Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Görgőzni ?

A szembe szomszéd ,csak úgy dísznek rakatott hátra a kertbe marha nagy sziklákat , Na ott is lehetett fél milla a daruzás legalább .

MoparMan

100 légköbméter. nem négyzetméter.

jani300

Legalább van amiben egyetértünk .
Ha csak 2,2 tonna ,istenbizony megeszem a kalapon ha nem bírnék egyedül vele :)
Persze ha van oldalt hely a telken hogy beférjen .

TROMF22

Persze, igazad van!
Úgy magamban kicsit csodálkoztam is milyen engedékeny lett
a magas hivatal.
De nem, átsiklottam a dimenzió fölött.
Viszont, ha a mostani garázsméret kicsi, akkor a duplagarázs méret már hosszútávra is jó lehet.

fisrcxuk3

Én  biztosan bontott tégla,tömör  25-ös fal ( kell a hőtároló képesség , + nagykabát ,( szigetelés), könnyű szerkezetes tetővel kezdeném, tetejét héjalás  (vagy mi a rossz nélkül) napelem táblákkal borítva!Az én jelszavam; inkább kicsi, toldható , de komfortos-kellemes használhatóság!

Nem számoltam semmit , bontott tégla van dögivel.Lehet tévedek, de ez kellemesebb hőérzetet ad számomra ,mint a mostani súlytalan falazók![#nyes]

dtb

Ez régi típusú porta, a ház mellett épp csak egy kocsibejárónyi hely van, annak a végében a jelenlegi garázs, és a mögött kezdődik a kert. Az úttól kb 30 méterre lenne a szabad hely, kb. a porta közepén, olyan 30 méterre, de Z alakban kéne görgőzni, ami nem kivitelezhető, ezeket már lemértem kimértem, kurva kicsi a hely, pedig sokkal olcsóbban kijönne akár betongarázsból, akár konténerből.
Mivel fa lenne a fő profil, egy fűrészporos kályha bőven elegendő lenne, elég naponta egyszer megrakni... de attól még nagyon messze vagyok :-)
Végigszámolgattam a különböző építőanyagokkal, csak a falat számolva olyan 65-70m2 falat kellene a legolcsóbb alapanyagból kihozni, addig a két linkelt tűnik a legolcsóbbnak. A kisméretű tégla, mivel duplán, kötésbe kell rakni, jóval többre jön ki, bontásból meg nagyon ki kell fogni, de mostanában nem láttam még hirdetve sem. A képen látszik, hogy mennyire szűk a hely...

ANTAL GÁBOR

Szerintem az Ytong válaszfal tégla nyomószilárdsága az elég hogy a saját súlyát, és a könnyűszerkezetes tetőt megtartsa. De egy google kattintás és meg van .  DE mint egy oromfalat ( tűzfalat )  azt ilyenkor adott közönként pillérezni kellene kidőlés ellen  .
 Én a műhelyemet B38 as téglából építettem , ( a malterkeverés  elég utálatos ), a szoc épületet pedig Ytong ból . Óriási előnye hogy alig kell ragasztó és nagyon haladós .

Az utólagos hőszigetelés az elengedhetetlen . A födémet is jól le kell szigetelni .  A másik verzió az acélszerkezettel kombinált( bontott )  szendvicspanel

2f428kduf

Ytongból lehet, DE: nincs az a tipli ami megáll benne. A maradék meg VESZÉLYES hulladék. Szívesen elbeszélgetnék a kis nyikhajjal aki kitalálta, homok és mész összegőzölve.

TBS-TEAM

Yitong 10 cm válaszfalhoz kellene 1-1,5m között függőleges vasalt
beton oszlopok sok macera zsaluzás vasalat betonozás és
ha kiszámolod máris kb:1milliónál jársz és ku..va
sokat dolgoztál ~6-10 nap és a hőszigetelés még nem megoldott.

Yitong a 20cmx60cmx20cm -ből már épithetsz főfalat.
8,3db/m2 70m2= 581db. ~1millió.
1 nap alatt 2 ember felhuzza.
A höszigetelés is meg van oldva.

Sík alap kell és ragasztani kell.
József

mex

IdézSzívesen elbeszélgetnék a kis nyikhajjal aki kitalálta
Talán a másvilágon összeakadtok, itt már esélytelen.. [#eplus2]

RJancsi

Egy kicsit(?) későn kapcsolódom a témához. Lehet, hogy meredek ötlet, de Pest vár([#duhos2])megyében van egy Máriahalom nevű település, és ott egy biofalu. Van szerencsém az alapítóját személyesen ismerni. Bejárta a fél világot Ázsiától Afrikáig, hogy a hagyományos népi bio építészetet megismerje és a "falujában" megvalósítsa. Ami ide kívánkozik, az a szalmabála ház. Klasszikus téglatest szalmabálából épült, agyag tapasztással. Bármilyen hihetetlen, a Tűzoltóság is tesztelte és tűzállónak minősítette. Nem mondom, hogy a megvalósult "Manóház" formára kellene építened, de olcsó, kiváló a hőszigetelése és egy könnyűszerkezetes tetőt simán elbír. Nyilván nem lehet a falba tiplit rakni (illetve lehet de minek), ellenben egy földön álló polcrendszerre sok mindent lehet pakolni.

Rabb Ferenc

Idéza Tűzoltóság is tesztelte és tűzállónak minősítette

Nem volt náluk gyufa? Lehet, hogy csak a spricnivel tesztelték, azzal valóban tűzálló lehet.

D.Laci

Úgynevezett településképi bejelentésre szükség van.
Térképen felkel tüntetni. (bírságolhatnak)
Lakóépülethez nem csatlakozhat.
Nem mindegy, hogy telken belül hol helyezkedik majd el.
Tűz védelmi szempontokat bekel tartani, Katasztrófavédelem azonal lebonthatja, ha kedvük úgy tartja...

afjybsise

...pedig egy jó szalmabála műhely, milyen fasza lenne. [#nyes]

RJancsi

Semmivel sem rosszabb a tűzállósága, mint a manapság igencsak elterjedt favázas és belülről gipszkartonnak borított könnyűszerkezetes épületeknek vagy egy faháznak. A vastag agyag tapasztás (vakolat) elzárja az oxigént és hőszigetel is. Nem spricnivel tesztelték, hanem az ÉMI szentendrei tűzvédelmi központjában egy mintafalat gázfáklyával égettek és mérték a "belső" oldali hőmérsékletet. Meglepően sokáig ellenáll. Sokkal tűzbiztosabb mint pl. a 15 cm-es homlokzati polisztirol szigetelés ami ég mint a zsír. Más kérdés, hogy én sem laknék benne szívesen, de kétségtelenül olcsó és nagyon jó a hőszigetelése. Műhelynek miért ne, ha a beton meg tégla drága.