Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

IdézMiért is ?

Konyhanyelven fogalmazva: A jobb fajta csapágyak nagy futáspontossággal rendelkeznek, vagyis minimális hézag van a golyók és a futófelület között. Ez az üzemi melegedés és illesztési tűréshez van igazítva.
Ha szorosan illeszted, a golyók "vasalják" a futófelületet, ez hőt termel, a zsír kiszökik, a csapágy élettartama jelentősen lecsökken.

Szorosabbra csak a nagyon nagy terhelésnek kitett csapágyakat illesztik, oda viszont kisebb futáspontosságú, vagyis "lazább" csapágyakat használnak.

Pl. nagy futáspontosságú, nagy fordulatszámnak kitett (régebben textibakelit kosaras) csapágyakat annyira szabad szorosra illeszteni, hogy szinte kézi erővel, könnyed kocogtatással rá lehessen a tengelyre szerelni. Nem véletlen.

zozo

Szerintem a második-harmadik fogásnál megforogna a persely a tengelyen, ami csak nagyobb bajt csinál.

bundyland

Lenne egy újabb kérdés. Tönkrement benne a retesz, de ez egy olyan retesz amiből az egyik végén egy kis csap áll ki.
Vettem egy reteszt és gondoltam kifúrom, menet bele és egy csavar betekerve a feje pont mint egy csap. (Ez akadályozza meg az axiális mozgást)
De sajnos a retesz kemény. Ha felhevítem majd hagyom kihűlni az segíthet ? Utána esetleg visszahevítem és lehűtöm hirtelen.

Varga László

A retesz nem lehet olyan kemény hogy ne tudd fúrni,és a menet is belemegy!
Ha nem megy ,írd a méretét és megcsinálom,levélben elmegy!

bundyland

Egyébként én is így emlékeztem azért is mentem el reteszért, mintha régebben simán reszeltem volna. El is akartam kezdeni és amikor a pontozóval 5x ütésre sem tudtam elérni hogy körömmel érezzem a bemélyedést úgy gondoltam meg se próbálom fúrni.
Köszönöm szépen a felajánlást, ha nem megy élek vele!

zozo

A reteszacél C45 anyagból van, edzhető, hőkezelhető, de a boltban vásárolt húzott rúdanyag még soha nem volt kemény.
Sztem inkább a pontozód anyaga puha, elköszörülted már belőle az edzett részt :)

bundyland

Na holnap megnézem hátha tényleg én voltam a suta, de mintha a reszelő se vitte volna. Szögker-ben vettem amúgy.

Arany János

Sziasztok!

Nemrégiben valaki PCI-kártyák és Mach3 tesztelés kapcsán írt valamelyik topikba, de nem találom sehol.
Akkor csak egyszerűen átsiklottam felette és nem tulajdonítottam neki jelentőséget!
A villámgyors helyzetfelismerésemnek hála, most bottal üthetem a nyomát!
Emlékszik rá valaki, hogy hol találhatom?

Arany János

Beírogattam, hogy:PCI.
Meg:30 nap.
De még a topic neve sem volt meg a fejemben.
Csak találomra próbálkoztam!
Viszont a fórumtárs már jelentkezett!
Köszönöm!

MoparMan

Nem is kell, ez pont elég.
És nem találtad meg?

D.Laci

Arany János

Kedves MoparMan és D.Laci!
Újra kipróbáltam!
Keresendő:PCI
Kép és szöveg
Az elmúlt 30 nap
Eredmény:Sajnos a ...
Megint béna voltam?[#nemtudom]

TBS-TEAM

Pedig működik. [#eplus2]

József

MoparMan

vázold fel kérlek, hogy milyen logika mentén használtad a "kép (és szöveg)" szűrőt?