Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

József

jani300

Jó !
Igazából ez a lányom szakterülete ,soha nem szereltem robogót .
De elmondtak mások szerintem mindent .
Egy verzió kimaradt , de azt had ne én :)
Látszik viszont valami nyom a gyertya elektródáján , nem lóg az nagyon be ?

PSoft

Köszönöm az ötleteket mindenkinek. [#worship]
Úgy gondolom, ez a menetjavító lesz a jó megoldás. [#eljen]

PSoft

Szerintem is jobban belóg a kelleténél, de...nem tudom. :)
Nem én bontottam, így került hozzám.
A belógó gyertya nem nyúlik a fej síkján túl.
Az elektróda "sérülése" szerintem, a szakszerű :) szétszerelés eredménye lehet.
Történt még más is a szétszerelésnél, az első képen alul jobbra látszik.
De arra azt mondta, azt...megoldja. :)

RJancsi

Nem csak a vízszerelőknél hasznos a sziló... Pótolja  a tömítést és alkalomadtán az alumíniumot is. [#nyes]

PSoft

Azt mondja...a kitört alu sarokdarab meg van. :)
Állítólag valahogy...visszakerül majd a helyére. [#nemtudom]

fisrcxuk3

Elöször itt kérdezném meg ;  a Digép  is ,más is gyártott nagy ,több fokozatú centrifugál szivattyút pl;TTA 85,TTA 120, TTA170.Ezeknek miből lehet  a tengelye? Nem rozsdásodik, a mágnes fogja .Gondolkodom egy ilyen átalakításán.

Rabb Ferenc

Valószínű a régi jelölés szerint Ko3-Ko15 közötti martenzites szerkezetű anyagok közül valamelyikből.

Mágnesezhető, hőkezelhető és agresszívebb közegekben is csak mérsékelten korrodál. Vannak ettől nemesebb anyagok is, de azok egy mezei szivattyútengelynek már nem valók - mondhatnám "úri flanc".

A Ko20 feletti austenitesek már nem mágnesezhetőek és edzeni sem lehet őket.

2f428kduf

Vagy 30 éve vettem az Eagle-4.11-es programot, kéz alól német országba. Egész jól tudtam használni PCB gyártásra. Úgy kerültem ide, hogy csináltam egy CNC , inkább gravírozót. Nekem megfelel: kimarja a vonalakat, kifúrja, körbe marja. Csak be kell ültetni.
A segítség ahhoz kellene, XP-vel működik, de a laptopomon, az asztali gépemen Win10-es van. No abba nem akar belebújni: a 411-es Eagle411.exe-vel indulna, a 10-esnek meg setup.exe kell. Csak a cnc gépemen működik, azon XP van.
Rá lehet bírni a 10-est, hogy fogadja?

TBS-TEAM

Win10-re felrakol egy virtuális gépet és telepítel XP.
Azon meg azt futtatol amit akarsz.
József

fisrcxuk3

2f428kduf

Köszönöm, már csak azt kellene tudni: azt hogy kell csinálni? No, majd kutakodok. Egyre gyakrabban kell hivatkozni a kéményseprő betegségre, a "koromra" (78). A számítógépet csak úgy használom mint egy szerszámot, azok közül persze mindegyikről tudom, hogy működik.

svejk

Létezik valami pici, olcsó akkus/elemes WiFi-s eszköz ami egy kontaktus jelét felnyomná a hálózatra, aztán valahol megjelenne.

Egy üzemben elszórtan van több olyan tartály aminek a szintjét  egy bizonyos szint felett jelezni kellene egy központi helyen.
A WiFi elvileg mindenütt elérhető, a vezetékezés nem megoldható.

Nem feltétlen kell atombiztosnak lennie, életeket nem kockáztat a rendszermeghibásodás.

RJancsi

Elsőre egy WIFI-s ajtó/ablak nyitás érzékelőre gondolok. Kb. 4000 Ft-ért már lehet venni. Már csak azt kell kitalálnod, hogy mivel mozgatod meg az érzékelőjét, pl. úszóval vagy más módon.

Pl. Sonoff DW2