Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zoli0302

Ez biztos jó, csak azt kell kitalálnom hogy jutok ilyen egzotikus cam programhoz :)

2am4nwzib

Szerintem a Autodesk Fusion360-on is megy , az pedig ingyenes
 hobby kategória .

hkrfrehev

Sziasztok!

Olyan szakembert keresek aki tud nekem segíteni egy burny 2.8 cnc plazmavágó vezérlő és PC összekötésében, illetve program beszerzésében ami kommunikál vele! (Természetesen nem ingyen gondolom!!)

A gép még nem került a helyére, ezért csak kb. július vége/augusztusban lenne esedékes. A gép helyileg Bács-Kiskun megyében van Kiskőrösön.

Ha valaki meg tudja csinálni kérem ne tartsa magában!  
Elérhetőségem: pohangeri@gmail.com

Köszönöm előre is!

TBS-TEAM

József

TBS-TEAM

József

t3ngeetiw

Szép vasárnapot Mindenkinek!

Kicsi segítséget szeretnék kérni...
Adott egy AMT-102-es encoder,melynek A,B és Index jelét
szeretném Uc100-al,Uccnc-hez használni.
Pillanatnyilag csak az olcsó kis zöld kínai "Mach3 interface board áll rendelkezésemre a bekötéshez.
Rá lehet erre mókolni  az encodert valamiképpen?(A végálláskapcsolók,vagy a probe sorkapocsnál pl.?P10-P15 PIN)
(Nem végleges megoldásnak szánnám,csak "kísérletezéshez" kellene,anélkül
,hogy az Uc100-ban,vagy a pc-ben kárt tennék.)
Ha ez esetleg így nem megfelelő megoldás,akkor egyéb lehetőség van-e?

Előre is köszönöm,ha segítesz!

svejk

Hátha valaki ráismer...

'80-as évek végebeli HURCO 4. tengely.
DC motoros meghajtás rendesen tachoval, encoderrel.
(a képeken ugye ez most le van szerelve)

Az oké, hogy csigahajtás de működése/beállítása viszont nem világos és valami csoda folytán meg bírtam állni, hogy ne szedjem szét.
De ha nem segítetek az lesz a vége! :)

svejk

Szóval az alján egy vakdugó, gondoltam olajleeresztő, de nem hanem a dugó alatt valami állítócsavar van.
Mit is lehet itt állítani?

No meg az hidraulika gyorscsatlakozó a képen a tábla alatt? (bár kókány rajta így nem is biztos hogy hidraulika)
Pozícióban fékezhető lehetett?

svejk

Eh, senki nem ismeri!?

No mindegy még egyszer becipeltem a műhelybe -van vagy 70 kg- de sokkal okosabb nem lettem.

A gyorscsati valóban hidraulika.

A csigakerék hátsó fedelét levéve az alábbi látvány fogadott.

Sem gördülő, sem hagyományos csúszócsapágy nincs.
A csapágy és talán egyben fék szerepét is betölti a tengelyen levő beirdalt acél hüvely mely kb. 1 mm falvastagságú és az ezt körbeölelő radiálisan szorító műanyag "munkahenger".
8 bar sűrített levegő nem okozott érezhető fékező erőt -ha egyáltalán fék szerepe is van-  hidraulika meg nem volt kéznél.

Ezek után a másik kérdésemet mely az alsó állítócsavarra vonatkozott nem is erőltetem valószínűleg az első "csapágyhézagot" -mivel kb. az alatt helyezkedik el- lehet számomra ismeretlen módon állítani.
Ezt a részt nem vizsgáltam meg.

Tükörrel rátekintve a bronzkerékre keveset mehetett.
kapott friss zsírt aztán ha kell még mehet másik 30-40 évig.

szucst

Üdv a Fórumon,

Legújjabb méhes beszerzésű hajtóművömön ücsörög egy villanymotor.
3 vezeték +föld. Ellenállások 83 ohm kétszer, egyik páros között viszont 165..166ohm... semminemű adat nincs sehol a darabon...
Nem is hűtött a motor, összehasonlításképpen egy sima 3f 400V 90W osnak 243 ohmosak a körei...
Milyen motor (volt) ez? Villanymotorokhoz egészen keveset sem konyítok, ha volna valakinek tippje, kérem ne tartsa vissza...köszönöm!
Nyílván oka van h kodobták az egész hajtóművet így, de a mechanikában nem talátam zűrt... a tekercseknek se szaga, se színe nincs...
Jó volna ha életre lehetne kelteni és nem kellene valami mást rágyógyítani...

Szalai György

Ez olyan dupla csigahajtásos kapuszárny vagy ajtó nyitogató motornak tűnik.
A hűtés-nélkülisége szakaszos üzemeltetésre mutat. Rövid munka után sok pihenés kell neki.
Tekercs ellenállásai alapján 230 V AC feszültségű, üzemi kondenzátoros fázistolású segédtekercseléssel.
A segéd és a főfázis tekercs felcserélésével (átkapcsolásával) forgásirányt vált.
Asszem.

szucst

Szervusz,
Köszönöm a választ!
Valami olyasmi lesz, egy csiga, plusz kétlépcsős homlokhajtás.
Én egy forgatóhoz szeretném használni, nem olyan rövid üzemhez...
Ezek szerint motorcsere lesz...

Miki2

Szervusztok!
Segítséget kérnék!
A fűrész gépem motorjából valami furcsa zajt hallottam.
Gondoltam megnézem, és levettem a motor fedelét, hátha a csapággyal van baj.
Mikor szétbontottam a kép szerinti dolgokat találtam benne.
Ilyennel még nem találkoztam, és nem tudom mi lehet ez a miltak szerűen működő kapcsoló.
Talán a segéd fázishoz lehet köze?
Ha igen, hogyan tudom kiváltani, merthogy a bakelit alkatrész összetört benne.
Köszönöm a segítséget.

Miki2

Vagy talán belső hő védelem?

VViktor

Szia Miki!
Nem lehet hogy az a mágnesfék?
Csak tipp!!!