Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Arany János

Köszönöm!!!
Közben rájöttem, hogy hol b...tam el.
A NET-nél.
Ha a tabletre is szeretném felrakni a Mach3-at, de nem a "C"-re, működhet-e SD kártyáról?

dezsoe

Ha a tableten "rendes" Windows van, tehát nem ARM alapú, akkor illene, hogy működjön.

Arany János

Ez az ARM-dolog hétköznapi ember számára miben nyilvánul meg?

dezsoe

Tabletnél előfordulhat, hogy ARM processzoros. Asztali gép és laptop x86 vagy x64 szokott lenni. (Bár létezik ARM-os laptop, de nem elterjedt.) Oprendszertől függően Saját gép vagy Ez a gép, mikor éppen minek nevezik, jobb gomb, tulajdonságok. A feljövő ablakban keresd a bekarikázott információt.

Arany János

Köszönöm!
x64.
De egyre távolibbnak tűnik a tabletes próba.
Még az asztali gépen sem tudom normális működésre bírni a saját képernyőt, pedig évek óta jól működik az XP-n.
Létre hozom az új profilt.
Megnyitás.
Betöltöm a .set-et.
Főorsó be/ki hibásan működik.
Bezárás/újraindítás és a képernyő sehol.
És kezdem elölről!
Mac3Screen: gombok, ledek, funkciók rendben.
Screen4: nem mükszik.
A Klaus féle szerkesztőt meg nem tudom megnyitni.
Ha a "fene fenét eszik"[#nevetes1]  akkor is maradni kell az XP-nél?

dezsoe

Mach3-ban nem én leszek, aki segít, mert nem használom, nem értek hozzá. A Screen4-et megnéztem: igazi fércmunka, csak akkor megy rendesen, ha a C:\Mach3-ban van a Mach3. Win10-en csinálj neki egy parancsikont (jobb gomb, küldés, asztal), azon jobb gomb, kompatibilitás, futtatás a következő..., xp sp3. Így használható, ha a Mach a C:-n van. A többit nem néztem. Maga a Mach3 a printer port kivételével, tehát USB-s vagy ethernetes eszközökkel megy rendesen Win10-en.

Arany János

Köszönöm a türelmet!
Csak jólesett "kiborulnom" egy kicsit.

jani300

BLEKI kg 65 sarokcsiszoló .
Ismerős hozta nézzem meg .
Hát semmi baja látszólag még ment is ,némi piszkálás után .
Persze hamar megállt megint .
Most átméregettem , hát a kapcsoló egyik érintkezője nem ad át .
BK 1-1 -5 (25) ennyi van rajta .
Neten nem találok . Ismerős angliában már .
Csak most úgy ideírtam ,van egy vödör hasonló flex megnézem hátha van valamiben ilyen ,meg át is köthetném ,de hát a legegyszerűbb a kuka :)
A fene aki akar más vackaival rosszakodni ,olcsóbb egy új mint az idő amit eddig ráfordítottam ...
De ezt legalább nem "fojtották" meg.

Rabb Ferenc

jani300

Köszönöm szépen !
Ez tényleg ugyanaz .

Rabb Ferenc

Csak ott a b@meg, hogy a kapcsoló 1700Ft a szállítás pedig további 2600Ft mert Szlovákiából küldik.

jani300

Át is forraszthatom azt az érintkezőt :)
Nem tudom . Majd a tulaj eldönti .
Tudom mi a baja , most már vehet másikat .
Járólapot vágtak vele .
Odaadtam ,3 vágásra az én tartalék gépemet , de csak úgy hogy ott voltam ... :)
Nem adom ki a kezemből a gépeim :)
Az én gépeimmel kőműves nem dolgozik !
Meg más se ,csak én :)

Rabb Ferenc

jani300

Elegem lett átforrasztottam a kapcsoló szakadt érintkezőjét .
És akkor már magamnak is megcsináltam egy budgetet , ott az állórész volt szakadt , de volt leégett donor ,méhből mindkettő . Na legalább két tartalék van most :)