Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Pedig egyszerű , a rövidzárak hiányoznak úgy látom , a képen .
Próbáltad már ? És nem forgott ?

RJancsi

Csak angolt ne! Vagy csak ha ért a víz és csatorna szereléshez is

RJancsi

hostya

Tegnap láttam, amikor kinyitottam a mérőszekrény ajtóját,  -mert egy újonnan beszerelt konnektort,+ egy kapcsolót akartam bekötni, és áramtalanítani kellett- hogy a (műanyag) plomba zsinórok egy része szakadt.
Láthatóan a napfény UV sugárzást nem bírják ezek a plombazsinórok ..
Látszólag a műa bevonat alatt valami fémsodrat van, de úgy tűnik az a fémsodrat is valami fém színű műanyag, mert az is elszakadt minden külső behatás nélkül..
(A ház, meg a mérőszekrény is 1981-ben készült)
A mérő csere és a plombázás kb 3..4 éve volt.

Tavaly az éves leolvasáskor a leolvasó szakember szóvá tette a zsinór szakadást, (akkor még csak egy volt, most már több is van..) és azt mondta hogy jelenti a szolgáltatónak, de azt is mondta hogy én is jelezzem(!)..
Én jeleztem telefonon+e-mailben is.. -Nem történt semmi, azóta se-..[#nemtudom]
Most jön újra a leolvasó, kíváncsi vagyok hogy észre veszi-e  ő is a plombazsinórok állapotát.

Én nem szeretném ha ebből nekem bármilyen hátrányom keletkezne, mert én hozzá se nyúltam.
Még az a jó hogy a 3f mérőn csak bomlik a plombazsinór, de még nem szakadt el.. (kép5)

Azt meg végképp nem értem, hogy a szolgáltató által megbízott vállalkozó miért olyan gagyi plombazsinórt használ, amit az uv tönkretesz néhány év alatt..
 Arról már nem is beszélve, hogy a mérők alatt levő 40+ éves(ösze-visza furkált) "guman" táblákat miért nem cserélik egy-egy mérőcsere alkalmával, -hiszen az is a méretlen/vagyis a szolgáltató oldalán van- ha már le is plombázzák.?

Mit lehet ilyen esetben tennem, hogy jogszerűen igazolni tudjam a szolgáltató felé a tapasztalt hibát, és ne legyen hátrányom a gyatra plombazsinór miatt??

KoLa

Nem próbáltam még mert nincs sok idő a bekötésre.
Meg kell szakítanom a bejövőt és átküldeni ezen a mérőn!
Sejtésem szerint L1 L2 L3 a be és nulla be
A kimenő mindig a mellette lévő, mit zárjak itt rövidre?

jani300

Igen !
De !
A két nagy csoki valóban így van , azok a mérő árambemenetei .
A kettő közt van viszont a feszültség bemenet ,beljebb ,feljebb . Azokhoz tartozik egy gyári összekötő ,én azt nem látom a képen .
Kivehető , az áramváltós üzem miatt .

KoLa

Nem tudom hogy mi az áramváltó! kell az nekem egy két gép fogyasztásának a méréséhez?

jani300

Nem kell !
Jó neked a direkt mérés !
Segíthetne valaki egy képpel a kis nyomi hidalásokról ...
Van ganzos 3f mérőm ,csak el kellene menni fényképezni ...
Sose volt bekötve .

KoLa

Akkor most kell hidalni vagy nem?
Mingyá' lehidalok!

jani300

Kell hát .
Elvileg gyárilag benne van . De (mondom akkor úgy ) egyéb okok miatt ki lehet venni ,és én úgy látom nincs ott .
sEGÍTSEM MÁR VALAKI , BASSZUS :)
vAGY ELMEGYEK ÉS CINÁLOK KÉPET HOLNAPRA :)

KoLa

max 32A mérése lenne a feladat!

KoLa

Innen hiányzik valami?

jani300

Az "1" nagy "csoki " kéne hogy össze legyen kötve a beljebb lévő "2"picivel .
Az "1" nél beljebb látszik egy kisebb luk is ott kéne lenni valami kiemelt csavarnak de ezt a típust még sose láttam ,a ganzost se mostanában .

KoLa

Ok! Köszönöm az aktivitásodat! megoldom.

Szalai György

,,mert én hozzá se nyúltam"

Hát kérem, ez egy néhai viccben szereplővel iker eset. Amikor a szocializmus építménye összedől, a cement meg azzal védekezik, hogy: Én kérem ott sem voltam.
Az UV sugárzás egy ismert károkozó, ami ellen védekezni kell és lehet.