Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fisrcxuk3

Azt írod, végleg kivonták!Szerintem engedd el.

PSoft

IdézA görcs álljon bele ,csak birizgál a nyomi kihívás

Erre gondoltam lentebb!
Nem tudod te azt a "fostalicskát" elengedni...(fék nélkül) :)

svejk

Ha beleszakad a légtelenítő akkor kibányásszuk.
Ha nem jön ki rakunk fel új fékhengert vagy a bontóból veszünk.
Végszükségben ki lehet a hollandernél is légteleníteni.
De ugye a fék légtelenítése kétszemélyes feladat.
Áthívod a kedvenc szomszédodat hogy pumpáljon ötöt-hatot aztán nyomja, te meg szépen kiereszted.
Tisztán a gravitációtol nem fog kijönni a levegő.

A szocreál autosboltokban biztosan lehet javító készletet kapni a főfékhengerhez és a munkahengerekhez is.

De ha sokat áll akkor gyanús hogy a hengerek falát ki ette a rozsda, mert ugye ki cseréli le előírásszerűen fékolajat. :(

jani300

Nem értitek .
Biztos meg tudnám csinálni .
De abbahagytam ,tudja , mindig is erőszakos volt .
Ha menne könnyen segítenék ,de a mai nap elment egy hátsó fékmunkahenger cserére , elszált egy fékcső van új ,de az elosztóból kín keservesen jött ki a régi ,és megsérült valami abban a hármas alu elosztóban szivárog .
Ugyan úgy fog kijönni a másik fele is ,akkor megint féksző csere ,nincs nekem erre szükségem .
Leírom még egyszer , híd bekötőrudat meg csináltam meg egy foltot az alján ,kész ,a tobbi kinlódás ,nem kell .
Megmondtam előre nem fogom felújítani ,megnézem mit tudok kezdeni vele .
Már mondogatja hogy keddre van időpontja vizsgára , nem érdekel .
Tudta mit vett , és azt is tudnia kellett hogy és gefejeztem ,és soha nem is igazán akartam ilyen fosokat .
Nem is raktározza nálam a rosszját , dolgozom a műhelyben ,de nem másnak .
Milió szerelő ismerőse van ,fizesse meg ha kell neki . Nem megyek jobban bele mert csak a hibák jönnek elő .
Az egy nyomorult elosztót azért lehet megcsinálom ,de nem bontom tovább ,nem fogok teljes felújításba belemenni , nem azért mert hülye lennék hozzá ,csak már ez elmúlt .
Megmondtam már fél éve hogy ide nem hoz több rosszt , csak hát próbálkozna  .
Keressen autó szerelőt , én abbahagytam több mint egy éve .
Hegesztgettem még ,mert azt jobban bírta a kezem .
Kép segített , mert tudom hogy vannak a körök .
Tél , karácsony menjenek már a fenébe mind .

jani300

Ha beleszakad a légtelenítő akkor kibányásszuk.
Egyikre ráhegesztettem vagy 15 ször co val .
Egyszerűen nem köt hozzá .
Arra kíváncsi lennék miért , már arra is gondoltam sárgaréz ,de rozsdás volt kívül .
De ennek is csak az a része izgat hogy nem tudom miért .

jani300

Tisztán a gravitációtol nem fog kijönni a levegő.
De az esetek nagy részében igen .
Csak átgondoltan kell szerelni .
Volt hogy feltolattam rámpára hogy könnyebbem légtelenedjen a hátulja.
Hidd el nem százat csináltam ,de vége , a gyereknek segítek , még .
Egyébként nincsen összevissza kötve , megnéztem a rajzot .

svejk

"Egyébként nincsen összevissza kötve , megnéztem a rajzot ."

Ez azért megnyugtató. :)

Pihizzél..., nemsokára jön újra a postás. :)

jani300

Nem jön :)
Majd január 22 után :)

ebalint

Ja-ja.

Aztán februárban lehet menni Hawaii-ra.  [#kacsint]

jani300

Hát szerintem öt éve nem volt annyi pénzem egyben ,mint amit februárban kapok .
Most jöttünk az orosz autó boltból :)

2vkx6unz

Sziasztok!

Mit jelent egy SKF 6000 2Z csapágy esetében a +28 az elnevezés után?

Tud valaki 6000 2Z csapágyból olyan gyártót a nem megy tönkre ~32000 üzemóra után? Vagy a 32000 üzemóra egy jó teljesítmény? Teljesen pormentes helyen üzemelt, de csak ennyit bírt... többnyire 1000-1200 rpm-n... a környezeti hőmérséklet is 20-35 fok között volt.
A eredeti csapágy egy HCH 6000 ZC3 volt.

Indokolt ide a C3 csapágyhézag?

Amúgy egy R3G 160-AD52-01 papst ventilátor csapágyáról van szó ami egy szellőztetőgépben van.

mex

Több mint három és fél év folyamatos üzem, és ~ kétmiliárd fordulat jön ki az adatokkal, azért az nem kevés.

2vkx6unz

Persze nem kevés, de a cégnél van rengeteg olyan ventilátor ami 10+ éve meggy napi 24 órában 11000 fordulat/perc fordulaton... igaz sokkal kisebb méretben és nem ilyen csapágyazással... Persze itt is van amit cserélni kell de nem általános, hogy 3-4 évente csere van.

zozo

Ami még itt csökkentheti az élettartamot: Axiális és dinamikus terhelés (kiegyensúlyozatlanság miatt), szoros csapágyillesztés. Ez utóbbi a leggyakoribb hibaforrás.

TBS-TEAM

A legnagyobb ellenség a kiegyensúlyozatlan tömegből adodó
káros rezgések.
A gyártó azért használ C3 csapágyat mert nem egyensúlyozza ki kellően a ventillátorlapátot.
A káros rezgések a csapágyba nagy hőfejlődést okoznak ami drasztikusan csökkenti az élettartamot.
Ki kell egyensúlyozni ha hosszú életartamot szeretnél elérni.
József