Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Kellene nekem egy telefon Guru.

Mi9 Lite működik de nincs kijelző mert lesett a sarkára és eltört.

A mentésekhez a PC kapcsolathoz rá kellene koppintani az USB kapcsolat emgedélyezéséhez.

Valahogy másképp lehetne kapcsolódni hozzá vakon?

TBS-TEAM

Valoszínüleg az Indramat hajtáson kell finomhangolni azért leng be.
József

2vkx6unz

Szia Svek.

Nem írtad, hogy a kijelző működik-e de azt feltételezem, hogy igen. Ha ez így van akkor kell egy USB-c USB OTG kábel vagy átalakító. Ha egy ilyet beledugsz a telefonba akkor az USB aljzatba be lehet tenni egy egeret és akkor fel lehet oldani a kijelzőt, aztán be lehet állítani, hogy ne kelljen koppintani a következő csatlakozáskor vagy, hogy az adatátvitel legyen az alapértelmezett. Sajnos az OTG-s és a normál üzem valószínű nem megy együtt, de ezt nem próbáltam még (vagyis nem tudod a PC-t, az egeret együtt használni mert OTG esetében egy USB aljzatod lesz mint egy PC-n).
Viszont ha egerészni tudsz akkor már mehet az adatok áttöltése akár wifin akár bluetoothon.

Esetleg ha a PC-n van USB-C és van egy USB-C-s HUB akkor talán, de a telefon és a PC-sem tudja, hogy ki a gazdája az egérnek... Szóvel szerintem inkább nem fog működni.

2vkx6unz

TBS-TEAM

És ha mégegyszer elolvasod a második sort,
amit írt, akkor kiderül van-e kijelzőn valami vagy nincs. [#eplus2]
József

svejk

Köszi, de nincs egyáltalán kijelző.
Mindegy végül is a guglidrive-on szinte minden meg van, pár kép az utolsó napokról hiányzik.
Valószínű csak rakatok rá új kijelzőt, már megszoktam ezt a vackot.
Esetleg foglalkozik itt valaki ilyen teló javítással?

ecp4rs0md

Ebből ha veszek egy újat csak felrakom és kész? Nem kell semmit programozni és egyéb?

zozo

Ki tudod Te cserélni azt a kijelzőt :)
(csavarhúzó készlet kell csak a mini csavarokhoz, meg csinálsz esetleg műanyag lapkát a "széthasításhoz")

Régebben én is a neten néztem oktató videót hozzá, aztán kicsavaroztam, kihúzkodtam a kábeleket, aztán vissza mindent.
Mondjuk hallottam, hogy van amelyik telón nyűgösebb a meló.
Azért keress rá a neten... -hátha kedvet kapsz. :)

TBS-TEAM

A gyártó alap beálításokkal árulja amitől el is lehet térni.
Megjegyzés:
A jelzett értékeket min. 20 perc bemelegedési idő után éri el a rendszer
Szoftver / programozás:
Paraméterezési lehetőségek hiszterézis / ablak; második kapcsolási pont;
Bekapcsolási és kikapcsolási késleltetés;
bekapcsolási műveletek; Teach funkció; világos-/sötétre kapcsolás
József

TBS-TEAM

Ha a gép amibe benne van az alap beállításokat használja és nem specifikálták
valami különleges tárgy érzékelésére, akkor berakod az újjat és kész.
Ezt 0 infoval nem lehet megmondani.[#nemtudom][#eplus2]
József

ecp4rs0md

Köszönöm! Sajnos vízalá került és szerintem azóta nem működik. Okozhat a víz  gondot? Januárban tudok információt adni mindenről.

TBS-TEAM

Ez az UFT529 érzékelő IP67 besorolású.

IP67: Az ilyen minősítéssel rendelkező eszközök teljesen védettek a szilárd anyagok
és szennyeződések ellen (az első ,,6"-os jelszám miatt), miközben a második
,,7"-es jelszám arra vonatkozik, hogy az eszköz kibírja a vízbe merítést is.

Amire alklamas a készülék:
esső érheti, viz ömölhet rá,
pár másodpercre lehet hideg víz alá meríteni.

Amire nem alkalmas:
hosszasan víz alá meríteni,
uszni és semmi olyan ahol tartósan vínek van kitéve,
meleg vízbe alámeríteni.
József

KoLa

Ebben a videóban 38:35 től lehet hogy találsz segítséget[#nemtudom]
https://youtu.be/cx12SkQkGgI

Csuhás

Köszi, de ez nem segít, ugyanis értem hogyan kellene működnie. A gondom az hogy maga az eszköz nem úgy viselkedik mint ami a mellékelt doksijában szerepel. Azt szerettem volna eldönteni hogy egy hibás darabom van, vagy mindegyik ilyen. Ez utóbbi a valószínű, hiszen feltehetőleg a kínai lemásolta egy márkás készülék doksiját, majd nagyjából lekoppintotta annak a programját, a bonyolultabb részletekkel nem törődve, azokat leegyszerűsítve.

KoLa

Gondoltam hogy kevés az infó a videóban mert, a készítője is gyorsan átlépett rajta.
Esetleg lehetne trükközni a furatkiosztással, nagy számokat használni...ha engedi a furatátmérőnél kisebb lépéseket.