Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

(C10b)Az lemaradt hogy a fordulatszámot le kell csökkenteni!(C7)vagy az ékszíjtárcsa áttétellel (C7/9)vagy frekiváltóval (Am)

xg2w6ib9x

Szia Lajos !

Örülök, hogy muzsikálós hangulatban vagy.
Másodszorra akkord kíséret mellett olvastam újra az írásod.
Bevallom a C10b-nél puskáznom kellett.
Tényleg nem állt össze belőle zene, de ha egy kicsit dolgoznánk még rajta szerintem akár lehetne is belőle valami.
Köszi az infókat, remélem össze tudok hozni valamit a fűrész ügyben.
Az aktuális kedvencem E7(#9)
[#wave]

do3om

Hi
Volna egy ilyen hajtóműves motorom.
De hogy mire lehetne használni nem tudom, szerintem nekem nem lesz meg hozzá a megfelelő táp.
Ha jól látom ez egyenáram, szénkefés a motor, 1400as fordulat, hajtás 120.
190v kell neki? De egyéb adatot nem tudok kibogozni, hány W-os, hány Amper az áramfelvétele. Jó lenne tudni hogy milyen tápal prrobáljak rá.
El kéne adni vagy nem tudom, csak nem igazán tudom kipróbálni. Amúgy komoly méretű darab.

z2ruwy0bd

Sziasztok! F1IPS Utility Software beszerzéséhez kérnék segítséget. Valakinek megvan esetleg a program?

A segítségeket köszönöm!

Arany János

Sziasztok!

Lassan vásárolnom kellene az esztergakéseimhez lapkákat.
A kések SDJC tipusok.
Milyen lapkákat is illene keresnem, ha jellemzően S235-ös anyagokat szeretnék "esztergálni"?
A fellelt adatlap szerint SPDC11-nek nevezik, de ilyet nem találok!
(a köszörülésem még nem igazán tökéletes, ezért a lapkás kés még a nyerő)

fisrcxuk3

No ,ez sem cnc; a kerámia csapbetéteket új állapotban tök kellemes állítgatni, huzamosabb használat után ropog, ugrik a kar .Tudja valaki az okát, a két állapot közt mi változik meg?

Arany János

Köszönöm!
Találtam magyarázatot, hogy mi mit jelent!
Még próbálom felfogni!

mex

Kenőanyag hiány a betét csúszó részei közt.
Gyárilag valamilyen fekete színű zsír van a két betétfél közt, ez idővel kikerül a peremrészre, és a betétek egymáshoz tapadnak.
WD 40-el orvosolható a probléma, de a betét kiszerelése nélkül nem lehet befújni a kenést igénylő részeket.

fisrcxuk3

Itt van előttem egy lecserélt, de még jó darab , nincs ezen semmiféle fekete  szutyok ,még is összetepad!

fisrcxuk3

És valóban látszik valami kenőcs rajta nagyítóval nézegetve , de mi lehet az?

mex

A kenőcs nevét nem tudom, nem is törtem rajta sokáig a buksit, adtam neki az említett mindenre is jó spray-ból, azóta nem tapadt össze.

fisrcxuk3

Adtam neki WD 40-et, könnyebben mozog , ezután megfújtam cx-80 féktisztítóval, letöröltem , még jobban tapad össze.Láthatóan nincs rajta kenyőcs.

mex

A kenést a WD biztosítaná, ha nem fújtad volna rá a féktisztítót.
Alapból a fekete kenőcs látta volna el ezt a feladatot, de miután eltűnt a két egymáson felfekvő kerámia darab közül, nem volt súrlódás csökkentő anyag, ezért összetapadt a két fél.
Ha Te most féktisztítóval kezelted, akkor még jobban lepucoltad a két felületet, hát persze, hogy összetapadnak.
Ennél világosabban nem tudok fogalmazni-nézd el nekem...

fisrcxuk3

Megkenten szilikonnal, hasonlít az eredeti tapadásra!