Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Van egy készülékem amit fel kell újítani, olyan helyen üzemelt ahol kénhidrogénes forrásvíz van, ez megtámadja az ezüstözött alkatrészeket, rezet, de az ónt nem, a NYÁK csatlakozókat kellene megtisztítatnom a szulfid rétegtől, mechanikusan nem férek mindhez hozzá, milyen módszer vagy vegszer lenne jó? Ultrahangos mosót gondoltam alkohol esetleg szódabikarbónás vízzel, amik vannak kontakt spray-k azok nagyon gyengék ide átmeneti javulást okoztak csak. Mi lenne a jó megoldás?

onagy

Ezüstözött kontaktfelületeket Delu nevű ékszertisztító folyadékkal szoktam lemosni. Utánna gyönyörű fényes. Kőolajfinomítók, szeméttelepek környékén magas kéndioxid és kénhidrogen koncentráció az ezüst intenzív patinásodásához vezet, eddig csak ez az anyag vált be ennek tisztítására. Enyhén savas, korrozív kissé a rézre ez az anyag, ezért a felület gyenge lúgos semlegesítése ajánlott tisztítást követően.
O.

NickE

Van egy műanyagajtóm, amiben a zár elromlott. Az a kisebbik probléma, hogy eltört, de hiányzik egy része, gondolom, fogak, ledarálta, letört, ...
Soha nem szereltem zárat. Van esély a hibás alkatrész pótlására vagy felejtsem el, komplett csere lesz?

Zár típusa: 6-30005-AQ-0-6
Eltört alkatrészen ez van: GU 9-39436-(08)

zozo

Nem árulnak alkatrészt hozzá. Csere lesz.
Minimális esély, ha van zárszerelő vállalkozó ismerősöd, esetleg van neki bontott.

Nagyon sok féle van ezekből forgalomban, ócska anyagminőség a legtöbbje, rugók törnek, fogaslécek lenyalódnak, spiáter alkatrészek törnek, rögzítő csapok kihullanak stb.

Ha újat veszel, állítsd be, hogy ne szoruljon, ne feszüljön sehol, kilincs kis ellenállással felmenjen ütközésig, mert különben hamar széthullik.

zozo

Ja, és a zárad típusa GU-xxxx   Ezt a homloklapjába (hosszú élen)  találod belenyomva.

Kidwick

Üdv!
Tudja valaki,hogy ez milyen szerszám?
videó,képek
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

sufnituning

Szasza43

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az alábbi elektronika javításához.
Egy Festool df700 dübelmaró elektronikája.
Köszönettel.

NickE

Igen, teljes zárcsere lett a vége.

Distributor

Szia!

Mi a hibajelenség? Mit mértél eddig rajta?

GPeti1977

Van egy híd daru ami 3,2 tonnát bír el névlegesen, viszont most már letilt 1 tonna körül. Az ilyen darukba mi érzékeli a súlyt? A motor áramfelvételét méri?

2f428kduf

Vagy 20 évet dolgoztam daruk üzemeltetésével, karbantartásával. Az öregebbek a kötelet egy csigával kicsit elgörbítették, rugó ellenében. A teher ki akarta egyenesíteni a kötelet, a csiga nyomta össze a rugót, ezt az elmozdulást 2-3 mikrokapcsoló érzékelte.
A modernebb nyúlásmérő bélyeggel tette, valamely tartó nyúlásával.
Az öregebb jobban kézben tartható volt, talán még pontosabb is.
Hid-darun egy futómacska van fent, ott kéne kutakodni.

wkbgzy80t

Sziasztok!

Villanyszereléssel kapcsolatosan vagyok elakadva.

Klíma kültéri egységeket kellene bekötnöm. 2 db van egymás mellett.

A lényeg, hogy nem kizárt, h vmikor szeretnék H tarifát kérni rájuk és úgy szeretném megcsinálni hogy a vezetékekekt már ne kelljen bolygatni. Tusom, h fixen kell kötni őket, ez nem gond.

Adatlap szerint darabonként 1,5kw-t vesznek fel, 7A névleges 12A max. Viszont a H tarifa szerinti nyilatkozatukba C20 kismegszakító van beírva.

Nekünk 3x16A az óra, tehát ez az első probléma, nem értem minek kell nekik 20A megszakító, van-e értelme egyáltalán 16 óra után betenni C20as megszakítót bárhová...

Ez a probléma rögtön hozza a második kérdést/problémát is: közös vezetéket szerettem volna vinni egy külső dobozig, ahol kapnának külön kismegszakítókat, így viszont a közös vezetéket is biztosítani kell külön egy nharmadik megszakítóval, és ha jól tudom minden lépcsőben "lejjebb" kell lépni a megszakítókkal, így viszont ez már problémásnak tűnik.

Nem a vezetékkel akarok spórolni, csak amikor eredetileg csináltam a villanyt nem volt szó klímáról, random betettem üres védőcsöveket egy csomó helyre hátha kell alapon, de sajna ami ide vezet az kicsi, és csak vezetékekre szétbontva férne el benne 6 db 2,5 vezeték.

Ha lenne valakinek javaslata rendkívül hálás lennék.

remrendes

Nalam is hasonlo a felallas, egy 5.5 es egy 7kW-os klimaval.
A villanyoratol a klimakig 3x6-os foldkabellel mentem, onnan egy kulteri kiselosztonal van szetosztva egy 20A es egy 16A-es kismegszakitoval, 3x2.5 es 3x4-es GT kabellel.
A H-tarifara 25A-t igenyelhettem.

Révész Richárd

A H tarifa mérőjét a méretlen fővezetékre kötik a 16A megszakító elé, így annak semmi köze nincs hozzá.
Úgy tudom lehet rakni a mérő után kismegszakítót de csak plombálható dobozba.
A csövezést úgy kell kialakítani, hogy a plombált mérőtől a klímáig nem lehet megszakítani.
A szerelésről nyilatkozni kell, hogy a kivitelezés a vonatkozó szabványnak megfelelően történt.
Egyébként annak a klímának elég a 1,5-es vezeték 13A-es megszakítóval biztosítva.