Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

A tányérrugókat kell előfeszítenem az M16-os menetű szárral,úgy hogy kb 500kp erővel tartsa benn az iso4-es kúpot, azért akarom pontosan számolni mert amikor kioldom a behúzó gombát, ennél nagyobb erőre lesz szükség.

ANTAL GÁBOR

Nekem is kevésnek tűnik ...  Remélem nem számolom el . Annak idején a Zsiguli hengerfej csavarokat 10 mkp - al kellett meghúzni  . A számra biztosan emlékszem és  a Zsiguli korszakban még nem nagyon használtuk a Newtonmétert .  Azok 10-12 es csavarok lehettek .  No ennek a tizede jön ki
Az F = 2*Pi*M / e  ( surlódásmentes eset )   összefüggés az atombiztos.
 Még ha csak 10 % os a hatásfok akkor is csak 1.6mkp . Vagyis 250mm es karon  6.4kp  . Ami semmi

.  No majd más is hozzászól

Csuhás

Értem. Egyébként mérni nem tudsz? A gépasztalra egy fürdőszobai mérleget rakva egy ideiglenes közdarabbal tudod mérni a nyitó erőt, kb 200kp-ig, a nyomás függvényében, majd megnézheted hogy ez a nyitó erő elegendő e a rugó nyitásához.

ANTAL GÁBOR

Rákerestem a neten " csavarok meghúzási nyomatéka "

M16*2   5.6 os csavar   31700N előfeszítéshez 95Nm t ad

A 31700N az durván 3170 kp  amihez  durván 9.5 mkp  tartozik
Ezen az alapon 500kp hoz 1.49 mkp .  

Ott van az valahol .....

sufnituning

Az 5,8 csavarnak 420 n/mm2
a folyáshatára.
6x6x3,14   /  4  x 420=

11869,2 n/mm2......1187 kp

ekkora súlyt még kibír

sufnituning

Jaj rossz az egész![#falbav]

fektiforg

Meghúzási nyomaték - előfeszítés nagyban függ a súrlódástól (kent vagy rozsdás csavar esete), ha van egy nyomás szabályzód
és egy pl: 100-as munkahenger az 6,4 Bar nyomásnál  ~500 Kp. erőnél kezdje oldani a behúzót - úgy állítod az előfeszítést...

svejk

Most jól értem, hogy 4 Morse szerszámtartók végérbe akarsz golyós megfogású gombákat tekerni?
De ugye ki is kell lökni a morse-t amihez szintén jelentős erő kell.

fektiforg

"A tányérrugókat kell előfeszítenem az M16-os menetű szárral,úgy hogy kb 500kp erővel tartsa benn az iso4-es kúpot"

Szerintem ISO 40 -re gondolt

KoLa

Igazad van! amit mérni tudok az a levegő nyomása, visszafelé kell indulni! légnyomás,munkahenger átmérő,erőfokozó himba áttétele, eredő erő = 500kp [#eljen]

KoLa

ISO 40-re gondoltam, vagy BT 40-re.

KoLa

Na eljutottam a próbáig!
Légnyomás 7bar, munkahenger átmérő kb 68mm = 259.2 kp
Himba:
Erőkar 300mm teherkar 60mm eredő erő= 1296 kp
Ez áll rendelkezésre a nyitáshoz, szóval bőven megvan az 500kp.
Addig feszítettem elő a tányérrugósort míg nem kezdett lassulni a mozgás, és a végén már nem érte el az alsó holtpontot, ekkor egy kicsit visszább vettem hogy tempósan működjön.
Nekem nagyon kevésnek tűnik ez a meghúzás, így kézzel, érzésre, nem ehhez vagyok szokva!
Hiszek a számoknak, úgy döntöttem!
Szépen működik, jobb mint gondoltam!
Még szét kell szednem a festéshez és a zsírzáshoz, aztán majd lefotózom.

István83

Üdv!
Segítséget kérnék,nincs valakinek a fotón látható folyadék temperálóhoz valami használati utasítás?
Van egy ER 53 as hibám ami fogalmam sincs mi az.

sufnituning

Szerintem senkinek nem lesz.
Nekem is volt ebből kettő, ugyanevel a hibaüzenettel.

De én kivettem belőle az elektronikát,
újraépítettem az egészet.

Valószínű, ha feltöltöd az adott gázzal, neten fent van, akkor jó lesz, de ez lutri.
Előtte a csatlakozásokat érdemes átnézni, de lehet, hogy a nyomásérzékelőt kell kikötni, de akkor nem fog hűteni.

István83

De működni működik legalábbis eddig.Az 53 as hiba mi lehet?