Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Sziasztok : hezitáltam hogy ide vagy az AC szervós vezérlőbe írjam e . De inkább számítástechnikai a kérdés  Laptopról szeretném programozni az SGDB szervó vezérlőt . A vezérlő jó mert asztali gépen soros porton kommunikál . A laptopnál a soros porti emulációt  ( virtuális soros port ) egy kínai
CH 340 es chippel szerelt kábel csinálja .  A driver is fönn van és mégsem megy . Korábban működött . A kábelhibát kizárom  Mit felejtek el ?

svejk

Tegnap este a másik topicban azt írtad hogy már jó. [#nemtudom]

Nekem egyébként sokáig az Aten UC232A volt a kedvencem de mostanában áttértem erre, most ez a favorit.

Visszatérve a problémádra, a soros port száma tuti jó?
Online-ban van a sigmawin?
Be van pipálva a sigmaI?

Pár képernyőkép lehet segítene a hiba beazonosításában...

ecp4rs0md

Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy hol kapok Csatári plasztos 3db 3 fázisú mérőhelyes dobozt?

szf

Van pontos  cikkszámod?

ecp4rs0md

Elvileg PVT 7590 Á-V-H ha van ilyen.

remrendes

Onlinevillnél kérdezd.

ANTAL GÁBOR

Ráment kb 6 órám .  Amit tegnap írtam az azért igaz mert egy asztali PC fizikai com portjával sikerült a kommunikáció .

A laptopnál nem . Kinézetre egy teljesen hasonló egységet használok mint amit a Hestore- ben te vettél  de kék a színe és rá van öntve hogy CN340.Két kábelem is van és biztosan működtek korábban . A drivert újratelepítettem de nem működik ( álltában megromlott kütyü ? )
Aztán ma vettem egy Logilink típust ( AU0002E )  és azzal minden elindult  ( adtak hozzá egy telepítő CD -t )
Felhívtam Snecit aki  jól elmagyarázta a dolgokat

Hogy a régiek miért nem működnek azt sohasem fogom megérteni.  Megváltozott a windows vagy megváltoztatták a drivert hogy újat kelljen venni ?

dtb

Bár ma többször is beszéltünk, egy dolog most jutott eszembe, a soraidat olvasva. A win10-nél a hardverhez az esetek többségében csak "rendszergazdai" futtatási joggal lehet hozzáférni, másképp mondva, jobb egér gomb, futtatás rendszergazdaként... Ezt majd alkalom adtán még kipróbálhatod a régebbi usb/soros port átalakítókkal is, lehet, hogy ez volt a kínja?

svejk

Hmmm...
Ha az eszközkelőben hiba nélkül látszik a port akkor annak mennie kellene, a Yaskawa jellemzően nem egy háklis szerkezet.
No de hát ki tudja manapság... [#nemtudom]

dezsoe

Ez az "esetek többségében" igen erős kifejezés, én még egy ilyennel sem találkoztam, pedig azóta használok (használtam) Win10-et, amióta megjelent. (Most 11-en dolgozom, a helyzet ugyanaz.) Olyannal találkoztam, hogy múzeumból elővakart vagy újabb, de rendkívül igénytelenül megírt programnak kellett a rendszergazda jog, de az is főleg csak azért, mert a Program Files-ban maga alá írogatott vagy egyéb, nem adatoknak fenntartott helyre akart pakolni. Ez is orvosolható könyvtár jogosultság módosításával. Normál működés közben soha semmit nem futtatok rendszergazdaként.

pagabee

Sziasztok,
van pár ilyen lineáris kocsim.
A pontos típusát hogyan tudnám megkeresni?
FWP759 felirat olvasható a belsejükben, de a neten nem találok rá semmit.

j82fg7zv3

Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék,mi lehet ez?
Kb 10cm.

gyorkecs

Morze kúpos kőszabályozó?[#nemtudom]

j82fg7zv3

Igen,valami olyasmi
egy autószerelő is valami gyémántfejes cuccról beszélt[#kacsint]