Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Vállalható gépnek tűnik .
Nem látok egy szem forgácsot sem sehol :)
Rengeteg apró dolog kellhet amihez sem különös pontosság sem menet nem kell .
Háború előtti lehet ,ha nem is sokkal .
És ránézésre is erős felépítésű gép , egy új kínai jelenthet neki !
Cserekerék készlet kell hozzá az igaz .

RJancsi

A kép épp költözés előtt készült azért tiszta. (A korábbi kép amikor meghozták az új helyére). Tartozékból van hozzá vagy 3 mázsa. Legalább 10-12 cserekerék, kisebb-nagyobb 3 és 4 pofás tokmányok, állóbábok, álló és forgócsúcsok, több láda vadonat új és agyon köszörült gyorsacél kés, mindenféle forrasztott vídiás kés, ricnizők és egy csomó cpéci késtartó aminek nagy részéről azt sem tudom mi célt szolgált. Ha minden igaz, egy felni és féktárcsa felújító gépműhelyben szolgált nyugdíjazásáig. Épp kedvenc MÉH telepemről jöttem kifelé (amikor még lehetett túrkálni), amikor megjelent egy kisteher a kapuban, platóján az esztergával. Némi egyezkedés után nem a telepre vitték be hanem a régi házamnál rakták le. [#nyes] Egy csepp rozsda sem volt rajta, csak az elektromos vezetékek voltak tőből levágva. A tartozékai fa ládákban viszonylag kultúráltan ömlesztve ott voltak mellette. Sajnos az utcán szét kellett szedni fő darabjaira mert egyben nem tudtuk levinni a pincébe. Úgy is elég kínlódás volt lecipelni, összerakni. Most már (jobb anyagi lehetőségeimnek köszönhetően) hívtam egy helybeli darus autómentőt aki az utcáról benyúlt a pinceajtón és kiemelte a gépet egyben.

RJancsi

Sziasztok! Kicsit modernizáltam a fütés rendszerünket, a puffertartályon levő passzív kapilláris csöves termosztátot lecseréltem egy digitális Computherm WPR-100 GE-re. Mivel ennek aktív 230V-os kimenete van, ezért kellett egy 230V-os behúzótekercsű relé is. A kérdésem, hogy mibe lehetne kulturáltan berakni a relét? Din sines foglalata van, de az 1 db relé miatt nem akarok egy nagy dobozt felrakni a falra.

TBS-TEAM

Én kapásból szétszedném mert valószínüleg relé kimenete van.
A relé COM lábáról leválasztanám a fázist és máris fesz mentes kontaktot adna.
Nem kellene külső relé. [#eplus2]
József

RJancsi

Biztos így van, mert "kattog". De várok még 2 évet, mert ma vettem és garanciális. [#wave]

RJancsi

Végül is csak tízzel toldottam meg, egy 90 GE helyett lett 100 GE. [#nyes]

TBS-TEAM

Engem áz utolsó szó egy percig sem tartana vissza attól, hogy szétszedjem. [#eplus2]
József

Kidwick

Üdv!
 Ismeri valaki ezt a gépet? lézergép  Érdemes ezzel kezdeni és ha igen akkor ez a 40 wattos vagy kb 100ezerrel drágább 50 wattos lenne a jó választás? Vagy inkább egy itteni hasoló kaliberű gép és ha itteni akkor melyik gépépítőt javasolnátok aki eladásra készit gépeket?
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

xg2w6ib9x

Halihó!

Fémipari szalagfűrész vásárlását tervezem.
Mivel nulla tapasztalatom van e téren, olvasgattam a véleményeket, amik elég riasztóak. Az egyiknél a motor melegedésre panaszkodnak, a másiknál az alkalmazott anyagok tartósságát kifogásolják, a harmadiknál meg a bolt korrektségét ócsárolják. Én meg döntsek.....nem könnyű.
Brutto 200-250e Ft közötti árkategóriát céloztam meg elsőre.
Örömmel venném, ha a tapasztaltabb kollégák adnának némi tanácsot, hogy nekik melyik típus vált be, illetve melyik az amit inkább kerülni érdemes.

Előre is köszi, ha valaki szán rám pár percet!

KoLa

Ebben az árkategóriában nehéz a választás az újak között, de egy használt 10-20 éves Bomar jó lehet, nekem is az van!

xg2w6ib9x

Szia Lajos!
Köszi, hogy írtál!
Végül is elég sok fajtát kínálnak ebben az ár kategóriában (Optimum, Güde, Holzmann, Metal Craft stb.).
Gondolom, hogy inkább a minőségük miatt mondtad, hogy nehéz a választás. (?)

fisrcxuk3

A barátom vett egy kinait ,teljesen elégedett vele; széles szalag és hosszú , 2360x 19 mm-es , én ez alá már nem adnám.Ez már ipari kategoria ,  kb négyszáz ezer volt az ára.

xg2w6ib9x

Szia, köszi az információt.

A youtube-os kommentek között keresgéltem véleményeket.
Volt egy, aki pl. a Holzmann BS115-ről írta hogy 28 éve vette és azt mondja, hogy minden penny megérte, amit arra költött.
Ugyanerről a típusról olvastam pl. olyan (magyar) véleményt, hogy mostanában 4.8-as csavarokkal van szerelve, amit ha erősen meghúzol megszakad a menete, ha meg nem, akkor használat közben elmásznak a beállítások.
Lehet, hogy olyan ez, mint pl. egy 30 évvel ezelőtt gyártott Black&Decker gép még minőséget képviselt, míg mára jóformán csak a név maradt, a jó minőség pedig csak régi szép emlék a múltból.

Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy egy árkategóriát kénytelen leszek ugrani, ha nem akarok kitolni magammal.
Megnéztem a Bomart is, amit Kola javasolt.
Sajnos azok használtan is millió felett kezdődnek, az meg jelenleg messze túl van a keretemen.

jani300

https://holzmetalshop.hu/BS-115-230v
Pici cumi de a klasszikus 6x4 colosnak néz ki .
Árban elfogadhatónak tűnik ma .
Ha még ez is öntöttvas vázas és nem fröccsöntött alu szalagvezetős akkor nekem tetszene .
Egy jóval régebbi csigakerekét keresve találtam erre ,ehhez van még csigakerék ugyanaz is lehet .A franciáknál és ide nem szállítják ,de van méretezett rajza .
Van nagyobb (jóval) , darabban ,de rájöttem elég lenne ez nekem .
Ne ajánlom ,de nézd meg .

KoLa

Szia!
Na én is egy lepukkant Bomar-t vettem anno,(C10b) 240eft ér,jó alapnak bizonyult, fél évig babusgattam, javítgattam, fejlesztgettem,szerintem most jobb min amikor megtervezték![#nyes](Am)
Attól is függ a vásárlás hogy mire akarod használni!(F)
Ha csak úgy néha elvágni valamit, akkor kiváló megoldás egy kis 300-as faipari fűrészgép csak, tegyél rá fémvágó lapot.(G)
Nekem ez a kedvenc szalagfűrészem lett a munkahelyemen, kézzel kell tolni az anyagot igaz de már vágtam vele 60-as köracélt is, néha emulziót kell priccolni a szalag külsejére hűtés gyanánt, belülre nem érdemes mert még az eredeti gumizott tárcsákon fut.(G7)
Derékszögeket tudok kivágni vele amit csak simítani kell a marógépen, egy csomó munkát megspórolva.(Am)
Itthon a legújabb, (Fm ) egy volt szabászgépből készült! három tengelyes (Dm7) 900mm tudok darabolni vele.(Am)
( az akkordok csak hangulatot fejeznek ki nincs semmi zene benne )