Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Alga76

Pontosítom , nekem összejött indító kondi nyomógomb nélkül. Akkor jó , ha a "konverter" (idler) motor elindul magától és nincs nagyon búgó hangja.

PSoft

Már előttem is leírták, egy ollózott kép...

jani300

Ezt már szeretem olvasni :)
Kicsit másképpen ,de ezt használom ,hibátlan 3x400 volt háromfázist csinálok hasonló módon .

PSoft

No jó, de Ő -mármint a kérdező- nem akar három fázist "kreálni". [#kacsint]

jani300

Rendben !
De abba nem is szóltam bele :)

PSoft

Alga76

Mi a megoldásod?
3f trafóval is meg lehet csinálni, ha szomszéd kölcsönkért 1fázisa más mint a sajátunk és ott 400v mérünk

jani300

Egy 230/400 voltos autotrafó van az egész szerkezet előtt .
Létezik még a "Pityesz" féle megoldáslént ismert , de úgy nem tudom elindítani a motort .

jani300

Ilyen megoldás is van , itt maga a motor a trafó is .
Ezt még nem próbáltam ,egyszerűbb lenne .
De nagyobb motort így nem tudok beindítani .

Alga76

Igen ez a rotary forgó. Ha nagy a szabadonfutó motor, akkor kell a nyomögombos segédfázis a felpörgésig. Mekkora motort indítanál?

jani300

15 kw  ,de az működik ,csillagban ,úgy hogy 400 V ról indul autotrafóról .
Komoly fázisjavító ipari kondival .
Jó régóta használom .
.

Alga76

jani300

5,5 KW az eszterga motorja ,ami erről üzemel .
Persze csak csillagban bírja , de úgy nem lehet megmondani hogy nem 3 fázis .
Pici lágyindítás szerűség azért van ,de az jó is .
Kontrázni is lehet .
A nagyobb kuplungos eszterga motorja 7,5 Kw ,azt azért szenvedés felpörgetni ,de ha bemelegedett a hajtás akkor megy .Amúgy is csak a kis sebességek működnek abban , de ritkán azért használom .

3vv2btrhv

4 darab csaptelep cseréje mibe kerülhet ? Munkadíjra vagyok kíváncsi .

Bicska

Ez elég tágfogalom, kerülhet annyiba is mint kettőnek a cseréje, de ha időigényes (mert mondjuk a konyhapultból kell hozzáférhetetlen helyről kiszedni), akkor lehet óradíjba számolják. Meg persze az se mindegy, hogy Budára hívod az első kerületbe vagy mucsaröcsögére. Szerintem itt Bp-en ha egyedül jön ki valaki, akkor 20.000-re számolnám. De bármennyi is lehet.