Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fisrcxuk3

Na és abból hogyan tesz rá; kb 0.5 mm-es bevonatot?
Ismerem ezt a fajta bevonatos  variátort , csak az épp  Made in Austria; Bauer gyártmány .A belső rész hengeres  egy db. műanyag '? 'ékkel , ugyanígy bevonatolva valamivel.Ha levált,(felgyürődött) több év használat alatt ,(sosem elkopott), ez a réteg, akkor megpróbáltam kiváltani más megoldással.B Józsi aluöntő fórum társunkkal öntettem túl méretes ellen oldali darabokat, de mindig a furat kiverődött, egy szezont bírt ki.
Tudtak ezek valamit  a tengelyen müa., rajta sima alu kombóval.
Bár esetemben a viz is közrejátszik, mint kenö anyag,(összerohadás) elleni lévén öntöződobról  van .
Még most is van  egy rakás nyers ilyen tárcsám , de már túlléptem ezen , más lett a megoldás.

svejk

A Rilsan bevonatolás bőven megfizethető dolog és ami fontos, hogy nem gond, hogy egyedi a darab.
De hogy milyen vastagságban lehetséges és van értelme azt nem tudom. [#nemtudom]
A látókörömben egymásban csúszkáló, forgatónyomatékot átvivő szintén polygon kötésű csövek vannak rilsan-ozva, de ott a réteg szerintem nem több 0,1 mm-nél.

A porfestő cégeknél kell érdeklődni.

svejk

Egyébként ha hobby gép és nem 7/24-ben megy akkor meglehet a sima porfestés is bírná sokáig.

svejk

Ó, itt azt írják akár 0,8 mm is lehet a vastagság.
Akkor királyság van!

svejk

Próbálj kunyerálni tőlük mintanyagot

Aztán otthon játszol vele, (rezsó, gáztűzhely :) ) úgy is azt írtad nincs munkád.

sufnituning

Utána meg kunyeráljon egy kis alut is,
meg zsírt is hobbicnc-shez
méltóan.[#csodalk]

jani300

Nincs igazad , inget ,gatyát ráköltenek ... :)
Még a festék is csak a nagyon drága jó :)

Arany János

Sziasztok!
Akad valaki, akinek van tapasztalata Android+cad használatával?
BIM360: nem sikerült működésre bírnom.
A360: nem sikerült működésre bírnom.
Pedig a videók alapján működniük kellene.
Meg hát letöltéskor azt mondja: működik a készülékemen.
De mégsem!
BIMx: működik, de az .ifc-vel nem tud mit kezdeni.
Próbálkozott már valaki ilyesmivel?

horcsab

Sziasztok!
Nincs véletlen valakinek HUNOR PNC721 esztergavezérlőhöz EPROM és EEPROM tartalma (EEN-320)? (LX verzió volt benne, de elhalt)
Segítséget előre is köszönöm!

Papp Ferenc

Üdvözlet!

Keresek Panasonic SRCD szervó vezérlés programozó programot. Popcom néven. Ha esetleg lenne valakinek. Vagy egy weboldal cím,ahonnan lehetne tölteni.
Köszi! Feri

RJancsi

Nem CNC meg nem is bénaság, de jobb híján itt kérdezem meg a sokat látott és hallott nagyérdemű társaságtól.
Nem tudja valaki, hogy az alábbi linken (is) látható "akkor és most" képeket milyen programmal lehet előállítani? Már sok helyen láttam ilyeneket, de sehol nem írták ki, hogy mivel készültek.

https://www.nps.gov/gett/learn/photosmultimedia/little-round-top-then-and-now.htm

sarktibsi

Keményvári Tamás , Soos János , Komáromi László , őket tudnám ajánlani , nem fiatalok már nem tegnap kezdték a szakmát. Ott voltak annó a Hunor kifejlesztésénél is.

Ha érdekel tudok tel. sz. adni.

D.Laci

Az két kép van egymásra helyezve a felső kép szélét tudod húzogatni.
Kb. mintha 2 Paintban megnyitod a képeket és egymásra helyezzed a felső ablak szélét húzogatod.

Pl:. Chrome böngészőben a Ctrl+Shift+I gomb elöhozza a fejlesztői módot ott megtudod nézni.

RJancsi

Köszi! Azt hittem sokkal bonyolulutabb.

wyktbg98

Szevasztok !
 Van  -e valaki aki használt , beépített stb
a variometrum által forgalmazott
CW20T. 2tengely ,eszterga vezérlőt
alkalmas -e menet vágásra
Üdv