Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Esetleg ez? [#nemtudom]
[#t19p168534#]

J-Steel

Vettem a vásárban egy fogaskerekes olajszivattyút. Feltehetőleg valami munkagépé lehetett. Olyan öklöm méretű a háza , picit talán nagyobb.
 Ferde fogai vannak.
 Szeretnék belőle egy teszt vákuum szivattyút csinálni tiszta levegőre.
 Az ilyen szivattúkban az olaj felelős azért, hogy jól zárjon és kenje. A kérdés az, hogy vajon elég lehet-e hogy a fogaskerekre csöpögtek némi olajat, amit a másik oldalon összegyűjtök? Volt valakinek ilyen tapasztalata?
 Köszönöm a választ!

zozo

Nem a fogak kenése a kritikus, hanem a fogaskerekek oldalfelülete és a ház közti olajfilm kialakítása, valamint a tengelyek kenése. Azért 10-20 percig biztosan bírni fogja, ha jó beolajozva rakod össze. Tehát rövid teszt idejére akár jó lehet.

Rabb Ferenc

Felejtsd el, nem arra tervezték... Vegyél egy szénlapátos vákuum szivattyút, az majd teszi a dolgát.

De nem a kenés hiánya a fő ok az alkalmatlanságra hanem a rések mérete. A hidraulika olaj és a levegő sűrűsége és viszkozitása között elég nagy az eltérés.

zozo

Régen az olajégők szivattyújának felújításakor a síkköszörű alá együtt együtt tettem a középházat és a fogaskerekeket,  aztán az oldallapok is felköszörültem.

Az első darabnál köszörülés után csináltam az egyid dekni alá talán 3 század vastag papír tömítést. Gondoltam, meghúzom, marad még 1-2 század rés. Büszke voltam magamra, milyen frankót alkottam. Aztán másnap visszahozták, kevés a porlasztó nyomás :)  Tömítés kivétele után lett jó.

Gyakorlatilag 0 réssel működött és a gázolaj mégis biztosította neki a kenést. Hogy ezt hogyan csinálta, ma sem értem :)

mdani2

Egy próbát megérhet, de szerintem több olaj kell, mint a csepegtetés. Ott az olaj nemcsak a fogaskerekek kenését látja el, hanem a siklócsapágy is abban fut és még a hűtésről is ez gondoskodik. Amúgy az ipari csavarkompresszorok is így vannak kenve/hűtve:
https://www.compair.com/en-gb/technologies/oil-lubricated-air-compressor

De ott más a csapágyazás, annak külön kenése van. A másik, hogy a vákuummal bajba leszel, mert egy óvatlan pillanatban az olaj visszajuthat oda, ahova a vákuum kell. Szerintem is jobban jársz egy lapátos vákuum szivattyúval. Annál viszont figyelni kell a beszívott levegő minőségére, mert ezek a szivattyúk nem szeretik a nedvességet meg szennyeződéseket. Hamar tönkre fog menni benne az olaj, vagy a kopás miatt visszaesik a szívó teljesítmény.

Kidwick

Csinálj inkább hűtőgép kompresszorból az működik is .
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Csuhás

Használ valaki estleg olcsó kínai DRO-t marógépen? Konkrétan a HYMSEANN SNS3V típusra gondolok. Ha igen, megnézné, hogy a lekerekítés funkció beállításának első két lépése megfelel-e a leírásnak? Nálam ugyanis az első két beállítási lehetőség kimarad. Illetve elképzelhető hogy ezekhez létezik javított fw?

ecp4rs0md

Esetleg ehhez az ultrahangos jeladóhoz ért valaki? Sajnos nem kapcsol. Típusa ugt-529, hol lehet ezt beszerezni? Köszönöm.

TBS-TEAM

Közvetlen a gyártotól:IFM
József

noctiluxx

Sziasztok! SAKO SKI780 inverterrel van valakinek tapasztalata? Nem tudok megadni minden paramétert sajna, amit kellene..

zxw2wfesy

Sziasztok
Van egy MAHO 600E-m, amin valamelyik korábbi tulaj cserélte a vezérlést UC300USB-re. A felépítés a következő: UC300 adja a step/dir jeleket, a sufnicnc féle smc-boardnak, ami pozi vezérlést csinál, a Heidenhain mérőlécről kapja az encoder jelet, és az öreg indramat drivera bemenetét vezérli a +-10V analóg jellel. Az X-Y tengely tökéletesen működik, sajnos a Z hajlamos belengeni. A mérőléc takarításon már túl vagyok, és kipróbáltam egy cserélt biztosan jó léccel is. Nagyon úgy fest, hogy egy kicsit állítani kéne az SMC board paraméterein.
Vettem usb-rs232 kábelt, feltelepítettem a drivert, beállítottam com1, 38400kbps, N 8 1,re a komunikációt, de az SMC terminál progival továbbra sem sikerült kiolvasni a paramétereket. Nem dob semmi hibaüzenetet, de továbbra sem komunikál a pc a boarddal. Több laptopon is próbálkoztam. Tud esetleg valaki segíteni? Mit csinálok rosszul? A következő lehetőségeim vannak:
-itt a fórumon segítetek, és valahogy beállítom
-valaki (nyilván megfizetem) vállalja, hogy eljön, megoldja
-valakinek van 1-2 ilyen boardja, és minden a komunikációhoz szükséges drivere-kábele, ami tuti működik együtt, és hajlandó eladni nekem, és kicserélem
-hagyom a francba, kidobom a Z-ről a DC szervót, kap egy fékes 1kw-s Leadshine AC-t, és azzal működni fog.
Nyilván ez utóbbi nagyobb meló, többe is kerül, így ha tudtok segíteni, azt megköszönöm.
Üdvözlettel
Nagy Viktor

svejk

Nem tudjuk hol vagy helyileg. [#nemtudom]

zxw2wfesy

Kaposvár.
Beállítottam, csak balfék vagyok, telefonról nem vettem észre a látható rublikákat...

petren404

Igen, úgy tűnik, hogy a leírás egy korábbi verzióhoz van. Az egyszerűsített körív funkció nincs meg.