Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bundyland

ZKL vagy ZVL, cseh.
De mondjuk nem SP, hanem KP51, nem túl precíz, de ezzel most nincs is baj.

szucst

ZKL jobb lenne, a függöny utáni csapágyak... háát másabbak...
https://imet-ake.sk/wp-content/uploads/KLF-ZVL-katalog-valive-loziska.pdf
ha jól dekódoltam nem nagy a különbség...

Mindentől függetlenül axiálisan a 0,25 szerintem sok.
Ha ez velem fordulna elő, előről kezdeném az egész macerát takarítástól kezdve, a fészkeket kimérni, az orsót a mindent is, megfesteni, lenyomatot ellenőrizni, a régi csapágyat végigmérném + megnézném órával hova csúszik fel a kúpra, az újat összehasonlítanám vele, stb

Jahh még egy: van futófelülete a régi belső gyűrűnek? volt már hogy nem volt... akkor húztak sokat rá...ez magyarázná hogy miért rövid a távtartó. Annak valamelyik homlokfelülete nem síkköszörült véletlenül, és hiányzik a letörés is? (=utólagos "TMK")

bundyland

Szerintem ezzel nincs gond, én még csak olyan doksival találkoztam ahol ezt be kell mérni és készíteni új távtartót
és ezt nagy gyártók leírásában is így van, szóval ez annyira nem zavar, nem örülök, de elfogadtam tényként.
Most persze csak annak nem örültem hogy ebben az átmérőben nincs hézagoló alátét.

Kidwick

Üdv!
Segítsetek már ki,hogy mi lehet ez? A kacatjaim között leltem rá és nem szeretném tudatlanul meghirdetni. Egy 1.5 liters flakon van mellette, 20-30 kg súlyú, van rajta 2 db savállónak tűnő ,precízen állítható csapféleség. Talán valami vákuum szivattyú vagy kompresszor esetleg hidraulikus tápegység? Aki tudja konkrétan az jelezze már kérem! Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

PSoft

Talán egy ikerfejes, dugattyús vegyszerszivattyú lehet.
A két saválló bizbasszal állítod a dugattyúk löketét, azaz a szállított mennyiséget.

RJancsi

Alighanem PSoft-nak igaza van. Annyival egészítem ki (a "csövezést" nem jól látni), hogy akár egy kétkomponensű adagolópumpa is lehet. Ha a két fej külön csövön kapja a trutyikat, a két orsóval be tudod állítani a keverési arányt ami a fejek alatti csőben egyesül.

PSoft

Úgy(is) lehet!

Pld. lehet vele kevertet kutyulni.
Tényleg, már nem is emlékszem...miből is volt a kevert? [#vigyor]

hostya

"..miből is volt a kevert?"

Ha jól emlékszem rum+császárkörte likőr.. -a tévedés jogát fenntartom- [#vigyor2]

RJancsi

Mi az hogy volt? VAN! [#nyes]
Alapvetően víz, cukor, kukoricaszesz és E102, E110, E122, E124, E132. Elég jól összekeverve.

Kevert likőr

hostya

Tényleg van, és kapható még ma is.. -hihetetlen, de igaz-
Kevert

RJancsi

KoLa

Nekem már gyűjteményem van sörösdobozból kiollózott késalátétekből, vannak 0.07mm esek is közöttük, ezekből szorzó tényezővel sok méret kirakható próbaképpen, ha nagyon precíz akarsz lenni!
Az olló a legjobb a kivágásra - kívül!sorjamentes.
Belül,szintén csak, félbehajtod és úgy vágod körbe, aztán kisimítod.

sarktibsi

Ha nem lehet pont olyan méretű hézagolót kapni , akkor esztergálok amilyen kell , utánna estleg  sikköszörün meg is lehet húzni , vagy veszek olya hézagolót ami méretben közel van majd átesztergálom ( kell hozzá befogó ) akár belső akár kűlső meretröl legyen szó. Amiket én eddig vásároltam a csapágyboltban 0.1 , 0.2 , 0.3 , 0.5 , 1.0 mm.

bundyland

Ez is lehet egy jó megoldás. De amit Sarktibsi ír azon is gondolkoztam már, de csak esztergám van így egy befogásból kéne megcsinálnom hogy biztosan párhuzamos legyen.

sufnituning

Viccesek[#nyes] ezek[#nyes] az[#nyes] esztergályos[#nyes] fiúk![#nyes]