Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Aha biztos, majd a rendszergarázda elintézi én nem értek ezekhez egyáltalán.

RJancsi

Gond egy szál' se. Azért szóltam, hogy Svejk az illetékes. [#wave]

Sanyi Bá

Nézd meg a "Gipen.hu" oldalt.

dtb

Van egy Pro2DM nevű digitális fogyasztó mérőm. Mivel a korábbi bekötés szét lett szedve, most tanácstalan vagyok. (már nem emlékszek, hogy volt bekötve) A nulla vezetéknél a leírás IN/OUT-ot ír, vagyis sorba van kötve a mérő a hálózattal, a rajz viszont közösített, "párhuzamos" bekötést mutat... Már csak azért sem egyértelmű, mert a fázisnál meg egyértelműen soros bekötés van a szöveg, és a rajz szerint is. Akkor most melyik a jó?

szf

Úgy kell kötni mint a rajzon van. Kb 1 hete cseréltem egy ilyet. ott is így volt.

Szalai György

Szerintem.
A hármas és a négyes nulla kapocs a mérőn belül is közösítve van. Ezért elektromosan teljesen mindegy, hogy a betáplálás nulláját, vagy a fogyasztó készülék nulláját, a hármas vagy a négyes kapocsra kötöd. Felcserélhetők.
A rend és áttekinthetőség kedvéért úgy volna illendő, hogy a betáp nullát a négyesre kössed, mert az fölött van a betáp fázisvezető.
A fogyasztó nullát meg a hármasra, mert az fölött van a fogyasztó fázisvezető bekötése.
Nem keresztbe kötve.

dtb

dtb

Hát én egy művészi kunkorral oldottam meg a helycserét, (3-4) de ha mindegy, akkor kivágom a pics.ba, mert így is alig van hely a dobozba...
Most már csak a LED háttérvilágítás kontakt hibájával kell valamit kezdeni, hiába állítom be a LED1 módot, véletlenszerűen elalszik/kigyullad, ha mozgatom.
Köszönöm a segítséget!

dtb

Hát, nem álltam meg, hogy bele ne nézzek...
A "rezes" oldal a fázis, és ezek szerint annak is tök mindegy, hogy melyik láb (1/2)

Szalai György

,,ha mozgatom"

(Úgy harmincvalahány éve, kicsi fiam elesett az udvaron, beütötte a fejét, sírva ült a földön.
Néhai apósom mellé guggolva kérdezte tőle: Ha megnyomod fáj?
A fiatal megnyomta a púpot, üvöltött egyet és sírva válaszolt: Fáj.
Mire az apósom bölcsen: Akkor ne nyomd.
A gyerek meglepve konstatálta, hogy ha nem nyomja, nem is fáj olyan nagyon. Megnyugodott és abbahagyta a bőgést.

Hát ne mozgasd. [#vigyor2]

hostya

dtb

Jó,... de akkor meg egyáltalán nem világít :-)
...de tanmese jó, elengedem, jó ez világítás nélkül is :-)

3vv2btrhv

A felesleges anyagon égeti el ?

3vv2btrhv

Ftomi

Sziasztok, remélem ez még elmegy itt. Van esetleg valakinek ismeret a régi ABC-ben lévő KERIPAR  által gyártott dió, mák kávé daráló gépek közötti különbségről, esetleg egy fénykép vagy régi dokumentum nagy segítség volna. A főleg az őrlő fejek közötti különbség érdekelne.
Csatolok egy képet melyikre gondoltam.