Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

Rendszer visszaállítás, ha be volt kapcsolva a funkció.
Vagy
Csökkentett mód, és legutóbbi frissítések eltávolítása.
...de miért nem kapcsolod ki a frissítéseket, ha ennyire nem bízol bennük?

dtb

"kábelhiba nem lehet mert mindig ugyanazt a kábelt használom"
Ugye, mint műszaki ember, erre többet nem hivatkozol? Kicserélted? Tesztelted más kábellel?

ajpwg6jrn

Ha olcsó, jó hang és hőszigetelőt keresel, akkor vertfal (vályog).
Ha vannak haverok a környéken, akkor kalákában össze lehet hozni. Sok vályogházat bontanak mindenfelé, szóval anyagot is lehet szinte ingyé szerezni. Dolgozni azt viszont kell vele.
Megáll benne a tipli is. :D

ajpwg6jrn

Nekem tetszik az életfelfogása. :D

RJancsi

Jó fej, bár kicsit őrültnek látszik. De ha beszélget vele az ember kiderül, hogy teljesen reálisan látja a világot és őszinte útkeresés van benne a fenntartható élet irányába.

ANTAL GÁBOR

igen teszteltem . A feleségem win 7 es gépén el is kezdi letölteni a képeket . A kábel nem hibás . A winfos fososodott meg nálam  ( az enyém 10 es )

remrendes

A B30 nem tul gazdasagos epitoanyag. 35db kell 1m2 falhoz. A 25NF-bol 11, a 30NF-bol 16db.

dtb

Ez elkerülte a figyelmem, köszi! Ez árban már barátságosabbnak tűnik, és a hangszigetelése is kiválló, bár azt nem értem, hogy a 25NF-nek hogy lehet jobb a hangszigetelése, (47dB) mint a 30NF-nek (42dB) ...vagy itt a kisebb érték a jobb?

remrendes

Szerintem a kialakitasaban lehet a trukk. A 25NF-et belso tartofalaknal hasznaljak, a 30NF-et pedig kulsonek. Arban egyebkent nem kizart, hogy a 30-as olcsobb lesz, legalabbis az Eurothermnel ugy jott ki tavaly, amikor szamoltam. Bar gondolom mar az sem 350/db. A 25-osnel en raknek 4db 20x20-as zsaluko oszlopot a negy sarokra, kivulrol 5cm-es XPS-sel burkolva, aztan a koszoruval egybe onteni.
Nekem osszel lesz aktualis egy ugyan ilyen garazsepites, illetve ha megengedik, akkor inkabb 2-3. De egyelore mindenhol csak neztek, hogyha megkerdeztem, hogy a 100m3 alatti epuletbol egy telekre hany darab epitheto.

D.Laci

"100m3 alatti epuletbol egy telekre hany darab epitheto."

Nemsokk.

Érdemes a helyi építésiszabályokat áttanulmányozni. Elégé változó...

pl. külvárosi részen. utcafronttól min 5métert elkel hagyni,
ha egyoldalra építhető besorolású, (a szomszéd meglévő építményeitől min. 5 méter tűzhatár betartása mellet építhető).Nem beépíthető oldalon szintén 5métert elkel hagyni. Hátsó kerítéstől szintén elkel hagyni 5 métert.
A telek besorolásától függően ~33%-ban beépíthető.

~1000m2 telken meglévő 100m2 lakóépület mellé max. 233m2, 0,43m magas épületet lehet építeni :)

mex

Idézmax. 233m2, 0,43m magas épületet lehet építeni

Csirkeól?

MoparMan

remrendes

Nalam 30% a beepitheto. Ez egy 900m2-es telek, epulet nelkul. A szomszed sem fog panaszkodni, az is en vagyok :)

remrendes

Nekem egy faluval arrebb levo HESZ kell, de abban csak a "lakásszám: építési telkenként legfeljebb 2 db" van megadva.

RJancsi

A gazdaságosság messze túlmutat azon, hogy hány darab falazóelem kell 1 m2 falhoz. Még az sem elég, hogy hány forintra jön ki 1 m2 falazóelem. Figyelembe kell venni a falazáshoz szükséges habarcs (vagy újabban ragasztó) mennyiségét és árát és az élőmunka sincs ingyen még akkor sem ha nem kell fizetni érte. Ha tovább gondolkodunk a falazat hőszigetelő képessége is számít, mert az egyszeri beruházásként hőszigetelve is évtizedekig fizetni kell a hőveszteségért. Nem biztos, hogy a legolcsóbban megépítheő fal éri meg.