Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszönöm!
Ez több mint megfelelő nekem, és még a dobozolással sem kell bajlódni.
Most már csak a hatótáv a kérdés, ipari környezet és max. 30 m légvonalban található egy-egy router.
Kipróbáljuk...

RJancsi

Kérdés, hogy hány tartályról van szó, mert a nem WiFi-s hanem RF adók 50 m hatótávolságot tudnak és csak 2240 Ft-ba kerülnek. "Cserébe" kell hozzájuk egy RF vevő ami kb. két adó árába kerül (5400 Ft)
Ha sok a tartály megérheti az RF megoldás, a Wif-ben viszont előny, hogy mindegyik tartály önálló és ha egy elszáll, a többi tovább működik. RF-nél ha a vevő hal meg akkor az egész rendszer elnémul.

svejk

Szelektívnek kell lennie, azt látnom kell melyik jelez.
4-5 db-ról van szó.

svejk

Szelektívnek kell lennie, azt látnom kell melyik jelez.
4-5 db-ról van szó.

svejk

Nem vacakolok, ez megfelel oda.

RJancsi

Akkor a WiFi-s az egyszerűbb megoldás.

RJancsi

És hogyan kötöd a WiFi-re?

Alga76

Ezt kell beköttni egy - egy Wemos D1 mini portjára.

Alga76

Link és kép. Programozni sem kell legós weboldal t adó lets control it firmware-t rátöltve könnyű. Emailt tud küldeni vagy látható a webodalukon vagy az internertől bárhonnan a thingspeak.com oldalra regisztálva.

A kütyü nek 5V táp kell akár USB töltő.
Ha kell tudok segíteni feltölteni.

http://www.iotlearning.net/code/esp8266-code/wemos-mini-read-state-switch.php

RJancsi

Köszi, de nem nekem hanem Svejk-nek kell valami wifi-s kütyü.

svejk

??? de hát délelőtt linkelted az ajtós cuccot.

svejk

Köszi, ez is jó lehet, bár most gondolkozok, himi-humi szervereket nem fog engedni a céges net.

RJancsi

Arra (még) emlékszem, de Alga76 topictárs nekem kezdte el magyarázni, amire neked van szükséged. [#papakacsint]

Alga76

Igaz nem neked kellett volna válaszolnom. Elnézést.

Alga76

Ha engedik illetve IT írásbeli szabályzatban nem tiltják, akkor ez bármi 2.4 g wifivel megy. Nem igényel egyedi port nyitást...