Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ha rendesen be van tapasztva/vakolva és festve, nem tudod megállapítani róla, hogy nem tégla. Legfeljebb ha megfúrod.

RJancsi

kicsit hosszú, de bele lehet "tekerni".

PSoft

Műhely építés apropóján...
Írogattam itt már előbbre többször egy sajnálatos eseményről, amely egyik Fórumtársunkkal történt, még tavaly november közepén.
Őnála az "új műhely", a régi egy részéből lett kialakítva.
Nevezetesen egy 8x6 m-es acélvázas ponyva borítású sátor, a tűzben megmaradt vázszerkezetéből.

Rengeteg "kapott" segítséggel, bontott anyagokból készül az új műhelye.
Ablakok, ajtók, garázsajtó, csarnok építésből szendvicspanel maradékok, faanyagok, tetőcserép, mind-mind "felajánlások" útján kerülnek(tek) beépítésre.
Az elmúlt hét végén jó idő volt, felkerült a cserép is a tetőre. [#kacsint]

Az utolsó képpel üdvözöl Tibor barátunk, minden kedves Fórumtársat.

TROMF22

Jól be vagy szorítva.

Tulajdonképpen csak egy kis plusz térre lenne szükséged.
Nem szükséges magas komfort, csak zárt, időjárásálló legyen.
Famunkákat végeznél, az eszközök és a művelet sem túl érzékeny.
Hagyományos módon lehessen időnként befűteni.
Gondolom van egy korlát, amit egyáltalán áldozhatsz rá.
Az se árthat, ha a költségek szakaszolhatók.
Ne kelljen a megvalósításhoz speciális (drága) szolgáltatás.
Kevés  külső segítség, sok saját munka.

Kb. ezt szűrtem le.

Egy biztos, ma bármilyen épületszerkezet új anyagokból készítve, nagyon drága.
Ha valami olcsóbbnak tűnik, kell hozzá egy csomó spéci kiegészítés, vagy sok/drága munka.

Szerintem azon dől el a dolog tudsz-e valamilyen, a célnak megfelelő bontott haszonanyagot, újrahasznosítható épületelemet vagy más anyagot, érdemi mennyiségben, olcsón beszerezni.

És egy konkrét ötlet:
Ha vége lesz a fűtési szezonnak, talán könnyebben sikerülhet szerezni egy teherautónyi használt raklapot.
Abból kreatívan könnyen összeállíthatsz egy jó kis teret, max. egy segítővel.
A neten rengeteg megvalósult példa található.
Ez elég masszív vázat adna. Erre elég lenne a legvékonyabb, bontott szendvicspanel, vagy akár trapézlemez borítás.

Építkezés használt raklapokból

dtb

Köszönöm a hozzászólásokat!
Szóval elég szűken vagyok, mint látható, azt nem írtam, mert nincs jelentősége, hogy a fotón látható utolsó kis butyka lesz elbontva (örökség) és annak a helyétől kezdődően épülne az új birodalmam. (tehát NEM újat építek, csak "felújítom" [#kacsint][#kacsint][#kacsint] )
Ami még NAGYON lényeges, az a famegmunkálás, és még inkább az ezzel járó zaj. A könnyűszerkezetes, meg egyéb héj jellegű épületeknek szinte nulla a hangszigetelése, ezért is indultam a Ytong irányába, és ha csak még olcsóbbat nem találok, akkor a 20x60x20-as lenne a legoptimálisabb, de nyárig még hátha változik valami... Addig meg youtube videók ezerrel! [#eplus2]

2f428kduf

Nem az Ytong kitalálójára gondoltam, hanem arra aki kitalálta, hogy veszélyes hulladék. A hulladékudvarban egy kalap pénzt kellett fizetnem, meg vagy 30 km.-t vinnem. Gondolom csak a lenyúlásért.

PSoft

"Manóház"

A képeket nézve...
Miért van olyan érzésem hogy a mutatott összes fotó egy félig kész, elhagyott/magára hagyott területről készült? [#nemtudom]

Rabb Ferenc

IdézMiért van olyan érzésem...

Mert még nem vagy elég ződ az ilyen világmegváltó finomságok felismeréséhez [#bee1]

Szalai György

Mert a manók rég kihaltak belőle?
Vagy nem tudták befejezni a megemelkedett építőanyag árak miatt?
Vagy mert Farquaad nagyúr az összes meselényt átparancsolta  Shrek mocsarába?
[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

Szalai György

RJancsi

Mert "Géza", a biofalu alapítója műkedvelő próbálkozó. Van neki a faluban egy nagy panzióval egybekötött idősek otthona is, alapvetően abból él. Emellett űzi a bioéletet. Bár teljesen laikus, épített a "falujába" vályogházat, szalmabála házat, lécvázas "pacsekolt" házat, vert falas házat stb. Nem feltétlen lakhatás céljából inkább próbaképpen. Aztán amikor elkészült (vagy beleúnt) ott is hagyta. Nyaranta a maga fajta "őrülteknek", szervez jógatábort, építőtábort, önismereti tábort meg mindenféle "alternatív" csoportosulást, akik úgy-ahogy kitakarítják és rendberakják ezeket a "menedékeket" és arra az egy-két hétre élvezik a Robinson életet. Jobb, mint sátorban. [#nyes] Épp ezért linkeltem egy Youtube videót is, ahol egy megtervezett és lakható szalmabála épületet mutatnak be. Annak semmi köze a biofaluhoz.[#eplus2]

PSoft

Ahahhh...

Akkor "Géza", valamiféle  magyar Superman lehet! [#vigyor2]

PSoft

Megállapításod, kis korrekcióra szorul!
Már nem  vagyok elég ződ. [#bee1]
Épp ezért, a...világot se akarom már megváltani. [#vigyor2]

RJancsi

Nagyon jól menő vállalkozó volt, aztán megcsömörlött az üzleti élettől. A megtakarított pénzének egy részéből "tanulmányútra" ment, megtapasztalni a "zöld" életformákat a világban. Aztán hazajött és Máriahalmon épített egy nagy hagyományos "vendégházat" (panziót) és vett pár hektár legelőt patakkal, tóval amit kikiáltott "biofalu"-nak. Azóta ott "ga(rá)zdálkodik". [#smile]

ANTAL GÁBOR

Nemrég tudtam meg Dezsoe től hogy a winfos minden hónap elején kedden frissít .  Direkt nem hagytam hogy frissüljön ( a múlt héten )  de valahogy belopakodott ...
Utoljára a nyomtatóm driver je veszett el , most a telefonom nem teszi át a képeket a PC-re . ( korábban ha bedugtam akkor pittyenett egyet és feljött egy ablak hogy keresi az új képeket.)  Most nem  ( kábelhiba nem lehet mert mindig ugyanazt a kábelt használom

Tudtok javasolni valamit?