Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Lerajzoltam, hogyan kell kialakítanod a kapcsolást.

József

petren404

A kézikönyvvében a példaprogramok között van elrejtve a válasz, csak két tengelyes marógép esetén van Simple Arc funkció.
Kipróbáltam, hogy átállítottam az enyémet két tengelyesre és - láss csodát - megjelent a menüben a választási lehetőség a Simple és Smooth között.
Ha Simple Arc-ot akarsz használni, akkor kikapcsolod, majd visszakapcsolásnál átállítod MILL2-re, ha kész vagy akkor visszaállítod.

Csuhás

Hű ez nagyon érdekes, köszönöm! Jövőre kipróbálom! Vajon miért van ez így? Miben más a kéttengelyes mód mint a három tengelyes? Egyáltalán mire jó a kéttengelyes mód? ( Olyankor nem világít a Z tengely koordinátája? )

65jpk56f7

Köszönöm a rajzot amit küldtél. A nagyját megértettem csak én inkább a mechanikában vagyok otthon igy nem tiszta minden. A bal felső sarokba lévő vezeték végződések gondolom egy relére köthetők ami 24 volttal kapcsolja a nagyfeszt. Az én relém csak 5 volttal működik. Az gondolom nem probléma. Amit még nem értek hogy mi az a kapcsoló ami valami finder néven szerepel és a gnd t kapcsolja. Mégegyszer elnézést hogy ilyen béna vagyok.

TBS-TEAM

Semmi gond.
Adatlapodon nics semmi infó, sem elérhetőség.
Adatlapomon az email címem, küldj egy email-t és részletesen
leírom mit és hogyan kell tenned, hogy jó legyen. [#integet2]
József

65jpk56f7

Ne haragudj de így hogy TBS-TEAM nem tudom hogyan keressek rá még nem ismerem ezt az oldalt. Inkább itt megadnám az email címem
magyar.gaspar@gmail.com

jani300

A hozzászólásnál fent balról ,rákattintasz a névre ,és megnyitod az adatlapot .

petren404

Világít, csak nem érzékeli. Nem volt tegnap több időm kipróbálni, de átkapcsoláskor kérte a két tengelyt, én csak enter nyomtam, így xy sík lett, de szerintem kiválasztható a másik kettő is. A miértre nem tudom a választ, kicsi kis kínai se biztos, hogy tudja.

Csuhás

Megnéztem ma én is. Két tengelyes módban nem érzékeli a Z irányt. Egy marógépen ennek nem igazán látom értelmét így nem fogom erre kapcsolni, de megjegyzem hogy esetleg néha érdemes erre átváltani. Az egész kiábrándítóan értelmetlen így. :-((((

petren404

Viszont a három tengelyes üzemmódban választható Smooth Arc sem olyan bonyolult, csak nincs rendes leírás/példaprogram hozzá. Ha a héten lesz időm, megpróbálok egy videót csinálni róla. Vagy legalább egy részletes leírást.

Csuhás

Nem sikerült megértenem a logikáját, pl nem tudtam elérni egy félkör alakú lekerekítést. Nem sikerült XY síkban csak az első negyedben lekerekíteni. Szintén furcsa volt hogy a lekerekítés közepét csak géppel ráállva tudtam megadni. Olyan volt mintha csak a pillanatnyi pozíció lehetne a kiindulás, ami zavaró mert néha a lekerekítés közepe nem közelíthető meg pl egy kiálló rúd miatt. Egy értelmes leírással azt hiszem jó sok embernek segíthetnél, és talán informatívabb lenne mint egy videó.

Csuhás

Azt sem értem, hogy két tengelyes módban mi értelme van XZ és az YZ síkokban való lekerekítés választhatóságának ha ilyenkor úgysem működik a Z irányú mérés?

Arany János

BUÉK Mindenkinek!!!

Megint lenne béna kérdésem.
Olvastam a"dészerpiszerennperezer"-ről.
Azt hiszem, hogy ki is tudnám számolni.
Azt is láttam, hogy a lapkáknak a dobozán ezt feltüntetik.
De lassan próbálgatnom kellene mást is!
Pl:P30-as forrasztott lapkás kést, vagy egy darabka gyorsacélból ügyetlenkedett valamit. (mert késnek ezt az "alkotást" még nem merném nevezni)
Tehát ezekben az esetekben hogyan alakul a vágósebesség?
A "lassúbb fordulat" és a "nagyobb fogás"-nál szeretnék valamivel számszerűbb adatot találni!
Lenne valakinek kedve felvilágosítani?
Szigorúan ebben a témakörben!!!
Koromból adódóan a többi témakörben aránylag jól elboldogulok!
Legalábbis szerintem!  [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

petren404

Régi tankönyv, de szerintem kezdésnek jó.

Arany János

Köszönet a képekért!!!
Megpróbálom értelmezni.
A DCMT lapkák dobozán: Vc=100-240
A P30-as késem keményfém lapkásnak nevezhető.
Az én esetemben kb. egyre megy. Nincs jelentős különbség.
Arra akarok kilyukadni, hogy semmit sem nyerek, ha a méregdrága lapkákat veszem az olcsóbb P30-asok helyett!
No meg próbálgatom a gyorsacéldarabkáim köszörülgetését is.
Ebben az esetben viszont lényegesen kisebb fordulatszámra van szükségem.
Naggyából jól okoskodom?