Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Mivel egyszerre max századot, századokat köszörülnek, tegyél a távtartóra a csapágyakhoz árult hézagoló lemezt, mondjuk ha kapsz 0.1 vastagot. Meghúzod, nézed mi a helyzet. Ha nem feszült be, méred a lógást, 5 mikron lehetne. Ha sok, akkor kb tudod honnan kell elindulni lefelé.

bundyland

Igen ez lesz a megoldás, persze az kérdés hogy lehet e kapni ilyen hézagoló lemezt.

Révész Richárd

bundyland

KoLa

Sok macera, szerelés ez egy hobbistának.
Induljunk ki abból hogy a főorsókat sem tudják egyformára gyártani és a csapágyakat sem igazán, főleg ha olcsóbb kategóriát veszünk!
Egy öregebb gépnél  a főorsó csapágy cserét az elődök, a TMK-ban hogy hajtották végre?
Csak csapágycsere és kész! ahhoz a köszörült távtartóhoz érdemben hozzá sem mert nyúlni a lakatos, mert ez gyári, ennek ilyennek kell lenni![#nyes]
Ha valami probléma kezd lenni egy főorsóval, akkor csapágycsere.
Erre kalkuláltam én is és bejött az eredeti gyűrűvel!
Vagy csak szerencsém volt?nem tudom, azóta jó.

svejk

Köszönöm Neked is![#worship]

ki005gz70

Sziasztok !

Egy barátom megkért, hogy kérdezzem meg itt.
2 kérdést szeretnék hozzátok.

1.Frekvenciaváltó, a képen látható hibát írja és letilt. (1.jpg)

2.a frekiváltó (2.jpg) használható-e a motorhoz ? (3.jpg)

remrendes

Hat, a frekivaltora 1,5kW es 4,1A van irva, a motorra 2.2 es 8. Ezeket nem ala, hanem fole szoktak meretezni.

sarktibsi

Én ezt a kérdést úgy oldom meg , hogy a frekiváltó legalább 1.5- szer akkora mint a motor. De ha kétszer nagyobb az sem baj , de akkor már a váltóba átirom a motor adatait.

ywathzay

Igen, macera, de ez utánállítás. Természetesen a legegyszerűbb az új csapágy, akkor gyári értéken van/ marad minden. Esetenként ez akár százezres nagyságrend  is lehet. Egy nagy cégnél sok minden belefér....

bundyland

De aztán az se 100%, mert van itthon 2 csapágyam is de nem ugyanott szorul, nem mondanám hogy nagy különbség van, de nem működne az egyikről a másikra a csere hézagolás nélkül.
Közbe kimértem 0.25mm-el szélesebb hézagoló kéne, de persze átm. 47mm belsővel nincs. :-(.

sufnituning

Valamit nagyon rosszul csinálsz!
0,25 mm az nagyon sok.

szucst

szucst

milyen gyártmányú csapágyakkal kísérletezel?

bundyland

ZKL vagy ZVL, cseh.
De mondjuk nem SP, hanem KP51, nem túl precíz, de ezzel most nincs is baj.