Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

PARA menüben mindez. [#eplus2]
József

kart emg

Szia!
Köszönöm a választ. Sajnos a leírt módon nem lehet, mert a menü változtatásához is jelszót kér. Nem én állítgatom, egy ismerősé a konverter.

dx69fn8ya

Űdvözlet.
Használ valaki RMHV 3.1 vezérlőt? Létezik magyar használati utasitás ehez.

fy9k4amuy

Sziasztok!
Segítség, lehet béna vagyok, de a sima kengyeles mikrométerek nulla pozícióját lehet valahogy állítani?
Van pár darabom, de pár mikronnal, egy századdal van, hogy lemennek nulla alá, gondolom kopás miatt.

Lehet ezeket állítani?

fisrcxuk3

Lehet. A tekerő végén van hely a körmöskulcsnak!Legalább is ami nálam van, azokon.

Szabó M. Béla

Lehet állítani. A menetes tapintó és a rajta levő skálázott dob kötését kell megbontani. Ez általában két egymásra felfekvő kúpos felület egymásra szorítva. Ha ezt fellazítod, a dobot el lehet fordítani a tapintón, így be lehet állítani a nullát.

2ni23j35s

Lehet! De gyártónként változik az állítási lehetőség. Szükséged lesz egy etalonra, ami segítségével egy adott méretet beállítasz a tapintók között. Ha a mikrométer kilincsműves akkor a mérőnyomást azzal kell létrehoznod, hogy az minden mérésnél azonos legyen. Ezután a mérődob alatti skálahengert az eszközhöz kapott körmös-kulccsal beállítod. A skálahenger legtöbbször egy hasított cső. A negyedik perc után jön a henger fordítás.

Egy másik lehetőség a mérőhenger és a mozgó mérőrúd kúpos illesztésének bontása, majd ujra összerögzítése, az nagy gyakorlatot követel és ha nem sikerül tökölhetsz vele öt napot. A kilencedik perc környékén állítja az öreg.

Nagy Csaba

Segitsetek kérlek, UC300-5441-Modul ban szeretném lecserélni a 3 db mikrokacsolómat induktív szenzorra pnp, tudna valaki egy kapcsolási rajzot linkelni hozzá ? hogy hova is kell kötnöm a 3db szálat köszönöm szépen

TBS-TEAM

HA a szenzor vezeték szinei álltalános akkor:
PL:
Barna: +12-24V DC
Fekete: In10.
Kék:   Com (Az IN10-hez tartozó 4 bemenethez tartozik 1 Com)
József

Nagy Csaba

köszönöm;  így volt a bekötése működik is rendeltetésszerűen!

ANTAL GÁBOR

véletlenül a csevegőbe írtam :

A tapasztaltabbak segítségét várom .  Élesztek egy Heidenhain
EXE 602 mérőléc jelátalakítót ( interpolátort ) . Ez a régi
11uA es jelkimenetű mérőlécek jelét teszi TTL szintre.
 ( Tudom van ennél modernebb de most ezt kellene bekötnöm )

Van egy UaS negált kimenet aminek nem tudom a funkcióját .
Az A,B,Index és negáltjai Ok  . A tápok is OK

Ez kilóg a sorból és nincs is párja . Mi lehet a funkciója ?  Valami szinkronizáció ?

Holnap kipróbálom az egységet . Ráteszem egy DRO ra . Csak érdekel hogy mi célból csinálták a kérdéses kimenetet ?

TBS-TEAM

József

ANTAL GÁBOR

Köszönöm . sokat segítettél ... Nem gondoltam rá mert se németül se angolul nem kezdődik a hiba szó S sel

B.Zoltán

Szakértők segítségét kérném.

Van egy olyan gondom, hogy nézek egy Youtube videót, és ha közben rálépek a fórumra (vagy bármi más honlapra), miközben betölti az oldalt, a Youtube hangja összevissza akadozik legalább 5-10 mp-ig.

Mintha az audio eszköz megszakítási kérése prioritásban hátrébb lenne sorolva, mint a betöltésé. Régen a Win98 korszakban még tudtuk állítgatni, hogy a hangkártyáé legelöl legyen, és nem akadozott a hang.

Viszont ezt a problémát csak a Firefox-ban tapasztalom. Ha Chrome-mal játszok le Youtube videót, ott nyugodtan nyitogathatok közben mást is, nem szakad meg a hang. Vagyis a Firefox-nak van valami baja. Nem szeretnék áttérni a Chrome-ra, mert itt van minden könyvjelzőm.

És ami gyanús, hogy mintha régen nem lett volna ilyen gondom. Most már egyre bosszantóbb. Fiam kipróbált pár dolgot, amit az interneten javasoltak, eddig nem segített semmi.
Windows 7, 64 bites.

fisrcxuk3

Van egy KV 120 magyar satum trapézmenetes orsóval, aminek az anyája kezd elfogyni.(nem lepödök meg rajta, első fizetéseim egyikéböl vettem , cirka negyven éve,sokat dolgozott már.)
Az  anyát ti miből készítenétek? Az eredeti öntöttvas.