egyszerű elmagyarázni röviden a háromfázisú hálózat tulajdonságait . .

fakukac

Szia!

Bocs, hogy kérdezni mertem... nem vagyok villanyszerelő, és pont ezért kérdezek.
Amúgy ebből gondoltam, hogy egy fázissal is megy ez a motor.

jani300

[#eljen]
De ez így még nudli :)
A tekercselés csillag delta átkapcsolásának magyarázata , és megértése nélkül ,túró :)
Ne haragudj :) [#integet2]

fakukac

Szia!
Így érthető nekem!
Köszönöm a választ!

jani300

Ne sértődj meg !
Amit most írtál ,azért nem lenne egyszerű bővebben segíteni ,most már nyilvánvaló .
De ha attól jobb lenne a kedved ,elég sok "villanyszerelőnek " is simán beletörne ebbe a bicskája :)

PSoft

Ritkán ugyan, de én is tudok gondolatot olvasni.
Most nekem...nem jött össze! [#rinya] [#falbav]

jani300

Próbálok segíteni akkor !
Magyarországon ez a motor normál 3 fázisú hálózaton csak "csillag" kapcsolásban üzemelhet .
Mert nincsen 3x230 volt vonali feszültségű hálózat szabványosítva .
Ha érted akkor nem írtam feleslegesen .

PSoft

Ha nudli, 'akko ott...nincs mit magyarázni.
Azt csak meg 'köll bökni a villával...bekapod, 'oszt lenyeled!
Ha meg még ráadásul túrós is, az csak az igazi öröm!
Nem haragszom... [#vigyor2] [#wave]

fakukac

Köszönöm!
Megértettem!

PSoft

Mehet az deltába kötve is, csak...gyorsan kiizzad. [#vigyor2]

jani300

Azt azért tudod hogy ilyeneket nem lenne szabad leírni ....
Én nem örülnék ha esetleg még ma leégne az a motor ....
Nem vagyunk első bűntényesek :)
A kérdésből is simán fel tudjuk mérni a mögöttes tudást ..........
Most nem probléma , ha valaki nem tud mindet , de ez a villanyászság veszélyes szakma .
Még jó hogy nem vagyok villanyász :)

fisrcxuk3

És az aluminium felirat mit takar?A vezetékelést,házat?