Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Régi szép idők... Gyerekkoromban láttam legutóbb ilyeneket működni.

Ftomi

Igen, még én is daráltam rajta vagyis inkább ott álltam mert nem értem fel. :)

PSoft

Igen!
A felesleges gumiból "hamu" lesz.

Erre a célra gyártott "speciális" lézerezhető gumilap.
CO2 lézerrel, de még kék 2W-os diódalézerrel is gravírozható.
A gumilap nem annyira kritikus, én 'anno, "mezei" áttetsző szilikon gumilappal is jó eredményt értem el.

PSoft

Minden "rendes" boltban volt legalább kettő, egyik kávé, a másik mák felirattal. :)
De valahol talán "őrzök" is egyet ebből a kék, "kocka" típusból.
Ami talán, kávé vagy mák feliratos. [#nemtudom] [#nyes]

RJancsi

Így van. A közértek kijáratánál a pakoló pult sarkában várták a vevőket. A tölcsér nyakánál volt egy fogazott gyűrű, azzal lehetett az őrlésfinomságot állítani. Emlékszem nagyanyám a darálás után sokáig "pengette" a zacskó tartó rugós kart (néha szolídan még ököllel is megütögette a masinát), hogy az utolsó Omnia porszemek is kihulljanak a gépből. [#nyes]

3vv2btrhv

Ez most nagyon elgondolkoztatott , akkor ki tudnám váltani a faragást .

svejk

Talán mintha csak beállítás kérdése lenne, de keresd meg [#1571@Varga László] fórumtársunkat, ő most is használ ilyeneket.

PSoft

No, találtam egy fotót...

Ez, -tizen éve- "mezei" 3 mm vastag szilikongumi lapra készült, a "szokásos" bélyegző méretben.
CO2 lézerrel, de ugyanezt a minőséget, a kék 2W-os diódámmal is megcsináltam 'anno.

Ftomi

Nagyon köszönöm, írok neki!

gabi

Sziasztok
Van erre valamilyen spéci szerkesztő program ?Mintha régebbem
valahol azt olvastam volna hogy lefelé szélesedik az az anyag vastagság, azt hogy lehet meg oldani?

PSoft

Úgy tudom van, de én mindig Corel-ben rajzoltam a bélyegzőket is.

jani300

Szétszedtem 3 db 12 tonnás körüli olajemelőt.
Hát nagy elme volt aki egy bepattanó acélgyűrűvel oldotta meg a véghelyzet határolást .
Megnyomorítja felütköző felületet az meg szépen összekarcolja a henger belső felületét :(  Boldogság...
No de a kérdés .
Hogyan szerelhetik a végében lévő állító csavart ?
Egy kijár , azon látszik hogy
három pontban el van ütve a menet vége hogy ne tekeredjen ki teljesen .
Ez így oké is lenne , csak hát egy vakfuratban van , nemhozzáférhető .
Az az elképzelésem hogy külön bepréselt darab az anya ,az előre elütött menetes szárral együtt . Vagy nemtom ...
Ezt akartam volna kitekerni ... Nem megy komolyabb erőszakkal sem ...
A szándék egy csinos kis hidraulika a műhelyprésbe ..
Tudom lehet venni , de most ezt én szeretném megmekkelni .
Két hasonló átmérő 60 körüli beméretű ban , kissé és keményem karcos . A normálisabb kivitelű átmérő 63 as ba pedig bentmaradt víz az  pedig komoly krátersre rozsdlát , míg várt a sorsára :(
Sok a körítés , de csak az a kérdés hogy tehették bele az állítható csavarját ?

jani300

Végül csak találtam rajzot .
Az acélgyűrűs megoldás kitalálójába akkor is álljon bele a görcs :)
Na akkor most már csak azértis kihúzom azt az anyát :)

3vv2btrhv

Megint egy teljesen béna ember van a könyvtárban aki a másolót kezeli . Lehet negatív vagy tükörképet másolni ? Van erre lehetőség ?

Mert ezzel a technikával minden fordított lesz .

Rabb Ferenc

Persze hogy van. Az IrfanView-ben készíthetsz negatívot, tükörképet vagy amit akarsz és azt nyomtatod/nyomtattatod ki.