Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Na az lenne még valami ha a főnököm lenne .... :)
A két szilent csak hatezer bele ...
Megcsinálom hármas lemezből ha muszáj , vagy négyes .
B

jani300

Nem vállalok én ilyet , haverok ,megsajnáltam őket .
Lekellett venni a lökhárítót is hogy hozzáférjek lánggal egy kivágott lyukon a hátsó behegesztett anyához ,rendesen sárbanállt ...
Bárki szinte letudta volna szaggatni a csavarokat , csak utána hogyan tovább .
Azért tettem ide a képeket hátha kapásból küld valaki egy linket hol kapható új . Én eddig nem találtam .

svejk

Miért nem vetted elő az előző linkelt videóban levő - 23:26-nál látható indukciós melegítőt? :)

Néztem folyamatosan a videót már-már azt hittem a láng elő sem kerül.

jani300

Miért nem vetted elő az előző linkelt videóban levő - 23:26-nál látható indukciós melegítőt?

Igen ,az egy nagyon hasznos dolog , olyan ami nekem már nem lesz .
Jó nagyot akartam mindig mindenből .
Most lépcsőzhettem a nagypalackokkal .

sufnituning

He indukciós melegítő[#ejnye1]
Én a lézerkardommal szoktam ilyeneket
megoldani.[#eljen]

svejk

Csak kíváncsi vagyok.
Milyen területen használatosak ezek az M16-os csatik?
[#t19p163377#]
Én még a gépiparban nem találkoztam velük.[#nemtudom]

onagy

Analóg mérő-érzékelők, pl nyúlásmérő bélyegek, vibroszenzorok, PT100 hőmérséklet érzékelők, Heidenhein enkóderek stb. illetve ezek mérőerősítői ilyen csatival is lehetnek szerelve.
O.

simarex

félre ment töröljétek

remrendes

Siemens S-es feederek csatlakozoja nagyon hasonlo.

svejk

Aha, köszönöm!

No ilyenekkel nagyon ritkán találkozom.

kicsi1990

Sziasztok Tisztelt Forumtagok!

Segítségre lenne szükségem .

Adott egy régi magyar portöltő gép.
Maga a töltő spirált egy 1.1kw-os aszinkron motor hajtja.

A hajtás ki van egészítve egy tengelykapcsoló-fék kombóval.
24v DC mindkèt tekercs.

Ennek a kombónak van egy őskövület vezérlő panelje ,ami igen kisipari termék,ez meghibásodott .
Az érdekessége ,hogy teljesítmény tranyók kapcsolják a tekercseket .

Az egész gép dugig van relèkkel+ a panel sem jól működik ( nem kapcsolja a féket) ,èn nem szeretnèk a panellel foglalkozni.

Elképzelésem  az lenne ,hogy ezt a panelt ha kivàltom relékre ,azok kapcsolnàk a két tekercset PLC ben megadott paraméterekkel.

Igazából nem tudom miért a panelon teljesítmény  tranzisztorokkal kapcsolják a tekercseket ,csak a gyorsaság miatt lenne?

A tekercsek adatai :
Tengelykapcsoló: 24v 36w

Fék: 24v 28w

Tehát nem nagy àramok folynak rajtuk.

Elképzelésem szerint úgy lenne,hogy a fék folyamatos lenne mindaddig ,míg a tengelykapcsoló nem kap jelet .
Mondjuk 100ms késleltetéssel kapcsolgatnám a két tekercset egymáshoz képest.

A motor mindig forogna ezektől függetlenül.

A megrendelő nem kér grammos adag pontosságot 2dkg +/- sem gond neki.

Ez így jó lehet,illetve a fék tekercs a folyamatos üzemet bírja?
Nagyon köszönöm előre is!
Üdv.

svejk

"Igazából nem tudom miért a panelon teljesítmény  tranzisztorokkal kapcsolják a tekercseket..."

Mert az a gépet még az örrékkévalóságnak szánták... ellenben gondolom a tápegység nem kapcsolóüzemű, tehát az meg még az atomvillanást is átéli.

A PLC biztosan egyszerűbb, de a tekercsek meghajtását hagyd meg az eredeti verzióban.

svejk

" a tekercsek meghajtását hagyd meg az eredeti verzióban."

Mondjuk ha bipoláris a cucc akkor lehet elég sokat fogyaszt a meghajtás, de MOSFET-ekkel szintén örrékkévalóság lenne és egyszerű illeszteni a PLC-hez.

Persze tarnyós kimenetű PLC kell..., bár a PLC-kben azért nem himi-humi relék vannak, ha rendeltetésszerűen vannak terhelve akkor nagyon sok kapcsolást kibírnak.

kicsi1990

Nagyon köszönöm Svejk!

Sima trafó -gratz-kondi a táp ,ja azt nehéz kinyírni...

Akkor megfogadom a tanàcsod , féltem hogy a tranyókkal esetleg valami pwm ,vagy valami analóg fesz variàlás van , ebben nem voltam biztos .

Egyébként kipróbáltam simán relèkkel ( amit az előzőleg elfelejtettem megemlíteni) ,szépen működött a hajtás ,illetve a tekercsek aramfelvetele is fedte az adattáblán megadott paramétereket .

Köszi mégegyszer ,

svejk

Ezek a mai 5 mm-es slim relék is tudnak 20 ms-os kapcsolást, de azért nagyon nem mindegy hogy Ag vagy Au és ötvőzői érintkezőkkel rendelkeznek, ez látszik az árukban is.