Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

LakEl

Sziasztok! Egy 220v 800w-os (3 fázis) marómotort szeretnék vezetékezni árnyékolt vezetékkel, aminek elég hajlékonynak kellene lenni mert kis ívben kell neki hajladozni. Van egy egy 20 vezetékes kábelem ami hajlékonysága megfelelne csak azt nem tudom ha 6-6 vezetéket egyesítenék-az kb. 1mm2x3szál- az működő képes lesz-e vagy van valami fizikai akadálya amitől nem fog működni? A kábelen 300v szerepel, sajnos nincs ebben tapasztalatom és mielőtt befűzném jobb lenne tudni hogy működhet, avagy nem. Tanácsokat előre is köszönöm!

TBS-TEAM

Nincs semmi akadálya, működni fog.
József

PSoft

Azért annál a motor bekötésnél, a legfontosabb vezetékről, a védővezetőről se feledkezz meg!
Ugyanolyan keresztmetszettel kell bírnia, mint a fázisvezetőnek, a vezeték színjelölése pedig, csak zöld/sárga lehet!

szf

Kinco PLC programozásához keresek segítséget.

LakEl

Köszönöm a tanácsokat, a védő vezeték nem csak a megmaradt két szál lesz mert besegít az árnyékoló háló is zöld-sárga zugsorcsőbe álcázva! [#nyes]

PSoft

Ahahhh...
Szóval, úgy lesz ahogy Te...jónak látod.

TBS-TEAM

Húzhatol külön zöld/sárga vezetéket, nem kötelező, hogy egy kötegben fusson.[#integet2]
József

LakEl

Most már ilyen lett, (véletlenül) a zöld és sárga vezeték marad meg amihez hozzáadtam az árnyékolóháló felét, remélem elfogadható!

TBS-TEAM

Még a szabványba is belefér. [#eplus2]

Többerű kábelek esetén (2-5 ér) védővezető céljára csak a zöld/sárga színjelölésű ér használható, illetve ez az ér csak védővezetőként használható. Az átjelölgetés sem megengedett.

Ötnél több erű vezetékek, zsinórvezetékek és kábelek esetében a védővezetőként használt, számmal vagy szinnel azonosított vezetőket minden csatlakozókapocsnál zöld/sárga színjelöléssel kell ellátni. (Ugyanez igaz a nullavezetőre is, csak természetesen ott kék jelölést kell alkalmazni)
József

Szalai György

,,Minden jó, ha jó a vége."
De ennek a közepének is jónak kell lenni, hogy a felhasználónak se legyen rossz vége.
Az árnyékoló háló nem használható védővezetőként!

TBS-TEAM

Védővezetők lehetnek:

többerű kábelek és vezetékek vezetői,
aktív vezetőkkel közös burkolatban lévő szigetelt vagy csupasz vezetők,
rögzítetten szerelt csupasz vagy szigetelt vezetők,
fém kábelköpenyek, kábelárnyékolások, kábelpáncélzatok, huzalbeszövések, koncentrikus vezetők, fém védőcsövek, amennyiben megfelelnek a szabványi követelményeknek.
József

PSoft

Idéz,,Minden jó, ha jó a vége."

Én tudom, Te is tudod...
Messze még a vége, ebből következik, -ne legyen de- akár...rossz vége is lehet.

PSoft

Annyiszor megfogadtam már...
Nem pofázok bele a "nagyok" dolgába...
Elolvasom, átlépek rajta, de...nem!

PSoft

Írtam...kitöröltem...írtam...kitöröltem....
Ahhh...öreg vagyok én már bohócnak! :(
Lelketek rajta, milyen tanácsokat osztatok...
Legyen úgy, ahogy...jónak gondoljátok/írjátok.

szf

Nana nem vagy olyan öreg!