Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Valoszínüleg az Indramat hajtáson kell finomhangolni azért leng be.
József

2vkx6unz

Szia Svek.

Nem írtad, hogy a kijelző működik-e de azt feltételezem, hogy igen. Ha ez így van akkor kell egy USB-c USB OTG kábel vagy átalakító. Ha egy ilyet beledugsz a telefonba akkor az USB aljzatba be lehet tenni egy egeret és akkor fel lehet oldani a kijelzőt, aztán be lehet állítani, hogy ne kelljen koppintani a következő csatlakozáskor vagy, hogy az adatátvitel legyen az alapértelmezett. Sajnos az OTG-s és a normál üzem valószínű nem megy együtt, de ezt nem próbáltam még (vagyis nem tudod a PC-t, az egeret együtt használni mert OTG esetében egy USB aljzatod lesz mint egy PC-n).
Viszont ha egerészni tudsz akkor már mehet az adatok áttöltése akár wifin akár bluetoothon.

Esetleg ha a PC-n van USB-C és van egy USB-C-s HUB akkor talán, de a telefon és a PC-sem tudja, hogy ki a gazdája az egérnek... Szóvel szerintem inkább nem fog működni.

2vkx6unz

TBS-TEAM

És ha mégegyszer elolvasod a második sort,
amit írt, akkor kiderül van-e kijelzőn valami vagy nincs. [#eplus2]
József

svejk

Köszi, de nincs egyáltalán kijelző.
Mindegy végül is a guglidrive-on szinte minden meg van, pár kép az utolsó napokról hiányzik.
Valószínű csak rakatok rá új kijelzőt, már megszoktam ezt a vackot.
Esetleg foglalkozik itt valaki ilyen teló javítással?

ecp4rs0md

Ebből ha veszek egy újat csak felrakom és kész? Nem kell semmit programozni és egyéb?

zozo

Ki tudod Te cserélni azt a kijelzőt :)
(csavarhúzó készlet kell csak a mini csavarokhoz, meg csinálsz esetleg műanyag lapkát a "széthasításhoz")

Régebben én is a neten néztem oktató videót hozzá, aztán kicsavaroztam, kihúzkodtam a kábeleket, aztán vissza mindent.
Mondjuk hallottam, hogy van amelyik telón nyűgösebb a meló.
Azért keress rá a neten... -hátha kedvet kapsz. :)

TBS-TEAM

A gyártó alap beálításokkal árulja amitől el is lehet térni.
Megjegyzés:
A jelzett értékeket min. 20 perc bemelegedési idő után éri el a rendszer
Szoftver / programozás:
Paraméterezési lehetőségek hiszterézis / ablak; második kapcsolási pont;
Bekapcsolási és kikapcsolási késleltetés;
bekapcsolási műveletek; Teach funkció; világos-/sötétre kapcsolás
József

TBS-TEAM

Ha a gép amibe benne van az alap beállításokat használja és nem specifikálták
valami különleges tárgy érzékelésére, akkor berakod az újjat és kész.
Ezt 0 infoval nem lehet megmondani.[#nemtudom][#eplus2]
József

ecp4rs0md

Köszönöm! Sajnos vízalá került és szerintem azóta nem működik. Okozhat a víz  gondot? Januárban tudok információt adni mindenről.

TBS-TEAM

Ez az UFT529 érzékelő IP67 besorolású.

IP67: Az ilyen minősítéssel rendelkező eszközök teljesen védettek a szilárd anyagok
és szennyeződések ellen (az első ,,6"-os jelszám miatt), miközben a második
,,7"-es jelszám arra vonatkozik, hogy az eszköz kibírja a vízbe merítést is.

Amire alklamas a készülék:
esső érheti, viz ömölhet rá,
pár másodpercre lehet hideg víz alá meríteni.

Amire nem alkalmas:
hosszasan víz alá meríteni,
uszni és semmi olyan ahol tartósan vínek van kitéve,
meleg vízbe alámeríteni.
József

KoLa

Ebben a videóban 38:35 től lehet hogy találsz segítséget[#nemtudom]
https://youtu.be/cx12SkQkGgI

Csuhás

Köszi, de ez nem segít, ugyanis értem hogyan kellene működnie. A gondom az hogy maga az eszköz nem úgy viselkedik mint ami a mellékelt doksijában szerepel. Azt szerettem volna eldönteni hogy egy hibás darabom van, vagy mindegyik ilyen. Ez utóbbi a valószínű, hiszen feltehetőleg a kínai lemásolta egy márkás készülék doksiját, majd nagyjából lekoppintotta annak a programját, a bonyolultabb részletekkel nem törődve, azokat leegyszerűsítve.

KoLa

Gondoltam hogy kevés az infó a videóban mert, a készítője is gyorsan átlépett rajta.
Esetleg lehetne trükközni a furatkiosztással, nagy számokat használni...ha engedi a furatátmérőnél kisebb lépéseket.

Csuhás

Igen az osztókörös megoldás jó lehet. Egyébként majdnem működik a lekerekítés, csak a menübe lépve nem engedi kiválasztani a lekerekítés típusát így csak egyféle negyedkört tudok készíteni. Furán viselkedik ebben az üzemmódban. Kár érte, mert mondjuk egy laposanyag félkörös nem túl igényes lekerekítése miatt az ember nem szívesen pakolja fel a körasztalt a gépre. Ide pont elég volna a DRO-s közelítés két három reszelő tolással elsimítva.