Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Nem a motorhoz van állítva az U/f karakterisztika. "Laposabbat" állíts neki.

Arany János

1. Nagyon béna vagyok!
2. Guglifordítóval meg sokkal bénább vagyok!
3. Amit eddig jól megjegyeztem, az a "Vissza alaphelyzetbe"!!!
   (ez már csukott szemmel is megy)
Ezt melyik pontban tudom állítani?[#nemtudom]

Arany János

Azt hiszem megtaláltam!
UFt.
Csak melegszik kicsit.
No jó!
Nem is olyan kicsit!

VighLajos

Szia Laci!
CURA 5.0.0 és 1.1.6.2 jelenik meg az about printer menüpontban.
Az induláskor húzott szálat is a levegőbe nyomta, az induló G-kódban átírtam hogy X 10 mm-nél, és ne 0.4 mm-nél kezdje.
A "HOME position"-t próbáltam a gépen átírni, de amikor a fejet bemozgattem az üveglap fölé, kiírta hogy túl messze van.
[#nemtudom]
A következő megoldás az lesz, hogy a kocsira ráragasztok egy ütközőt, ami megnyomja az X végálláskapcsolót.
Várom a tanácsodat.
Köszönettel:
Lajos

D.Laci

Az Ender nyomtatókat nem ismerem, a Curat sem használom, de ha minden igaz az M206 paraméterekkel meglehet adni a Home Offset-et.
pl.: M206 X20 Y-10 Z0.3

jani300

Mekkora lehet ezeknek a szerszámoknak a befoglaló mérete ?
Nem találok méret adatot .
Eljött az ideje hogy megcsináljam BED 42DH anyagból .
Az nem baj ha sose használom , de ez legyen meg , toltam már eleget más szekerét :(

jani300

Videók alapján 50x20 körül saccolom a talpméretét .[#nemtudom]

jani300

Videók alapján 50x20 körül saccolom a talpméretét .[#nemtudom]

JZoli

Sziasztok. Egy kérésem lenne, bár nem tudtam eldönteni, hogy melyik fórumtéma lenne a legjobb, így ide írok. A lányom eléggé bele van mostanában keveredve a misztikus világokba, a filmek és néhány könyv hatására. Szeretné, ha egy hasonló táblát csinálnék neki, persze a neki szükséges szöveggel, mint a mellékelt képen is van. Ez valami tünde szöveg lenne. Nincs véletlenül ehhez hasonló betűkészlete valakinek? A gravírozással nem lenne gond, de ilyen tipusú betüket nem nagyon találok, igaz azt sem tudom, hogy keressem.

RJancsi

jani300

6 , 27 nél 43 nak látom a szélességét

jani300

Ok 36 nál , 45 mili , megvan .
Bocsi a zaklatásért .
Meg kell tanulnom képet lopni .

VighLajos

Köszönöm, megpróbálom!
[#eljen]

svejk

50 m2-es fele részben új ajzatbetonra milyen cuccot kellene kenni ami még megfizethető és műhelypadló kinézetet ad?

RJancsi

Ha csak a kinézet a fontos, akkor bármilyen festéket. De ha az esztétikai szempont mellett időnként használni is akarod, akkor könnyű terhelésre betonfestéket, komolyabbnál már műgyanta padlóbevonatot. Utóbbi nyilván a legdrágább, de szegény ember drágán öltözik, a silány minőségű bevonatok hamar felkopnak vagy film formájában felválnak.
A legjobb megoldás egyébként egy komolyabb szilárdságú betonpadló utólag felcsiszolva vagy akár polírozva. LINK