Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Igen az osztókörös megoldás jó lehet. Egyébként majdnem működik a lekerekítés, csak a menübe lépve nem engedi kiválasztani a lekerekítés típusát így csak egyféle negyedkört tudok készíteni. Furán viselkedik ebben az üzemmódban. Kár érte, mert mondjuk egy laposanyag félkörös nem túl igényes lekerekítése miatt az ember nem szívesen pakolja fel a körasztalt a gépre. Ide pont elég volna a DRO-s közelítés két három reszelő tolással elsimítva.

KoLa

Ha furat van benne! volt erre a műveletre a 'tubalcain'-nek egy tüskén forgatott megoldása kézi forgatással, lehet hogy már láttad! most nehéz lenne előkeresnem a videót.
Értem a problémádat, és érdekel is a működése mert megkönnyíti a részfeladatok gyors megoldását.
Régebben kerestem már én is oktató videókat ezekről az útmérő vezérlőkről de igazán jót nem találtam.

Csuhás

Ismerem a tüskés megoldást, lapasvashoz furattal az a leggyorsabb. Most egyébként ezen a szerszám tartón készítettem a két lekerekítést [#t145p6200#], itt sokáig tartott volna a körasztal felrakás, mkdb lefogás, pozicionálás. DRO-val elvileg satuban ütköztetem, és kétszer érintem 3D tapintóval ( ha nincs még felvéve a satu és az ütköző pozíciója ) majd mehet is a lekerekítés, ami már 2mm lépésközzel is szép rádiuszt ad.

ywathzay

Ha nem kell tűpontos, és a reszelőt is elő kell venni, akkor már nem mindegy sarokcsiszolóval nagyolni, reszelővel simítani...

KoLa

Egyszer régen a Linuxcnc-n volt egy alakos esztergálás.
Itt mint tudjuk tűéles a szerszámpálya kirajzolása.
Nem volt akkor cam programom, ami legenerálja a Gkódot, így csak a simító fogást írtam meg!előtte a nagyolást kézi előtolással végeztem, látvány alapján a szerszámpályát nézve, a szerszám megjelenítése is tűéles, így tizedre ki tudtam nagyolni a munkadarabot, ami egyébként siralmas látványt nyújtott, de a simító fogás helyrehozta!

zip0ji0se

Sziasztok! Adott a képen látható kapcsolás és a kérdésem, hogy, hogyan tudnám a két kontról lámpát bekötni úgy, hogy működjön. A másik képen látható alkatrészekből van össze rakva és félig bekötve. Mivel nekem nincs segéd érintekezőm ezért kérdezem, hogy hova kellene kötnöm a kontról lámpákat.
Köszönöm.

TBS-TEAM

Van segédérintkeződ csak más rajta a szám mint
a rajzon.
53-54--->13-14
61-62--->21-22
[#kacsint]
József

zip0ji0se

PSoft

jani300

Ügyesen megspóroltál egy záró érintkezőt a "BE" lámpának .  
[#eljen]

zip0ji0se

Köszönöm szépen, így már nagyon perfekt.

PSoft

Mivel hogy, csak egy-egy szabad NO-NC érintkező van a Schneideren.
Az az egy NO meg...kell az öntartásnak.

jani300

Igen !
Pont ezért írtam hogy ügyes megoldás !  :)

noctiluxx

SKI780 inverterrel még mindig szenvedek, egy paramétert nem hagy megadni és így nem tudom használni.Használ ilyet valaki?

TBS-TEAM

Milyen paramétert nem tudsz megadni?
József