Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Nincs már az az ár ami megérné .
Kínomban írtam ,a nyomi fék miatt , de csak rájöttem .
Volt már hogy kaptam ebben a témában is szakmai segítséget ,nem is egyszer .
Sokszor elég pár szó , típusismeret .
Nyugdíj ...........
Hallgatom az ígérvényt februárra , hát ha nem találok valamit méhbe ,el se bírom költeni :)
Nem szabad nagyot sem mondani ,képesek és elfogadják !!!!  :)
Ma még a telefont is kinyomtam egy hülyének ,kétszer , na annak nem lett szerencséje aki éppen beállt a kapumba a másik háznál , de legalább gondolom az is megoldódott most :)

svejk

"Ezt elcseszte a ruszki"

Biztos vagy benne? De legalább az amatőröknek :) adott hozzá szép színes ábragyűjteményt.

No ilyet nem találsz a mai csodákhoz...

ywathzay

Milyen nagy igazságod van! Milyen szép ábrák!
Ami a legérdekesebb az egészben, hogy autószerelés kapcsán (a nyáron az autóm nagynyomású rendszere, és további részegységei meghibásodása okán) orosz oldalakról gyűjtött leírások, és javítási útmutatók alapján sikerült rendbeszedni az egészet. Mert itt a szerelők már nem szerelnek, csak hümmögnek.

svejk

Talán Sasi vagy Antal Gábor lenne a legilletékesebb de biztosan más is tudja, hogy egy átm. 50/20 mm-es 11 mm széles gyűrű szerű BC3-ból (16MnCr5) készített munkadarabot otthoni körülmények közt van-e esély hőkezelni?
A cél a minél nagyobb kopásállóság lenne.

svejk

svejk

svejk

Mit bénázhattam el, hogy a #49431-be nem tudtam a két nevet beilleszteni?

Mindig azt írta, hogy ne módosítsam a generált kódot.

ywathzay

Nem engem kérdeztél, de válaszolok.  BC3-at cementálni kell, az otthon nagyon macerás. CRMO, vagy c45 az egyszerű mint a faék. Felmelegít, lehűt, megereszt.

svejk

fy9k4amuy

Ha már itt a téma, kíváncsi lennék Én is az otthoni hőkezelés témára.
Van erről valami európai jellegű szakkönyv, jegyzet, leírás, vagy sztori?

Gondolok itt a lehető legolcsóbb, leggyakoribb anyag(ok) hőkezelésére, ami legalább szódával elmegy kategóriára lehet edzeni otthon gázlámpával meg villanyrezsóval. Mondjuk tudjon többet, mint a sima lágy c45 vagy 42crmo.

Persze láttam youtub videóban, hogy O2 szerszámacél apróságokat csak felhevít, olajban lehűt, aztán színre szalmasárgára megereszt, de van ennek valami európai anyagokra fordított változata?

jani300

Abban egészen biztos vagyok hogy túlvariálta a
féket .
Az első tárcsákban is két kör van .
é keresztbe kasul kötözgetve ,két 3as elosztóval amiből még a levegő sem jön ki . Ki kell nyitni a hollanderét ,szerintem .

szabo janko

A műszaki táblázatok cimű kék könyvben vannak táblázatok mindenféle anyagra .

ANTAL GÁBOR

szia .. Nem hinném hogy otthon meg lehet csinálni . Elöször carbon diffúzió kell  ( pl 10 órán keresztül faszénparázsban izzítani hogy a külső kéreg bedúsuljon szénben .)   Az ipar gázban cementál de azt otthon egyáltalán nem lehet megcsinálni
 Azután edzés ( azt el tudnám képzelni ) azután fesztelenítő megeresztés

Ha csak vakedzed akkor szívós lesz de hiányozni fog a szén
 Pesten sokfelé el lehet vinni   Én az ISVH kft-t ajánlanám

RJancsi

Még a 70-es évek végén láttam egy oktató filmet a "hős szovjet" vasúti sín gyártásról. Ott a majdnem kész sín úgy jött ki a  hengerműből, hogy egy méretes grafit tömböt szorítottak rá felülről. Állítólag ettől a futófelület felkeményedett és kopásállóbb lett.

fy9k4amuy

Semmilyen szempontból nem oktatásképp, inkább csak érdeklődő amatőröknek:

Ha olcsó az alkatrész, egy próbát szerintem megér az otthoni cementálás. Maximum csinálni kell még egyet belőle.

Ezen az Artisan Makes csatornán van több hobbivideó is, ahol ilyesmit csinál, hobbi szinten jó eredménnyel.