Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Köszönöm !
Nem használták , így vették.
Nem érdekel semmilyen kuncsaftkör , legalább ötöt küldtem el a héten .
Ja , ma hívott egy jóember ,kellene egy folt a küszöbre ,csak egy lemez kell rá ő már kifújta púrhabbal ...
Csak annyit mondtam ,jól van majd kivakargatod ....
Nincs kuncsaftkör ! Előveszik a sajátjukat !!!!!!!!!!!!!!!
Ismerősök vannak , de gondolkodom akarom e ismerni őket :)

KoLa

"Korrekt szakemberek vannak most is,-nem is kevesen- csak azok nem vállalják el az ilyen járművek javítását"

A mai korrekt autószerelő szakemberek is számítógéppel dolgoznak mint ahogy mi is, próbálgatjuk, hogy kéne kevesebb munkával megoldani egy bonyolult feladatot.
Az autó javító műhelyek már csak cserélnek alkatrészeket!
A számítógép megmondja mi a hiba, a számítógép megmondja hol lehet kapni, a számítógép megrendeli, másnap hozza a futár, kiszerel,beszerel, kész, 100 ezer.
Az ilyen szétrohadt kasztnik meg a 'régi öregeknél' kötnek ki! akik nem mondják azt: hogy ez javíthatatlan!
Hanem fogják, és megcsinálják! nem egy nap alatt, mert kell hozzá lemez is, meg egyébb felkészültségek ami Janinak meg van!

hostya

Az autószerelők tényleg úgy dolgoznak ahogy írod..

De a karosszérialakatos is "valahol" autószerelő, mert a(z) (önhordó)karosszéria(felépítmény), ugyanolyan fontos része egy járműnek mint a motor, vagy a futómű.

Akkor most kérdezek egyet.

Te mint nem régi meg nem is öreg[#wave], de tapasztalt forgácsoló elvállalnál olyan fékdob/féktárcsa szabályzást aminél már a többszöri szabályozás illetve kopás után a falvastagság a megengedett méret alatt van jócskán, ráadásul még repedt is..?

A repedést is meg a szabályozást is meg lehet oldani, mert elvileg javítható, -és még pénzt is lehet vele keresni, vagy éppen kisegíteni egy jó ismerőst/barátot- (hegesztő van, eszterga van, szaktudás van) semmi nem hiányzik.

DE...!!
A DE.. után kell elgondolkodni egy kicsit, hogy mit vállaltál, és mit csináltál felelősséggel..

Én kedvelem Janit, de ő írta hogy: "Gazdasági totálkáros , nem éri meg ,tudja ezt más is ."
Ennek ellenére elvállalta és szerintem  meg is fogja csinálni.
DE..
Megint ez a fránya DE...

jani300

Platós kisteherautó .
Van alváza .
A fülke ugyan nem levehető , de benne van az alváz .
A motorja ezeknek nagyon jó .
Az lenne az igazán ződ ha a bódé is bírná .
De szét kell válogatni és a megfelelő konténerbe dobni .
Had pörögjön a gazdaság .
"De" értem mire célzol .
A fellépő részük hamar eltűnik .
Egyébként is ,a neten találtam a képet :)
Most azért keresek egy alváz egyengetős videót , ott is szakszerűtlen a dolog meg egyengetik a gombóccá gyűrt dolgot ,pedig nem is pakisztánok .
Nem tehetek róla nekem tetszik , de tudom hogy az eredeti tartása már sosem lesz meg .
Egyébként szinte hibátlan kis kocsikon is eltud fogyni a bölcső . Azt is el kell dobni !
Fékdob ... Kicsit ledöbbentem ,egyet alig lehet venni , párban erőltetik .
De a csere a szakszerű , hiába hibátlan a másik !
A fiatalok azt sem tudják mi az hogy szabályozás ,csak a csere jó !
De megértem ,mert igazából nem olcsóbb .

jani300

Sose lesz olyan szilárdságú mint eredetileg !
De szerintem nem a Józsibácsi sufnijának tűnik .
A munka nekem tetszik , és nem is sablonos , inkább egyedi munkák .

B.Zoltán

Most, hogy autós témában vagyunk, lenne egy kérdésem.

Kihegesztettem a Suzuki küszöbét, mivel lehetne, és hogyan jól megcsinálni az üregvédelmét.
Eredetileg valami zsíros anyag volt rajta, ott ahol még rajta van eredeti állapotban van.

svejk

Jani300 földid, majd lefújja purhabbal :))

svejk

B.Zoltán

Akartam írni, hogy purhab kivételével, esetleg még ha kell én fogom hegeszteni.
Egyik bontóban mondta a tulaj, hogy fáradt olajjal.
Lehet, ő szétbontás kapcsán jobban tájékozott üregvédelemről.

B.Zoltán

fisrcxuk3

Az a zsírszerű dolog az inkább ,viaszos,  pl. Lobakon cég üregvédő anyaga. Jobb autó festék boltban lehet venni  , mipolán csöves  , rücsi pisztolyra  hasonlitó ,furatba dugható készüléket, s alváz -üregvédő anyagot.Azt hiszem én Würt-öt vettem, kiváló cucc.
A fáradt olaj -gépzsir kombó már a múlté,bevallom tőlem is kértek olyan küszöbcserét, amiből nem folyik ki a fáradtolaj.

remrendes

B.Zoltán

Köszönöm a tanácsokat!

jani300

Ráment szinte az egész nap míg kivarázsoltam .
Méteres csőhosszabbító , akkus kerékkulcs , nem jön ...
Na előbányásztam a láng hegesztőt , nagy keservesem kijött , a legmakacsabb csővel kihosszabbított vonóhorog csavar is .
Hát ugye különálló alkatrész ,de eddig még nem találtam hogy lenne új .
6 ezer körül van csak a gumi bele .
Hát most csináljak ilyent is ?
Kicsit unom már :(

ywathzay

Arra a rozsdakupacra való? Ha igen, tulajjal beszélsz, főnök lesz még 6ezer valamennyi az anyagköltség.... vagy hozzon ő.