Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ha furat van benne! volt erre a műveletre a 'tubalcain'-nek egy tüskén forgatott megoldása kézi forgatással, lehet hogy már láttad! most nehéz lenne előkeresnem a videót.
Értem a problémádat, és érdekel is a működése mert megkönnyíti a részfeladatok gyors megoldását.
Régebben kerestem már én is oktató videókat ezekről az útmérő vezérlőkről de igazán jót nem találtam.

Csuhás

Ismerem a tüskés megoldást, lapasvashoz furattal az a leggyorsabb. Most egyébként ezen a szerszám tartón készítettem a két lekerekítést [#t145p6200#], itt sokáig tartott volna a körasztal felrakás, mkdb lefogás, pozicionálás. DRO-val elvileg satuban ütköztetem, és kétszer érintem 3D tapintóval ( ha nincs még felvéve a satu és az ütköző pozíciója ) majd mehet is a lekerekítés, ami már 2mm lépésközzel is szép rádiuszt ad.

ywathzay

Ha nem kell tűpontos, és a reszelőt is elő kell venni, akkor már nem mindegy sarokcsiszolóval nagyolni, reszelővel simítani...

KoLa

Egyszer régen a Linuxcnc-n volt egy alakos esztergálás.
Itt mint tudjuk tűéles a szerszámpálya kirajzolása.
Nem volt akkor cam programom, ami legenerálja a Gkódot, így csak a simító fogást írtam meg!előtte a nagyolást kézi előtolással végeztem, látvány alapján a szerszámpályát nézve, a szerszám megjelenítése is tűéles, így tizedre ki tudtam nagyolni a munkadarabot, ami egyébként siralmas látványt nyújtott, de a simító fogás helyrehozta!

zip0ji0se

Sziasztok! Adott a képen látható kapcsolás és a kérdésem, hogy, hogyan tudnám a két kontról lámpát bekötni úgy, hogy működjön. A másik képen látható alkatrészekből van össze rakva és félig bekötve. Mivel nekem nincs segéd érintekezőm ezért kérdezem, hogy hova kellene kötnöm a kontról lámpákat.
Köszönöm.

TBS-TEAM

Van segédérintkeződ csak más rajta a szám mint
a rajzon.
53-54--->13-14
61-62--->21-22
[#kacsint]
József

zip0ji0se

PSoft

jani300

Ügyesen megspóroltál egy záró érintkezőt a "BE" lámpának .  
[#eljen]

zip0ji0se

Köszönöm szépen, így már nagyon perfekt.

PSoft

Mivel hogy, csak egy-egy szabad NO-NC érintkező van a Schneideren.
Az az egy NO meg...kell az öntartásnak.

jani300

Igen !
Pont ezért írtam hogy ügyes megoldás !  :)

noctiluxx

SKI780 inverterrel még mindig szenvedek, egy paramétert nem hagy megadni és így nem tudom használni.Használ ilyet valaki?

TBS-TEAM

Milyen paramétert nem tudsz megadni?
József

noctiluxx

400Hz-t sehol nem veszi be, csak 320-ig tudom. V,A,max rpm, minden mást hagy, csak ezt nem. Egy léghűtéses, 1.5kW 65mm-es standard kínai spindle-hez akarom belőni.