Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Hinni mindig és mindenkinek kell. Én azt hiszem iszok még egy pohárral. [#nyes]

Béni

Ez mondjuk igaz. Kell hozzá egy alapkészség. (Testsúly.) [#nyes]
(Én 120 körül vagyok és majdnem bele is kell adni mindet.)

Arany János

Sziasztok!
Ismét rám férne egy "kis" segítség!
Munkám kapcsán .ifc fájlokat kellene tanulmányoznom.
BIMvision-nal menne is.
DE!
Ez jelenleg nagyon "döcögősen" megy.
Alaplapom: ASUS-B75-MA.
Mit kellene tennem-vennem, hogy "gördülékenyebben" menjen a dolog?

LakEl

Szia, BIMvision minimális gépigényébe a három lényegesebb: 2 GHz CPU (ha többmagos az jobb), 4GB memória és GeForce GTX 1650 (4GB memóriával) vagy jobb

LakEl

Vagy itt https://listoffreeware.com/best-free-ifc-viewer-software-windows/ kipróbálhatsz még 8 másik IFC Viewer-t, hátha valamelyik gyorsabb

Arany János

Köszönöm a válaszokat, de már meggyógyítottam!!!
Magyarázat: balf... vagyok!
Nem kellene elfelejtenem, hogy 32 vagy 64!

Egyébként van ebből olyan, ami XP-n is megy?
Jó lenne a munkahelyen is megnézni ezeket a terveket.
Nagy segítség lenne.

Nagy Csaba

Segítsetek hol keressem a hibámat: adott egy cncgép uccnc uc300-5441M  lappal bekötöttem 2 hónapja egy automata szerszámbemérőt ( 2 szál drót gyakorlatilag)  mach3 makróval szépen működött is, viszont ma  azt tapasztalom hogy ha kézben érintem össze a két pólust a diagnosztikában is mutatja szépen jól kapcsol, viszont ha a csipeszt megpróbálnám a marómotor tengelyére kötni olyan zárlat van hogy még a vezérlő is leáll tőle a 24 os tápon lesz zárlat, ez valami testelési probléma lenne? 3x átnéztem van e valami zárlat de nem látok semmi problémát :( köszönön

jani300

Itt egy níva ,mind a négy első fék légtelenítő csavar beleszaggatva ....
Ráhegesztek co val ,megpróbálom ,rosszabb nem lehet ,eddig sem volt semmi fék .  :)
Már a hutzatókereten van ,egyszerűbb lenne lelégteleníteni ,mint fék nélkül kivágni :)

RJancsi

Nem egyszerűbb két féknyerget szerezni hozzá?

jani300

Az túl egyszerű :)
Eredetileg is ki akartam körönként blindelni a főfékhengert hogy az e a rossz ,de vett egyet ,de nem az a hiba .
Most szereztem egy elfekvő zsiga hollenderes fém fékcsövet abból  lesz két blind , a főfékhengerre . És megnézem körönkét mit csinál .
Akár forgathatom ia munkahengert hogy kimenjen belőle a levegő ,a légtelenítőt nem tudtam meghegeszteni ,nem köt össze .
Azt majd kiszedi aki akarja .
Semmit nem csinál a pedál , ÉS még igazán összevissza vannak kötve a körök , egyenként kíváncsi vagyok , már az is felmerült bennem hogy magában a devanderben van valami .
aBSZOLUT SEMMI FÉK NEM VOLT . Rászánom még az estét és nem érdekel , húzza amire akarja a rosszját .
Egy hátsóhíd bekötöt ígértem meg hogy karácsonyra visrosszagasztom ajándéknak , de nem teljes felújítást , nem fogok ezért 50 négyzetnétert fűteni .
Mérges vagyok , most elkaptam egy trógert is aki állandóan a kapumba áll ,sietve távozott :)

jani300

Na . A bal első fék fele már fog .
Ki bírom egyedül is dobni :)
Ez egy jó eredmény .
Hihetetlen , nyugger vagyok ,és lapáttal sem bírom elhajtani a hülyéket ...

fisrcxuk3

Dehogynem lehet elhajtani őket ; előre kell árat mondani!
Ha valaki  pedig úgy  megy oda ; x meló szerintem  kijön egy tizesből,(még ha tudod is hogy ez háromszoros megfizetés lenne) akkor a válasz; én pont a duplájára gondoltam!
Mostanság már a kollégák sem baszogatnak, pedig tudják , van emelő , diag  , minden ami kell a személy teher javításhoz, a céges kocsikhoz. Nekik a válasz; nem ezért vagyok itt , a céges cuccok szerelése a feladatom,azt meg is teszem.

MoparMan

a nyugdíjhoz már elég öreg vagy, de még mindig nem tanultál meg nemet mondani [#vigyor]
aztán meg jössz nyöszörögni [#vigyor]
2 lehetőség van:
- NEM
- mondasz egy olyan árat (mondjuk x3-5) amiért megéri szopni, ezt általában nem szokták elfogadni. persze van amikor igen, de akkor legalább meg vagy fizetve tisztességgel.
küldetés teljesítve [#vigyor]

jani300

Ezen a Níva féken felhúztam magam , ilyen még nem volt itt .
(Már megérte ,már ezt is tudom hogyan működik)
Kétkörös fék ,és semmi csak beesik a pedál .
Ezt elcseszte a ruszki . Elől kerekenként két kör ,és szinte összevissza kötözve .
Egy hátsó munkahenger ereszthet , kézifékkötél berohadva .
De még a külön hátsó fékkör is össze van kötve valahogy keresztben az elsőkkel . És van két elosztó magas ponton ,ott gondolom levegő van .
Engem ez az egész nem érdekel ,de most már kíváncsi lettem .
Céges kocsi volt , most ment a haverral a volt tulaj vadászni , azt mondta a jó szerelőik vannak , mondtam hova húzza őket :)
Vadásznának evvel a fossal ,szezon van most .
Itt annyi a cél hogy legalább az első két keréken legyen valami fék .Egy már van :) De szerintem végülis jó lesz , az egész .
Féltem a haver megint át akar verni és szét van rohadva az egész ,de csak egy hídbekötő rúd van kiszakadva ,az igazából nem ügy az megígértem ,meg is csinálom .
A belső küszöbre is lesz egy folt ,de az is csak látvány egyben lehajtom és felpontozom ,ha már bent áll .
Fizetni fizetne ,nincs avval probléma ,csak már nincs eladó időm .
A fék ,miatt felhúztam magam ,mert beledumált ,és mégis csak úgy működik a hogy elsőre akartam ,nekiállni .
Hülye szervizes tempóban gondolkodnak ,hogy cserélük mindent . Én nem ,megkeresem a hibát ,és csak azt cserélem ami rossz ,nem érdekel mit szeretnének , keresnek rá embert .
Nem esik be ide idegen , túl sok így is az ismerős .
Elég ha valaki ferdén néz és már mehet ,nincs itt szervíz .
Lenyugodtam , valószínűleg megoldódik, először csak annyivolt hogy kiviszi terepre ,nem kell se vizsga semmi ,most már variálna ,de nem érdekel , megoldják , luk nem leszrajta a többi , lényegtelen :) Ja meg azért valami fék is . Eddig nulla fékkel vitte ide oda , kidobni sem mertem mert még a végén fék nélkül belfordítom az aknába ,ketten álltunk is be vele , terepben leállítva az volt a fék .
Ma élután is jötek ,purhabozott fossal ,arra mentek ahonnét jöttek .... Karácsony is ,hideg is , már nem muszáj csinálnom semmit :)
Ja a gyerek fosa még azért visszavan ,egy lengőkar csere , de abban csak segítek ,felügyelek .