Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sastas

Üdv!

Az alany egy kínai főorsómotor vezérlője. hy02d223b a pontos típus. Kb 2-3 éve vettem, akkor kipróbáltam, beparamétereztem, működött, most elővettem, hogy az épülő cnc-mre feltegyem, kipróbálom előtte. A gond az, hogy a kijelzője teljesen sötét. Gombok nyomkodására nem reagál, ledeket sem villogtatja fel.
Ugorjak neki a kondikat kicserélni, vagy valami egyszerűbb nyűgje lehet? Esetleg Csongrád/Debrecen/Békés környékén van valakinek hasonlója, akkor elvinném egy próbára, hogy a szalagkábelhibát kizárjuk...
Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném.

Jozs

Sziasztok !

Egy 230 V -os villanymotor tönkrement zavarszűrő kondenzátorát szeretném kicserélni. Típusa: MIFLEX KSPpz-6.

Kicserélhetem szerintetek KSPpz-10 -re ( mert olyat lehet kapni úgy láttam ).

Illetve mi van ha teljesen kihagyom, tényleg csak zavarszűrést végez vagy a működésre is hatással van ?

Köszi.

jani300

Szerintem nyugodtan kicsípheted .
Egy régi kávédarálóban nekem felrobbant a kezemben .
A kapcsolója is szétment a robbanástól ,azóta bedugós direktben .

Rabb Ferenc

A zavarszűrő zavart szűr, ez a dolga. Ha csak simán átkötöd a helyét akkor semmi nem akadályozza meg a kefeszikrázásból adódó zavarok hálózatra jutását. De a mai "digitális" világban már nem fog csíkozni a tv és a Sokol rádió sem fog sercegni.

Persze néhány érzékenyebb, vagy kevésbé védett elektronikus eszköz dobhat tőle egy hátast... Nem véletlen találták ki - és alkalmazzák - az EMC direktívában foglalt ajánlásokat.

Jozs

De annak gondolom nincs jelentősége, hogy 2,5nF helyett 2,2 -t vagy 2,7 -t teszek be (?)

fn47xk7ei

Gondolom ez egy újabb vicc... a szomszédok felé.

Rabb Ferenc

Komoly hatása nincs, csupán a szűrt sáv határai változnak, a fő funkcióját betölti.

De akkor most cserélni akarod az említett KSPpz-10 típusra vagy diszkrét elemekből egyedileg kiépíteni? Mert akkor legalább X1 vagy X2-es kondikat használj!

jani300

Heti egy-két alkalommal megy néhány tíz másodpercig .
És szerintem az inverteres tápokon nem is megy át .
Na de ki szólna ? :)
20 éve átszólt a szomszéd fiatalasszony , hogy mi ez a hupp-hupp , remélem ezen a télen rájönnek hogy mire való a fejsze
 :)
De egyébként ma szólt a szembe szomszéd hogy zörög a kapu minden éjfél fele ...
Először is két három naponta , megyünk sétálni a kutyával ...
Másodszor meg van legalább négy autójuk ,hajnalban is csapkodják az ajtót ........
Volt már komolyabb vitánk , odaküldött hozzám egy "közös" !!!!
ismerősünket hogy van a jóembernek pénze meg lehetősége .
Hát felvázoltam mi történhet ha esetleg tényleg sikerülne komolyan megilyesztenie ... Azóta egészen nyugis tud lenni :)
Na de pozitívnak kell lenni és tegnap nem is sétáltunk a blökivel :)

PSoft

Idéz20 éve átszólt a szomszéd fiatalasszony , hogy mi ez a hupp-hupp , remélem ezen a télen rájönnek hogy mire való a fejsze

Ez, teccik! [#eljen]

jani300

Most néztem kályha és kazán program is indul .
[#nemtudom] Nekem igen régóta van mindkettőből ,több is :)
Pedig ezen a télen gondoltam élvezem a boldog nyugdíjas létet ,és használom a gázkazánt , hát ja ,lehet a melegvizet is vegyessel csinálom :)
De , lesz tavaszra hely az udvarban ,bőven :)

3vv2btrhv

Kezd a dolog nagyon idegesítő lenni . Asszony követeli tőlem : biztosan van a Neten valami ,a feltöltő áram rezsi csökkentéséről.
Én semmit nem találok.[#csodalk][#conf] .

Rabb Ferenc

Miért gondolod azt, hogy a "feltöltős" fogyasztásmérő által mért villamos energiára más tarifarendszer vonatkozna???

Pontosan annyit fizetsz kWh-ként mint bárki más lakossági fogyasztó. Csak Tőled előre kérik a pénzt mert valószínű, hogy utólag nehezen tudták megkapni a szolgáltatásuk díját...

Ez nem egy kedvezmény számodra hanem kényszer arra, hogy fizess az áramért.

jani300

Ez nem minden esetben igaz , lehet kérni is a feltöltős órát .
Akkor is ha soha nem volt gond a fizetéssel .
Szerintem ez az alábbi esetben is így van ,mivel már volt erről itt szó .
Kicsit rosszul hangzik amit írtál .

3vv2btrhv

Most , amikor bővítettem a hálózatot megkérdeztem : vissza lehet állitani normál mérőre ?Igen csak kérvényezni kell , ( négy hónap az átfutási idő ) Feleségem meg azt mondta , igy jobban tudja követni fogyasztást. [#kacsint]

jani300

Jól van .
Mindegy is , feltöltősen egyszerűbb ,nem kell izgulni mikor jön a számla :)
Mondjuk ha este 11 kor fogy el akkor nem tudom , lehet e bankkártyával mobilról feltölteni :)