Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A képek szerint úgy látszik két helyzetben tud összekapcsolni, de gondolom ez nem okoz gondot ha 1:2-es áttétel van.

empé13

Szia!
Ha jól tudom, NEM![#csodalk]
Igaz, hogy két köröm van, de az egyik keskenyebb, a másik szélesebb.
A széles "köröm" nem ugrik be a keskeny "fészekbe", továbbfordul 180°-ot, és ott beugrik a helyére.
Üdv: P.

svejk

bundyland

Sziasztok !

Érdeklődnék hogy valaki tudja e pontosan hogyan kell használni egy ilyen fúróélezőt.

yji2a0wv

Üdv,Segítséget szeretnék kérni.Van egy DC sevo hajtású esztergám,Axor miniSpeed 60 sevodrive-val.Elromlott a saját mágneses kefés enkódere és lecerélném egy 5-30V optikai enkóderre.Hogyan kell bekötnöm?

svejk

Az nem encoder hanem tachogenerátor.
Ha szénkefés akkor DC.
Gyakorlatilag örök élet szokott lenni, esetleg ha nagyon sokat ment max. kefe baja lehet.

svejk

Encoderrel kiváltani elég nyügös.

Csuhás

Adja magát: A két ütköző között forgatva a tengelyt az a ferde pálya miatt a rugó ellenében előre hátra csúszik. Így egy spirál felületet másol a fúró élére. Azután valahogy átforgatod a fúrót a másik élhez, de nem látszik hogy van e valami egyszerű 2..4-es osztási lehetőség a szerkezeten.

designr

Hátul a rögzítőnél látszik az osztási lehetőséghez a fokbeosztás..igaz nem fojonként..de 2, 3, 4 élhez megvan..

bundyland

Szia !

Így igaz, hátul van osztás 90 és 120 fok.
A kérdés az lenne hogy aki használ ilyet hogyan fogja be a fúrót, mármint a poziciót mert ha beütöm a morsét akkor azt nem tudom finomállítani (ezt még megnézem), a másik pedig hogy pl. egy él köszörüléséhez kell ~40 fok forgatás. Ez alatt előretol ~5mm, ami jó lehet mondjuk egy 25 ös fúrónál, de egy 3as fúrónál el is fogyott a fúró harmada. :-)

Csuhás

Így igaz, én pedig vaksi vagyok.

Csuhás

Szerintem a fúrókat patronnal foghatták be. Finom állítani nem kell hiszen mindegy hogy a spirál felület melyik részét használod. Átfordítani pedig a reteszek alapján pontosan tudod. Az hogy a köszörült felület milyen meredekségű, hmm nem tudom hogyan lehet itt állítani. Láttam olyan kivitelt ahol a lejtős sablon kívül volt és csavar lazítása után meredekebbre vagy laposabbra lehetett állítani, illetve olyant is ahol több egyszerűen cserélhető lejtős sablon volt a készülékhez.

fakukac

Üdv!

Létezik, hogy ez a motor 3 fázison, és egy fázison is 2,2kW-ot tud?

fakukac

jani300

Nem !
Ugyanis nem egyfázisú motor !