Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Talán két percbe sem tellett, először a képek közt keresgéltem aztán onnan jutottam oda.
Persze szerencsém volt...

A gugli fordítás meg tekjesen érthető! [#eljen]

Vannak saját motorjaid is hozzá?

D.Laci

Már rájöttem hol hibáztam... Lahr -ként kerestem Positec úgy megtalálja. Érdekes, hogy Berger D930-ra keresve sem találta.

Van motoron hozzá az Emco-ban 4db. -is. :)

3yxkbj7ak

Sziasztok

A képen látható alkatrészt betudnátok azonosítani?
Nem láttam fizikálisan csak képet küldtek róla.
Ha látnám a bekötést akkor könnyebb dolgom lenne [#vigyor]

Én mágneskapcsolóra vagy motorvédőre gondolnák.

Kérlek segítsetek [#vigyor]

Köszönöm [#kacsint]

RJancsi

Sziasztok!Pneumatikában jártas fórumtársak segítségét kérem. Hogyan lehetne elektronika nélkül megoldani, hogy egy kétoldalas munkahenger periodikusan oda-vissza mozogjon? Hasonlóan mint a membránszivattyúknál, hogy csak rá kelljen adni a levegőt és magától irányt váltson minden végállásnál. Első gondolatom egy görgős bistabil 5/2 szelep lenne, amit valahogy mechanikusan birizgálna a dugattyúrúd.

hostya

Szia!
Nekem van 2db átm.63-as 120mm löketű alternáló hengerem.
Ehhez nem kell semmilyen szelep, csak rá kell kapcsolni az 1/4"-es csatlakozón a levegőt. (a szelepek a két hengerfedélbe vannak integrálva)
A rúdsebesség állítható egymástól függetlenül oda-vissza.
A löket(120mm) viszont nem állítható.
Ha érdekel előveszem holnap világosban, és ki is próbálom...

Anno terményszárító rosták mozgatására lett kifejlesztve, több darab is készült belőle, de a mintadarabok itt maradtak nálam..

RJancsi

Köszi, az átmérő jó lenne (50 mm felett már jó), de legalább 450-500 mm lökethosszra van szükségem. Egy kézi PCP pumpát szeretnék "motorizálni".

Aztán lehet, hogy marad valami hajtókaros villanymotoros változat.

Béni

Az alsó szerkezet elég gyorsan kinyírja a gumigyűrűket. Túl gyors és a kezelő nem érzi, amikor meg kell kenni a pumpát.

Egy alap kézi pumpa 150€ körül kezdődik. Kompresszort is lehet kapni nem sokkal többért. (Kérdés, hogy annak mennyi az élettartama.)
pl.: Kompresszor

TBS-TEAM

József

jani300

Már nem aktuális ,de jó lenne ez metánt palackozni ?

Béni

Ezek nem folyamatos üzemre vannak kitalálva. A gyakorlatban max. fél literes tartályt töltenek vele ~130 bar-ról 200-250 bar-ra. (Levegővel.)

Egyébként elméletben lehetséges, de nem ipari méretekben.

TBS-TEAM

Ez a tipus: 0,5l 5 perc.
Max:6,8l tartály ajálja 45 perc légköri nyomásról 300Bár-ra.
József

RJancsi

Az alap felállás az, hogy kézi pumpám van, csak lusta vagyok nyomogatni. Elég fárasztó sport, a nejem (60 kg alatt) nem is tudja 150 bar felett lenyomni, csak kézenáll rajta. Ha jól nekifeszülök nekem is 10 perc a negyed literes tartályt telenyomni 200 bar-ra.

RJancsi

... arról nem is beszélve, hogy a pumpálás után percekig lihegek, remeg a kezem-lábam, tehát esély sincs célba találni.

RJancsi

Olyat még nem láttam a Youtube-on, de ötletként felmerült bennem egy trapézmenetes vagy golyós orsós megoldás is, a motor irányváltásával. Akkor nagyon nem is kell lassítani a motort. Amit meg kell oldani, hogy az "alsó" holtpontnál amikor leér a dugattyú ne feszüljön meg amíg a motor megáll és irányt vált. De ezt egyszerűen el lehet intézni, ha pl. egy megfelelően erős rugón keresztül nyomom a pumpát. Ha leér az alsó holtpontra a rugó nyomódik össze és nem a pumpa vagy az orsó feszül meg.

sufnituning

Azt Te csak hiszed![#nyes]