Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hkrfrehev

Köszönöm erre én is gondoltam, de nem tudtam, hogy ennyire befolyásolhatja.
Mindenképp kipróbálom majd akkor másik anyagon is csak egyenlőre ez volt kéznél a teszteléshez [#vigyor] Köszi!

Kidwick

Üdv!
Előkerült itthon egy vágóplotter. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e tesztelni fólia nélkül sima Papírlappal?
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

remrendes

Jo estet!
Van egy lezeres szintezom, amiben a fejre 4 nagyon vekony vezeto megy. Gondolom egy negativ es mivel 3 fejes, igy a 3 pozitiv. Mivel tudnam ezt helyettesiteni ami ennyire flexibilis? 2 el van szakadva.

nyiszi

Szia,
Én javítottam már ilyen hibát.
A telefonhoz való vezetékes fülhalgatók vezetéke alkalmas erre, mármint az elemi szálai.Valami spéci lakk bevonat van rajtuk.
Kicsit nehéz forrasztani de gyakorlással kilehet tapasztalni a jó hőfokot és akkor már megy.
Nem garantálom, hogy mindegyik gyártóé jó.
Nekem egész vékony külső átmérőjű, talán Acatel volt.
A javítás óta müködik kb.2 éve.

Motoros

Üdv Az Uraknak!
Kellene nekem egy ötlet a köv. problémára:
Adott egy DC 12 V-os (2A) ablaktörlő motor (Bakony művek) ami percenként kb öt másodpercre bekapcsol és utána vár a következő órajelre.
A központi vezérlése... ami 1973 -ban készült toronyóra vezérlés epromos programmal....néha megbolondul és folyamatosan adja ki a jelet, a motor feszt pörög a világba, ami nem neki való mert nem erre lett kitalálva, és túlmelegszik...esetleg le is éghet, kefe kopik stb.
Szóval kellene egy olyan megszakító biztosíték  ami érzékelné, hogy a motor mondjuk 60 fokos és megszakítja a motortápot.
Tudom ez tüneti kezelés, de most gyorsan ez kellene amíg a vezérlő hibája meg nem oldódik. Az nem gond, ha kiold és cserélni kell, mert gondolom automatába ilyesmi nincsen, meg nem is akarom túlbonyolítani.
Kösz
Misi

remrendes

Koszi! Eddig egy USB-s toltokabelt vagtam szet, de azt vastagnak talalom. Epp a napokban dobtam ki egy Nokia 3310-es headsetet. Nem kellett volna...

remrendes

Hobiztositek raerositve a motorra? 10A 72fok van a hestore-ban is.

Rabb Ferenc

TBS-TEAM

József

RJancsi

Mennyire kell pontosnak lennie az időzítésnek? Ha csak kb. kell percenként 5 mp-re beindulnia, az epromos megoldás helyett sokkal egyszerűbb 1 db 555 időzítő. Astabil módban megoldható, hogy kb. percenként billenjen át. Ha a kitöltési tényező 90% körüli akkor kb. 5 mp után billen vissza. A kapcsolójelet egy kis relével már a motorhoz tudod illeszteni. Jobb megoldás mint megvárni amíg a motor megsül.

Rabb Ferenc

Az egy perces impulzusoknak - gondolom qrvára. Merthogy mégiscsak egy óra és nem egy idősaccoló ami télen siet, nyáron pedig késik napi negyed órát...

RJancsi

Ha nem gond, hogy 5 másodperc helyett addig pörög a motor, amíg a hővédelem le nem állítja, utána meg akkor indul el (aligha egy perc múlva) amikor a hőbiztosíték visszatér alapállapotba (ha egyáltalán olyan típus), akkor szerintem belefér. Nyilván nem egy infúziós adagolópumpáról van szó, ha pl. valami szuszpenzió ülepedését kell időnkénti keveréssel megakadályozni akár még jó is lehet. Döntse el Motoros, hogy jó lesz-e neki. [#papakacsint]

Kidwick

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Motoros

Kösz Mindenkinek!
Most gyorsan rászerelem a motorra a Lomexeset vagy az automatát. Ez rajta is fog maradni, mert nem árt a védelem ennek a motornak, mert már ezt a tipust nehéz beszerezni, és nem akarom, hogy megsüljön.
Aztán majd próbálom megkeresni a valódi hibát ami azért nem egyszerű mert nem stabilan jelentkezik, most pl jó aztán pár nap és nekiiramodik amikor kedve tartja.
És azt ami jó per pillanat azt nem tudom megjavítani:(((((

RJancsinak: ezt valamikor 73 ban úgy oldtták meg, hogy percenként kvarcpontosan a központi dobozból jön egy kb 5 mp ideig tartó négyszögjel ami elindítja a motort, de a kikapcsolást nem erre bízza mert elmászna, hanem a mechanizmus ami a toronyban van az a csigakerék egyszeri elfordulása után...ami pont egy percnyire mozdítja a nagymutatót...egy mikrokapcsolót egy bütykös tárcsa kikapcsol és megállítja a motor tovább forgatását.
Lehetne ez egy vezérelt rendszer is és az impulzushossz pontos beállításával az óra is járhatna pontosan, de ez akkor valamiért nem így lett megoldva.
Ma már sok jobb megoldás van, de az sokba lenne, amíg ez megy addig megmarad.
Az eredeti gyártó nem vállal javítást csak modernizálást pár millióért.

Motoros

Ezt kösz, a páraelszívóhoz valami ilyesmit kerestem. A toronyórához is jó lenne, de ott vatikáni valutával fizetnek csak.[#vigyor]