Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Egy barátom fémipari szalagfűrészében kezd meghibásodni a süllyesztő hidraulika . Feltehetően fogy belőle az olaj . A gép elvileg osztrák ( Bernardó) de sok apró jelből arra következtetek hogy főleg kínai. Komoly gép , a mai ára 3800 euró .
Ki szedett már szét gyári süllyesztő hidraulikát ? Egyhatású henger van benne? Hová megy az olaj amikor süllyesztünk? ( egy koncentrikusan elhelyezett köpenybe?- hasonlóan az autóemelőkhöz )
.Én a hidraulikus kapcsolást olajtartály >fojtó visszacsapó szelep > egyhatású hidraulikus henger-nek képzelem el  ( a fojtó visszacsapó szelep fojtásával sorban  lehet még egy záró golyós csap is)
Nem igazán találtam a neten információt . Nem csinálni akarok, hanem egy gyári egységet megjavítani . Hol van és milyen kialakítású  ( a szerintem atmoszférikus )  olajtartály ?

Csuhás

Nekem szintén osztrák keretes fűrészem van. Azon a hidraulika nagyon egyszerű: a dugattyúrúd egy cső benne egy rúd, felül tekerő, alul kúpos tűszelep. A rúd a dugattyú felet átvan fúrva keresztbe, így a szelepen átjutó olaj a dugattyú fölé kerül a hengerbe. Ha kézzel emelem a keretet akkor a dugattyú tömítése biciklipumpa módra átereszti az olajat a felső térből az alsóba. ( Keretes fűrész így itt még van egy pici dugattyú amit egy excenter mozgat és egy csővel kapcsolódik az alsó olajtérbe, ez biztosítja a keret emelését a amikor visszafelé jár a fűrész )

ANTAL GÁBOR

Köszönöm a gyors választ. Folytatnám magánban  

Szívesen várom mások hozzászólását is !!!

ANTAL GÁBOR

Szia Íram egy hosszú összefoglalót de kidobott a rendszer

A rezumé : a rúdnak is van tömítése  mert a rúdoldalon kialakuló kis nyomás nyitja ki a lágy bicikli tömítéshez hasonló tömítést
A dugattyú nem tud felkoppanni a rúdoldali tömítés síkjánál mert az útját hamarabb határolja egy belső ütköző.( távtartó)  Így kapunk egy tartalék teret ( legyen póttér a neve !  ) Ezzel biztosítható hogy a dugattyúoldali tér olaja bele tud férni a a rúdoldali + póttér terébe.  Ebben a térben valószínűleg olaj és levegő helyezkedik el .
Olajat betölteni a kicsavart tűszelepen keresztül lehet a rendszerbe
A betöltéssel csínján kell bánni mert a túltöltés működésképtelenné teheti a rendszert

Csuhás

A rúd felül nincs tömítve, a keret megemelésekor a a dugattyú alatt vákuum képződik, és a nyitott felső térből a légnyomás nyomja át az olajt a dugattyú mellett. Esetleges olaj vesztesség nálam a felső dugattyúrudat vezető kupakot megemelve betölthető. Többlet olaj egyszerűen felül kifolyik.

ANTAL GÁBOR

Köszönöm . így is értem... ( és minden egyszerűbb) Azt hiszem a barátomnál nem ez a rendszer lesz . Szerintem hagyományos lesz a dugattyútömítés mert emlékszem egy külső kerülő vezetékre ( abban lesz szerintem egy golyós visszacsapó )

Csuhás

Megkerülő vezetékes rendszerre rengeteg találatot kapsz. Google Akár készen is vehetsz. Azt hiszem itt a trükk az hogy hengernek nem a tetején van a cső csatlakozás így a cső felett van egy kis légtér amiben elfér dugattyúrúd által kiszorított olaj. Ezt talán a kitekert tűszelepen a legegyszerűbb feltölteni, és túltöltve nem megy le az alsó helyzetig. Bár nehéz túltölteni mert beépített hengernél a felső légzsák ezt nem engedi.

kaqkk007

Volna egy kérdésem a hozzáértőkhöz : Normál esztergából milyen megoldással lehetne száladagolós gépet varázsolni ?
A többi dolog cnc-sítését valószínűleg meg tudom oldani csak a tokmány nyitása-zárása az amire nem igazán találok megoldást ..

svejk

Pl. egy ilyennel:[#t200p48613#]

Ehhez szinte már csak egy levegős munkahenger meg egy szelep kell.

kaqkk007

Köszi a segítséget !

3vv2btrhv

Tudom nem igazán ide való , de a FB-on hova tették a Messengert ?
Most sehol nem találom . Az összes megrendelésemet ott intézem .
[#csodalk][#conf]

Csuhás

Nálad lehet a hiba, nekem változatlanul megvan.

3vv2btrhv

Csuhás

Ha a csevegő ikonra kattintasz akkor mi történik?

3vv2btrhv

Újra indítottam a WINFOST , megvan .
[#wilting]